Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet olyat hogy csak az...

Lehet olyat hogy csak az egyik mellet elapasztani?

Figyelt kérdés
Az egyik mellem totál sebes 6 hete nem gyógyul, nagyon fáj a szoptatás, ráadásul ugy hegesedik a seb, hogy egy pici csíkban csordogál csak a tej abból a mellből, a babaám hülyét kap mire abból kiszívja. A másik mellem oké. El lehet apasztani a sebes mellemet és megoldani, hogy csak a másikból szopjon és kapjon mellé pótlást?
2010. dec. 3. 09:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon sebes volt, semmitőlnem gyógyult. nekem a bimbóvédő segített, úgy egy pár nap alatt sokkal jobb lett, egy hát latt meggyógyult.
2010. dec. 3. 09:21
 2/8 A kérdező kommentje:
sajnos nem lesz jó , de azért köszi. mert ő eleve születése óta azzal szopizik csak máshogy nem megy :((((
2010. dec. 3. 09:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Öt hónapos koráig egy mellből szopott a kisfiam.A másik mellemen befelé forduló a mellbimbó, ordítottam a fájdalomtól mikor kiszippantotta, sebes volt, vérzett, rémálom volt.Öt hónapos korában viszont óránként mellre kívánkozott, éhes volt.Akkor újra próbálkoztunk sikerült. Most 10 hónapos, naponta 3-4-szer még szopik.

Próbáld fejni, hogy ne apadjon el, meggyógyul a melled és próbáld újra.Ha viszont el akarod apasztani, minden nap egy kicsit kevesebbett fejjél belőle és akkor egyre kevesebb fog termelődni majd elapad.

Én pótlást nem adnék, szoptatnék sűrűbben. Nagyon fárasztó, de én emellett tettem le a voksom.

2010. dec. 3. 11:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Próbáltad bölcsőtartásban szoptatni a sebes oldalon? Én az egyik oldalon csak így tudom (szintén védővel)
2010. dec. 3. 12:56
 5/8 A kérdező kommentje:
igen, próbáltam már mindenhogy, a hónom alá betéve is, meg ráhajolva is, fekve is, mindenhogy :(
2010. dec. 3. 12:58
 6/8 xStefix ***** válasza:

Akkor szoptatási tanácsadó!!!

Ki kellene deríteni, miért ennyire sebes és utána az okot megszüntetni, ha lehet. (A védő mindenképp gyanús, bár ha a másik melleden nincs ilyen gond.. Viszont lehet, hogy valamiért ügyetlenebbül szopja a sebes melledet - ehhez kellene a több kérdés és válasz, amit egy szakember tudna a legjobban kiértékelni.)

Ha ez semmiképp nem megy, én csak akkor gondolkodnék az apasztáson. De én is azt mondom, hogy egy mellel is lehet kizárólag szoptatni, bár valószínűleg több időt és energiát igényel. Pótlásra csak utolsó esetben legyen szükség...

2010. dec. 3. 14:03
 7/8 anonim ***** válasza:
ne szoptasd abból a mellből. 1 is ellátja a dolgát.
2010. dec. 3. 15:13
 8/8 anonim ***** válasza:
A másik melledet fejheted is.
2010. dec. 3. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!