Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy nagyváros kórházába ez...

Egy nagyváros kórházába ez létezik?

Figyelt kérdés
tegnap szült egy ismerősöm,érdeklődve felhívtam,majd közölte,hogy hát...minden rendbe van,csak nincs teje...hogyhogy nincs?-kérdezem.azt mondja megszült(spontán)első baba,rendbe tették a babát,anyát,majd elvitték tőle(fél 9 kor)és délután 3 kor kapta meg.nem értem ezt?ha nem baba barát a kórház akkor így van?
2010. nov. 29. 21:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én Fehérváron szültem és gyakorlatilag pár perc elteltével hogy rendbe tették a lányom meg összevartak engem ott volt velem és szoptattam, így indítottuk közös kis életünket. Viszont barátnőm Dunaújvárosban szült és szülés után / délelőtt volt/ csak este kapta meg. Nekem ez nagyon fura volt.
2010. nov. 29. 21:42
 2/15 anonim ***** válasza:
26%

Igen létezik!

Mégpedig azért, mert a babát az első 6-8 órában megfigyelik. Ez a legkritikusabb idő a születés után. Sok helyen inkubátorba is teszik őket, h fokozatosan szoktassák a kinti hőmérséklethez. Tehát beteszik egy meleg inkubátorba és szép lassan alacsonyabb hőfokot állítanak be.

Az anyának is sokszor kell a pihenés a szülés után.

A tejtermelés meg csak fokozatosan indul meg, szülés után 2-3 napon általában. De akár később is lehet, nekem pl csak a 8 napon volt megfelelő mennyiségű tejem.

A szervezetnek alkalmazkodnia kell az új helyzethez, feladathoz. Az agy jelez, de amíg minden átáll ahhoz idő kell. Terhesség alatt más hormonok diktálnak mint szülés után, szoptatáskor.

Ez egy baba-mama barát kórház alapelve!

2010. nov. 29. 21:44
 3/15 anonim ***** válasza:

Este 9- re lett meg a babám császárral, akkor láttam 1 pillanatra, majd a párom mutatta képeken mert ő mehetett vele a csecsemőosztályra, másnap délben kaptam meg a lányom, mikor felkelhettem, kivették a gerincemből az érzéstelenítős csövet, a katétert. Addig cumisüvegből kapott vizet.Akkor raktam először cicire, lassan de beindult a tejem, 7 hónapig szopizott.

Barátnődnek sem késő, 2 óránként cicir kell rakni, és beindul a tej!

2010. nov. 29. 22:07
 4/15 anonim ***** válasza:
én bababarát kórházban szültem, délután 5-kor császárral, és másnap reggel adták oda először
2010. nov. 29. 22:18
 5/15 anonim ***** válasza:
én is bababarát kórházban szültem és kb. 5 percig nem voltunk csak együtt, amíg felöltözött. Rögtön szopizott és velem van azóta is és rögtön volt előtejem is.
2010. nov. 29. 22:58
 6/15 anonim ***** válasza:
49%

A tej kb a 3. napon indul meg, addig csak pár csepp előtej van. Nincs abban semmi különös, hogy szülés másnapján még nincs teje.

Az már inkább sajnálatos, hogy ilyen soká kapta meg a babát az anyuka. :-( Én is bababarát kórházban szültem délután fél egykor, és másnap reggel hatkor kaptam meg a babámat. :-(

2010. nov. 30. 01:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én 11-kor szültem, és este 8-kor kaptam meg a babát...

De ha ma nincs teje az nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Ne hagyja, hogy ezt elhitessék vele és betápszerezzék a babát! A mi szobánkban mindenki csak másnap kezdte el szoptatni a picit, és akkor még egyáltalán nem ritka, hogy a tej nem indul meg. 1-2 napig sokszor kell mellre tenni, és be fog indulni. Ezt érezni lehet a cici feszülésből. Szóval kérlek, bíztasd, hogy még azért ne adja fel!

2010. nov. 30. 08:33
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sose fogom megérteni, hogy miért kell frissen szült anyukától megkérdezni, hogy van-e már teje. Nekem egyszer se volt 3-4 napnál előbb, de nem is láttam sok anyukát, akinek előbb lett volna. Ennek nem sok köze van a kórházhoz. ettől függetlenül 13 hónapos korukig szoptattam...

Kedves ismerősök lehettek ti, ezzel idegesiteni egy anyukát, amikor TELJESEN NORMÁLIS, ha 3-5 nap után indul csak be a tej...

2010. nov. 30. 22:21
 9/15 A kérdező kommentje:
kedves utolsó:ha nem tudsz normálisan válaszolni,akkor ne tedd!igen,kedves ismerősök vagyunk.....de még jó,hogy nem ilyen barátaink vannak,mint te!
2010. nov. 30. 22:26
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

A válaszom minden tekintetben normális volt.

És teljesen normális, hogy szülés utáni napon nincs teje az anyukánka. Olvass utána, ha nem tudod magadtól. És addig se stresszeld feleslegesen az anyukát.

2010. nov. 30. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!