Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem ír fel az orvos...

Miért nem ír fel az orvos sima 1-es tápszert, csak HA-st?

Figyelt kérdés
3 hete adom a picinek,napi kb 400 ml tápszert,4,5 hós és nem értem miért nem normál 1-es tápszert ír ki nekünk! Azt mondja ez kell.
2009. jan. 14. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A hipoallergén tápszer jóval biztonságosabb a későbbi allergiák elkerülése céljából. Örülj neki, hogy az orvosod ennyire körültekintő, és felírja. A HA Start kifejezés nem azt jelenti, hogy csak az első egy-két hónapban kell ezt ennie, hanem 1 éves koráig. Nekünk is ilyen van (5 hónapos, és néha kap táoszert), és rákérdeztem, hogy kell-e váltani, de azt mondta, összetételében ez a legjobb.
2009. jan. 14. 20:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia az én babám három és fél honapos és sima 1 tápszert eszik nekünk felirják és semmi baja
2009. jan. 14. 20:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok: a második hozzászóló válaszából érzem, hogy félreérthető voltam. Nem azt mondtam, hogy csak a HA jó, hanem azt, hogy ez a legjobb összetételű a különböző allergiák későbbi elkerülésére. Azoknak szokták ezt felírni, akik családjában előfordul allergia, különösen valamilyen táplálkozással kapcsolatos fajta. Ha gond lenne, az nyilvánvalóan nem most derülne ki, amíg csak tápszert eszik, hanem később amikor rendes kaját kap. A HA-s tápot elvileg csak receptre adhatják ki gyógyszertárban, a többit simán megveheted. Van olyan orvos, aki nem is hajlandó receptre írni fél éves kora után. Ezért írtam, hogy örülj neki, hogy magától felírja.
2009. jan. 14. 22:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat!
2009. jan. 14. 22:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen felesleges a HA tápszer ha nincs semmi bajotok de mind ezt írja ki.Kérd a simát és akkor azt fogja felírni .Féléves kor után pedig nem támogatja a tb azért nem írják már fel.
2009. jan. 15. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!