Mikorra érdemes datálni az elválasztást?
Vajon mennyi az az idő amíg KELL a szopi? És hány hónap az amikor már nem "illik" szoptatni. Gondlok itt arra, hogx a bátyám 2 éves koráig szopizott anyósom meg kijelentette, hogy a páromat 6 hónapig szoptatta csak mert szégyelte-nahh ez a szégyen de ezt inkább hagyjuk!!
Tehát hogyha van elég tej akkor 1-1,5 év vagy mennyi?
én kb egy-másfél éves koráig tervezem.
Szerintem és a védőnőm szerint is ez a normális
Én egy éves korig tervezem, de majd meglátom mit hoz az élet :) Az biztos, hogy nem más fogja ezt megszabni. Az esti szopi addig marad majd meg nálunk, ameddig mi gondoljuk :D
Első válaszoló: hogy választotta le magát a babód? egyik napról a másikra? vagy folyamatosan?
Nekem azt mondta a védőnő, hogy 1 éves korig a tej legyen a fő tápláléka. Tehát ki sem kell váltani a szoptatást, csak hozzátáplálni. Állítólag 1 éves kor után jobban beindul az étvágyuk, és akkor ha jóllakott mással már előbb-utóbb nem fog kelleni neki a cici.
A nőgyógyászom viszont azt mondta, hogyha 1 éves korban nem választom el, akkor egyre nehezebb lesz. Mondjuk neki nem ez a szakterülete, úgyhogy én is várok inkább, hogy majd a baba mit gondol.
De 1 éves kor után inkább csak lelki táplálék már nekik. 2 éves kor felett mondják, hogy ciki a szoptatás.
Az én babám 9 hónapos, de rám is néznek bután az emberek, hogy még napi 5-ször szoptatom. Mindene a cici, nehezen tudom elképzelni, hogy valaha lemond majd róla. Úgy legyen.
Viszont állítólag a bátyám 7 hónapos korában nem kérte többet a cicit, mert eleget evett mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!