Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha csak fejem a tejet és úgy...

Ha csak fejem a tejet és úgy itatom, meddig lesz vajon elég?

Figyelt kérdés
Nagyon nehezen szopizik 2 hetes babám és éjjel kénytelen vagyok már kiegészíteni a tejet. Aki csak fejt annak meddig volt teje? Tapasztalatok?
2010. dec. 2. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia, a kislányom 2 hetes kora óta fejem a tejet. Először a sárgasága miatt mérni kellett a mennyiséget, de sajnos a sárgasága elhúzódott...2 hónapig így ment. Utána meg már nem fogadta el a cicit. Azóta folyamatosan fejem a tejet. Az első 2 hónapban éjjel is fejtem, mert a kislány felébredt, etetnem kellett s fejtem is hogy a következő adagja mindig meglegyen. 2 hónapos kora óta éjjel már nem kel fel, így én sem fejek éjszaka. Most 5,5 hónapos, végig volt tejem, egyszer sem kellett kiegészítést adni neki. Tehát fejéssel is fenntartható az állapot. Illetve 1x volt olyan hogy megjött a mensim, a baba megérezte a tej ízén, akkor 2 napig kevesebbet evett...akkor írattam fel tápszert a biztonság kedvéért, de 2 nap múlva elmúlt a kislány tej-undora (vagy nem tudom minek nevezzem), s azóta sem bontottam ki a tápszert.
2010. dec. 2. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam is besárgult és kezdettől fogva nem szopott. 8 hónapja fejem neki, és még mindig két gyerekre való tejem van.
2010. dec. 2. 15:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Én amióta fejem, még több lett. A kisfiam már nem fogadta el a cicit, ezért cumisüvegből kapja a tejet.

Amikor a fiam szopott nem ürítette ki soha, a fejőgéppel teljesen kiürítem a mellem, így több is termelődik.

2010. dec. 2. 22:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, ugyanúgy vagyok mint a kérdező, bár a kisfiam (4 hetes lesz) elfogadja a mellemet, de 10-20 mililiternél nem szopizik ki belőle többet, így én is fejek, és pótolok (tápszert is kap) 1 hetes kora óta. Még nem csökkent a tejmennyiség, remélem, így is marad. A nagyobbik gyerkőcöt 14 hónapig szoptattam, végig sok tejem volt, pedig sosem fejtem akkor. Hiába, mindegyok gyerek már, fel a fejjel, szerintem is marad tejed, amíg rendszeresen fejed.
2010. dec. 3. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:
... mindegyik gyerek más... (elgépeltem)
2010. dec. 3. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!