Két hónapos babám 5 kiló. A tankönyvben írt 120g helyett az én lánykám 80-90grammokat eszik, és mindig elalszik a cicimen. Sokat alszik. Kinek van még hasonló problémája?
ne aggódj szerintem sem!
az én lányomanak volt olyan hete, amikor fogyott is! Vittem is dokihoz, de nincs semmi baja. Egyszerűen van olyan, hogy sokat híznak és van, hogy lelassulnak (mint mi).
amíg kiegyensúlyozott, jókat alszik, addig biztosan nincs baj!
Mostmár látjátok, mennyire nincs értelme az állandó méregetésnek??? Csak az idegbaj jön ránk!
Agyamra megy, hogy a hü.e eüsök ennyire nyomják ezt a méricske témát, amikor teljesen felesleges! Csakis arra jó, hogy az anyuka megtanulja a mérleget figyelni és isteníteni a saját gyerekére való odafigyelés helyett... :-(
Nincsenek kvóták, amiket meg "kell" ennie egy gyereknek! Soha, semikor! Minden baba annyit eszik, amennyire éhes.
Én is gyagya voltam régen, mert a szoptatásnál meg a hozzátápnál is paráztam és próbáltam megtömni a gyerekem akarata ellenére is. Nem tudom, mekkora az összefüggés, de nem egy szuperjó evő gyerek sajnos. Nekem az volt a fontos tanulság, hogy nem szabad erőltetni! Jelzi ő, ha kell neki. Különben megutálja egyiket is, másikat is.
Szia!
Ne aggódj!
Mit szóljak én, akinek mindjárt 6 hónapos a babája és 70-80 ml-ket eszik.
minden anyós tápszer párti???
ha jól sejtem, az ő idejükben még inkább nyomatták a tápszert, ezért lehet.
A "szükséges hízásról" is úgy hallottam, hogy a tankönyvi 120-150g (havonta) tápszeres időből való információ. Anyatejesnél 80-tól már jó! (havi 350g körül van a minimum).
szopi tanácsadó+gyerekorvos mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!