Akinek korán megjött szoptatás alatt, mit tett, hogy ne
apadjon el a tej?
Figyelt kérdés
Még csak két és fél hónapos a kislányom, de már most alig van tejem. Kétszer már megjött, össze-vissza, egyik nap erős, másik nap nem. Felborult az egész hormonháztartásom, és a kislányom is érzi. Vagy nem akar szopizni, vagy ha szopizik, akkor utána nagyon sír.
Hiába teszem gyakrabban cicire, az sem tetszik neki.
Nekem viszonylag hamar 4 hónap után megjött,és marhára nem zavarta a babámat a dolog,pedig én is hallottam ilyenkor előfordulhat,20 hónapig szopott.Kistestvér 5 hetes,remélem hasonlóképp lesz.Próbáld meg serkenteni teával,homeopátiás tejszaporítóval stb.próbáld ciciztetni gyakran és ne hagyd hogy eluralkodjon rajtad a stresszelés,csak optimistán remélem sikerül!
2010. dec. 13. 15:02
2/16 anonim válasza:
Semmi köze a megjövésnek, a tej mennyiségéhez. Nekem szülés után 5 héttel megjött és másfél éves koráig szoptattam a fiam. Nem azért hagytam abba akkor sem a szoptatást mert elapadt a tejem, hanem más okai voltak! :)
2010. dec. 13. 15:11
3/16 anonim válasza:
nekem szülés után 4 hónappal jött meg először. A fiam és a tejtesó is elfogadta a tejemet, a mennyisége sem sem változott. Egészen addig, amíg szülés után 8 hónappal teherbe nem estem. Na, akkor kb a kétharmadára csökkent a mennyiség, de még így sem apadt el.
De olyanról is tudok, aki anyatejleadó volt, majd megjött neki, és egyik napról a másikra elapad a teje. :-(
Én csak fejem, mert a fiam sajnos nem szopik.
2010. dec. 13. 16:18
4/16 A kérdező kommentje:
Sajnos van köze a mensinek a tej mennyiségéhez. Egyrészt érzem is, és a dokitól is megkérdeztem és sajnos azt mondta, hogy lehetséges, hogy ilyenkor csökken a tej. Csak azt nem tudom, hogy mit csináljak.
Gyakori cicizés mellett is eléggé utálja az ízét, össze-vissza csapkod szopi közben. :(
Ha esetleg valakinek konkrét tapasztalata van, akkor várom még a válaszokat, hátha...
Az eddigieknek pedig köszi a válaszokat.
2010. dec. 13. 20:54
5/16 anonim válasza:
Nekem 4 hónapos volt amikor megjött ezzel együtt nagyon lecsökkent a tej mennyisége és ordított a szopi közben van amikor már akkor is,ha meglátta de valahogy mindig sikerült vmennyit nagy nehezen szopiznia.Nagyon kétségbe estem és tápszerrel próbáltam neki pótolni de azt egyáltalán NEM fogadta el.Így a mensim előtt 2-3 nappal a mensi 3. napjáig kevesebbeket szopizott és sokszor sírt közben de túléltük:)Azóta is így van,ha megjön előtte napokban érezhetően kevesebb van utána rendeződik a mennyisége.Most már könnyebb mert tejpépet adok pótlásnak,azt szereti de Ő már 7 hónapos.Szerencsém volt abban,hogy amúgy mindig kis étkű volt és gondolom még az a kevés is elég volt neki mert nem bírtam semmivel belediktálni a tápszert.Én azt mondom kitartás.És nekem nem jött be,hogy sűrűbben szoptassak,mert NEM SZOPOTT sűrűbben semmi pénzért!
2010. dec. 13. 22:12
6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak!
Sajnos nekem sem jött be, hogy gyakrabban szopizzon...mert ugye vannak a "szabályok", csak éppen nem mindenkinél válik be.
S hát akkor nem marad más, minthogy kitartás és türelem...
2010. dec. 13. 22:29
7/16 anonim válasza:
Nekem 4 hós volt a picur, mikor megjött. Nagyon megviselte, előtte pár nappal kezdett nyűgösködni és minden szopinál üvöltött.. nem ízlett neki a tej sem és valóban kevesebb volt. De aztán a mensi 3.napjától újra jött a sok és finom tejci. Átvészeltük valahogy. Nem apadt el. Most viszont saját maga leszokott a ciciről, mióta kap főzit meg gyümit, jogit és tejpépet. 11 hónapos és már csak éjjel szopott, de most már pár napja átalussza az éjszakát, nem szopik sajna. Apad a tejem :( .Igy jártam. Én is tovább terveztem..
2010. dec. 13. 23:49
8/16 anonim válasza:
Semmit, mert nem lett kevesebb.
3,5 hós korában jött meg, most 21 hós még szopik és havonta menstruálok
2010. dec. 14. 12:17
9/16 anonim válasza:
utolsó előtti vagyok. Úgy néz ki ez mindenkinél másként zajlik. Van egy 15 éves lányom is, 6 hós volt, mikor megjött, észre sem vette. Szopizott 14 hónapig. Szerintem nálad is csak átmeneti a kevés tej. A lényeg, hogy ezen ne stresszelj! Átvészelitek azt az egy hetet havonta!
2010. dec. 14. 14:00
10/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat azoknak, akik így jártak mint én.
Akinek meg nem történt változás, mikor megjött, annak de jó...irigylem. Nekem sajna felborult minden, de remélem majd tényleg alakul még a dolog, és még sokáig fog szopizni a kislányom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!