Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Császárosok. Mikortól indult...

Császárosok. Mikortól indult meg a tejetek?

Figyelt kérdés
Lassan 2 hetesek leszünk, denincs sok tejem, már nem is lesz, vagy még beindulhat?
2010. dec. 11. 12:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia! nekem még a kórházban megindult! Sok sikert neked!! Kitartást szerintem még ne add fel!
2010. dec. 11. 12:07
 2/11 anonim ***** válasza:
Még a kórházban. A császárt szerdán csinálták, szombat reggelre rengeteg tejem lett, már pénteken is volt egy kevéske. Mondjuk én nekiálltam a kórházban literszámra inni vizet, gyenge teát, tejszaporító teát. Napi 3-4 liter folyadékot meg kell inni!
2010. dec. 11. 12:11
 3/11 anonim ***** válasza:
elsővel a 8. napon. a másodikkal 4 -5. napon. nekem a férjem segített, naponta kétszer masszírozta meg és úgy fejtem. nekem sem volt túl sok. hát még beindulhat. nekem a more milk tabletta szaporította fel a 10. napon kezdetem el szedni.
2010. dec. 11. 12:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Mindkét császárom után két napra belövellt a tejem.A nagyot 20 hónapig szoptattam,a kicsi 5 hetes aktív ciciző :) Serkentheted gyakori szoptatással,homeopátiás bogyókkal,teával,a maradék lefejésével!Ne stresszelj rajta ez fontos,meggyőződésem hogy ez is(50%) agyban dől el!Sok sikert!Egy 28hónapos és egy 5hetes kisfiúk anyukája
2010. dec. 11. 12:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia! Már a kórházban lett tejem, kb. császár utáni 2-3. napon. Szoptass minél többet, Igyál nagyon sokat, egyél tojáslevest, vegyél Humana instant szopi teát, és görögszéna magot. Jó még a chamomilla ch15 homeos bogyó is. Sok sikert!
2010. dec. 11. 12:45
 6/11 anonim ***** válasza:
NEkem a császár után 1 héttel indult meg a tejem,de nagyon kevés volt.Fejtem,teát ittam,more milk kapszulát szedtem..mindent kipróbáltunk de semmi.Folyamatosan hozzá kellett táplálnom,3 hónapos korára már csak tápi volt :( remélem a másodikkal ügyesebbek leszünk.
2010. dec. 11. 13:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem sajnos sem az első babánál nem volt rendesen tejcsim, őt 3 hónapig anyatejjel + tápszerrel tápláltam, és sajnos most a másodikkal sincs szerencsém. 3 hetes a kicsi de most sincs elég tejcsi. Pedig iszom rengeteget + tea + more milk + milumil tea de nekem egyik sem hat. Egy ideig bosszankodtam ezen most már túltettem magam azon hogy nem tudom rendesen szopiztatni egyik fiamat sem.

Sok sikert és kitartást, hátha neked összejön, de ha mégse ne szomorkodj van ez így:(

:)

2010. dec. 11. 13:47
 8/11 anonim ***** válasza:
szia 3.napon kítartást neked sok pihenés folyadék és sürön tedd rá a babát hogy kapjon elég ingert a melled.
2010. dec. 11. 14:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is a kórházban megindult, nem hiszem, hogy a császárral függ össze. Ne aggódj, próbálkozz! Sok sikert!
2010. dec. 12. 10:39
 10/11 anonim ***** válasza:

Császármetszés és szoptatás

"Makacsul tartja magát a tévhit, hogy császármetszés után később/nehezebben indul be a tej. Valójában magának a császármetszés tényének nincs köze a tej beindulásához. Annak feltétele ugyanis a placenta maradéktalan leválása, és ez császáros szülés után ugyanúgy megtörténik, mint hüvelyi szülés után. A tejbelövellés szülés után 30-72 órával várható, I-es típusú (inzulinfüggő) diabéteszben szenvedő mamáknál 24 órával később jelentkezhet.

A műtét utáni körülmények viszont befolyásolhatják a szoptatást. A császáros mamák nem tudják babájukat mellre tenni a szülőszobán, általában a gyermekágyas osztályon is csak később és nem 24 órás rooming-in-rendszerben kapják meg a babát, így nem tudnak igény szerint szoptatni. A műtétkor alkalmazott altatás, fájdalomcsillapítás kihathat a mama és a baba általános állapotára, a baba szopási készségére. A mama sokkal több segítségre szorulhat a szoptatás megkezdéséhez, mint egy hüvelyi úton szült nő.

A műtét során kapott infúzió és az EDA mellékhatásaként gyakrabban jelentkezhet ödémás tejbelövellés.

Mindezek miatt gyakoribb, hogy a császáros mama babája már a kórházban pótlást kap, ami aztán ördögi kört indíthat be.

Ha azonban a császáros mamának is lehetővé tesszük, hogy együtt legyen újszülöttjével, és hogy igény szerint szoptathassa, akkor minden esélye megvan a sikeres szoptatásra."

2010. dec. 13. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!