Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A tejszaporító olaj mennyire...

A tejszaporító olaj mennyire hatásos?

Figyelt kérdés
Kinek mi vált be? Ha lehet akkor tapasztalatokat írjatok.
2009. jan. 15. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tejszaporító olaj? - Az mi lenne?

Nálam a kezdetekben nagyon bevált a More milk plus ( 2 dobozzal szedtem be ), a homeos bogyók ( Urtica Urens, Ricinus Communis, Alfa alfa, Avena Sativa ), saját magam főztem lepkeszegmagból, ánizsmagból, édesköménymagból, kecsekrutafűmagból teát, és az alkoholmentes sör is nagyon jó ( Soproni szűz ). Egy finom jó ebéd és ha kora este le tudok feküdni az alvás is csodát tesz.

9 hónapja szoptatok.

2009. jan. 15. 21:34
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Kecskerutafű - akartam írni csak elrontottam ( bocsánat)
2009. jan. 15. 21:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Akaraterő, kitartás kell, olajról még nem is hallottam.

Kiegyensúlyozott étrend, sok ásványvíz és nyugodt légkör.

És olvass sokat ebben a témában. A könyvtár telis tele jobbnál jobb szoptatásról szóló könyvekkel.

2 éve szoptatok

2009. jan. 15. 21:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszolótól: most kezdtem egy hete a more milket szedni, már több a tejem, lesz még több is ha szedem egy hónapig vagy tovább? Vagy marad ennyi? Medig érdemes szedni? Kell szünetet tartani? Egy szopit még helyettesítenem kell este tápszerrel fürdés előtt mert különben nem elég fürcsi utánra.

50eket evett már csak kettőből egy hete amikor elkezdtem szedni a kapszulát, most reggel egyből 160-at is meg tud enni. Aztán napközben meg már mindig kettőből 140-160-at. Köszi, Kinga

2009. jan. 15. 23:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A 4 válaszolónak én úgy szedtem hogy 3x2 kapszulát ( 58 kg vagyok ) mert a súlyomnak megfelelő 4x1 dózis nem vált be. Ahogyan szeded úgy lesz kiegyensúlyozottabb a tejtermelés. Aztán már csak azt fogod érezni hogy mindig jóllakik a babád. Én nem tartottam szünetet a második doboz után már abbahagytam és minden rendben volt utána. Aztán mikor megint úgy találtam hogy kevés akkor elkezdtem a homeos bogyókat, abban tartottam szüneteket. Amíg szeded a kapszulát nyugodtan etess egy szopi alkalmával két mellből is hadd érje minél több inger a cicijeidet ( én 4 hónapig 2 mellből szoptattam ). Este mindenkinek kevesebb a teje mert az esti tej zsírosabb, dúsabb, abból kevesebb is elég. A babáknak a jóllakottságérzése magával a szopással függ össze, ezért este érdemes rászánni több időt a szopira, hagyd csak úgy cumizni is, mert ezzel is több inger éri a melledet. És egy szopi alkalmával többször is lehet mellet cserélni, ahányszor cseréled a babát annyiszor váltódik ki a tejleadó reflex és mindig lesz tej a babának.

Bízz önmagadban a szopi mérései nem túl szerencsés mert sok a stressz amiatt hogy nem eszi meg a baba a kiírt grammot. Vannak babák akik egy szopira 70-100 grammot esznek és vannak akik 150-200 gr-ot is esznek. Nem egyformák nem kell emiatt aggódnod. A lényeg hogy mindig szoptasd meg órától függetlenül. Nekem egyébként nagyon sokat segített Schneiderné Diószegi Eszter szoptatási tanácsadó, itt megtalálod bártan kérdezz tőle: [link]

Kitartás és sok-sok boldog szopit kívánok! Az első válaszoló.

2009. jan. 16. 09:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Köszi a linket, megnézem, ill megkeresem a hölgyet. Én is 60 kg vagyok, de 3*2 vált be. 2 ciciből eszik mindig, 4 óránként kér, néha 3. Jó kedvű, vidám, nincs gond. Csak tényleg az van, hogy ha fürdés előtt cicizik akkor a kövre szinte alig marad 50ml. Az meg nem elég azért. Különben felébred óránként éjszaka, én is nyúzottabb leszek és nem lesz elég tej.

Én szeretem mérni, most azért h mennyit ért a more milk. Amúgy nem ragaszkodom "az ő előírt adagjához" ami megállapítanak. Az anyós meg a sógornőm stresszel, h nem eszik eleget ez a gyerek, meg milyen sovány. Hát nem sovány, hurkája is van:) Ezzel kikészítenek, olvassák a kövenyveket aztán kioktatnak mit hogy csináljak a fiammal.

Köszi mégegyszer!

2009. jan. 17. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!