Mondanátok tippetek az anyatej pótlására, ha a babám allergiás a tápszerekre?
Miért jut eszedbe az hogy lebetegszel?!
HA a tápszerre allergiás (?) akkor mindenképp a gyerekorvossal kell ezt megbeszélned.
Nehogymár egy 3 hónapos babán kisérletezgess a mi tippeinkkel :S
Szerintem egyenlőre ne agyalj ilyenen, nincs semmi gond egészségesek vagytok, nem lesz semmi gond, tejci meg lesz bőven.Inkább szerintem, arra figyelj oda, ha esetleg csökkenne a tej mennyisége legyen otthon homeos szer, vagy ea ilyesmi, ami eddig bevált:)
Az meg egyáltalán nem biztos, hogy pl 2-3 hét múlva is kihányja a tápit.Aztán már csak 1 hó, és kezdődhet a hozzátápi:)
De mondom, csak pozitívan!!!!!
attól, hogy kihányta a tápszert, nem biztos, hogy allergiás. a tápszerre nem lehet allergiásnak lenni.
ki kell próbálni többfélét.
az anyatejet semmi mással nem lehet pótolni, csak tápszerrel(ilyen pici babánál főleg)
A gyerekorvos/védőnő mit mondott/ajánlott?
Az Ő tanácsukat miért nem fogadod el?
hanem mit szeretnél?!
az anyatejet tápszerrel lehet pótolni. leaglább 1 éves koráig szüksége van rá a babának.
mi az, hogy nem akarsz kísérletezni? akkor mit akarsz enni adni a babának?! nem értem...
Én inkább a szoptatásra feküdnék rá a helyedben, pláne, ha a babád gyomra nem nagyon bírja a tápszert..!
Mellgyulladás után előfordulhat, hogy kicsit visszaesik a tej, de ideális esetben ez pár nap alatt orvosolható.
Ha gondolod, írj privit, igyekszem benne segíteni.
Azon viszont nagyot néztem, hogy valaki szerint nem lehet a baba allergiás a tápszerre.. Miért ne lehetne?! Tehéntejből készül, a tejallergia pedig a leggyakoribb táplálékallergia mostanában!
A hányás egyébként nem feltétlenül rögtön allergia jele, de mindenképp gyanús és érzékenységet jelent. Ha ennyire nem bírja a baba, akkor mindenképp kerülni kell. És (ha a szoptatás sehogyse jön össze), akkor másik tápszerrel kell "kísérletezni", mert nem marad más.
Illetve tejallergiás babáknak vannak még speciális, nem tehéntejalapú tápok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!