Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Két hónapos babám 5 kiló. A...

Két hónapos babám 5 kiló. A tankönyvben írt 120g helyett az én lánykám 80-90grammokat eszik, és mindig elalszik a cicimen. Sokat alszik. Kinek van még hasonló problémája?

Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 12:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most egy kicsit megnyugodtam, és megfogadom a tanácsokat:)
2010. dec. 1. 16:18
 12/20 anonim ***** válasza:
Szia!Mi is hasonló problémával küszködünk.Az én bébim már 6 hós de soha nem szopizott többet napi 400-500 ml tejnél.Még 5 hónaposan is ez volt a napi adagja 1-1 szopizáskor 80-90 ritkán 100-at szopizott.Mindig azt mondták a szakemberek,hogy biztos erős a tejem...ez engem nem nagyon nyugtatott meg.havonta az első hónapokban 500-600 gr-okat hízott mostanában 100-200 gr-okat produkál.Most a hozzátáplálás alatt folytatódik a "rémálom":)mert alig tudom belediktálni a főzelékeket,gyümiket,tejpépet.reggel-este sem viszi túlzásba a szopit.Viszont éjjel 2szer felkel szopizni eddig meg végigaludta az éjszakákat mindig.most 7200 gr és 7 hós...nem viszi túlzásba de megtömni nem lehet..!!
2010. dec. 1. 16:22
 13/20 anonim ***** válasza:
bocsi,7 hós lesz a 7 végén nem 6 hós:)
2010. dec. 1. 16:24
 14/20 anonim ***** válasza:

ne aggódj szerintem sem!

az én lányomanak volt olyan hete, amikor fogyott is! Vittem is dokihoz, de nincs semmi baja. Egyszerűen van olyan, hogy sokat híznak és van, hogy lelassulnak (mint mi).

amíg kiegyensúlyozott, jókat alszik, addig biztosan nincs baj!

2010. dec. 1. 16:39
 15/20 anonim ***** válasza:
80-90-et eszik? A kis mohó. Az enyém az első két hétben mérhetetleneket evett (10 grammot sem)aztán feltornáztuk 30-ra és a csúcs a 60 volt, 1 óra alatt 2 mellből. Viszont hízott havonta 1 kilót. Már azzal vicceltek, hogy diétáztatni kellene. Azért volt jó, mert csak anyatejet kapott.
2010. dec. 1. 19:34
 16/20 xStefix ***** válasza:

Mostmár látjátok, mennyire nincs értelme az állandó méregetésnek??? Csak az idegbaj jön ránk!

Agyamra megy, hogy a hü.e eüsök ennyire nyomják ezt a méricske témát, amikor teljesen felesleges! Csakis arra jó, hogy az anyuka megtanulja a mérleget figyelni és isteníteni a saját gyerekére való odafigyelés helyett... :-(

Nincsenek kvóták, amiket meg "kell" ennie egy gyereknek! Soha, semikor! Minden baba annyit eszik, amennyire éhes.

Én is gyagya voltam régen, mert a szoptatásnál meg a hozzátápnál is paráztam és próbáltam megtömni a gyerekem akarata ellenére is. Nem tudom, mekkora az összefüggés, de nem egy szuperjó evő gyerek sajnos. Nekem az volt a fontos tanulság, hogy nem szabad erőltetni! Jelzi ő, ha kell neki. Különben megutálja egyiket is, másikat is.

2010. dec. 1. 22:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Hát nálunk tényleg idióta védőnők vannak ezekkel a hülye fejadagokkal traktálnak aztán ha nem eszik annyit akkor meg csak ingatja a fejét,első babásként persze hogy sokszor bőgtem is mikor nem volt hajlandó csak 60-70-eket szopizni de valamiből csak nő:)Mára már nem érdekel annyira ne mérem de most már meg a hozzátáplálás miatt akadok ki ha csak 6-8 kanállal hajlandó enni...nem tudok vele mit tenni mert még rám is morog:)és kifújja ha nem kell több neki.A tömött libáknak sem jó...:)
2010. dec. 1. 22:21
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj!

Mit szóljak én, akinek mindjárt 6 hónapos a babája és 70-80 ml-ket eszik.

2010. dec. 2. 08:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Melyik könyv írja? Megveszem anyósomnak!!!!!!!!!! az én kisfiam 9hetes és 110g eszik 140 a max és mindenáron tápszerezni akarja! megőrít....
2010. dec. 2. 21:26
 20/20 anonim ***** válasza:

minden anyós tápszer párti???

ha jól sejtem, az ő idejükben még inkább nyomatták a tápszert, ezért lehet.

A "szükséges hízásról" is úgy hallottam, hogy a tankönyvi 120-150g (havonta) tápszeres időből való információ. Anyatejesnél 80-tól már jó! (havi 350g körül van a minimum).

szopi tanácsadó+gyerekorvos mondta.

2010. dec. 3. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!