Elítélendő? Bővebben lent.
Lányom 4 hónapos. Jelenleg szoptatok, annyi tejem van, amennyire szüksége van, egy cseppel sem több. 6 hónapos korától már csak este/éjszaka esetleg reggel szeretném szoptatni, hogy a férjem is meg tudja etetni és végre legyen időm egy kicsit is magammal foglalkozni, mert most nagyon rosszul érzem magam a bőrömben - sajnos szülés óta rengeteg pattanásom lett, és hiányzik a sport is ami ugyebár a szoptatás mellett nem ajánlott.
Szerintetek önző vagyok?
kedves Utolsó! Tudom, hogy nehéz beleképzelned magad más helyzetébe, de nem minden szoptatós anyuka tömi magát édességekkel és tesped a szoptatásra hivatkozva.
És gondolom még finoman fogalmaztad meg az elképzeléseidet.
Rajtam van 15 kiló plusz, pedig egy olyan egészségtelen ételt sem tudsz mondani, amit fogyasztok, édességet egyáltalán nem eszem, de soha! készételt meg még annyira sem, hogy még csak leveskockát sem használok, sem kenyeret, sem felvágottat nem eszem, zsírszegényen főzök, rólam lehetne mintázni a reformkonyha szobrát, mégis 70 kiló vagyok a 160 cm-hez.
Mindenki szerint más iylen étrenddel 40 kiló lenne.
Amíg a gyerekem átaludta az éjszakát esténként heti négyszer sportoltam is, de mióta fogzás van, 10x ébred éjszaka, ez már nem fér bele, de így is sétálok vele minimum másfél órát.
Szerinted mit rontok el?
Ha 5-6 hónaposan elkezded a hozzátáplálást, és úgy, hogy előbb adsz neki szilárdat, és utána szoptatod, ha kéri, előbb-utóbb elmaradnak a szopik. Az én babám 7 hónapos, reggel-este csak szoptatom, tízóraira és ebédre vegyesen, uzsira pedig már nem. Nem én szoktattam le, nem mutatott már érdeklődést iránta.
Viszont én is levelezőre járok. Reggel felébresztem indulás előtt, a többit elintézi a férjem, és akkor nem hiányzik neki a cici.
Meg lesz ez oldódva, ne félj. Akkor is, ha most még elképzelhetetlennek tűnik.
kedves Kérdező, bocs az offolásért!
Igen, én is gondoltam rá, hogy megemlítem a dokinak, ha megyek rákszűrésre. De én nem hinném, hogy fél év alatt pco-m lett. Inkább azt hiszem, egyszerűen nekem ilyen lapot osztottak. Én ismerek olyan nőt, aki szintén tudatosan étkezett, talán annyira nem, mint én, de eléggé, a +20 kilója mégis kitartott a szoptatás végéig, igaz, utána gyorsan távozott.
Meg ismerek olyanokat is, mint pl a nővérem, aki szülés után fél évvel 45 kiló volt, pedig sose ment el a hűtő előtt úgy, hogy ne kapjon be ezt azt, fél liter tejfölt bepuszilt és társai.
nem tudom miért gondolja azt bárki, hogy aki szült, annak mindenképp kövérnek kell lennie. Én plusz 15 kg-mal mentem szülni, 8 kg azonnal lement a kórházban. Utána még 4 a szoptatás néhány hónapjában. Most is szoptatok és 3 kg plusz van rajtam, pedig nem tornázom. Majd ha már nem szoptatok.
És a rengeteg kisbabás barátnőm, ismerősöm sem kövér, pedig szoptatnak és nem tornáznak. Szerintem az a hülyeség, hogy azt hiszik néhányan hogy, a terhesség, szülés szoptatás alatt mindenképpen meg kell hízni és úgy is kell maradni!!! És hogy ezt a problémát mindenképp a szoptatás alatt kell megoldani. Na ez a hülyeség!!!
Nem vagy önző.Én is így terveztem.4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást.Imád enni,imádja az ízeket.már csak napi 3*szopik,és nincs lelkiismeret furdalásom.5 hónapos múlt 1 héttel.Könnyen megy a gyümi,főzi,szereti,és így utána már nem igényli a cicit.Reggel,délben,és este elöször szopi,és délben csak utána kap főzit.A tízórai és az uzsi után megkínálom cicivel,de már nem kéri.Ő diktál.
Én is kicsit rendbe szeretném magam tenni,és a gyerek úgylátszik "segít"nekem.És szerintem ez így rendben van.Úgy terveztem,hogy 6 hónapos kor után csak reggel,és este szoptatom,ameddíg igényli.Ezt is majd eldönti,ha nem akar,nem fogok lelkiismereti kérdést csinálni.Én most így jól érzem magam,és a babám is.Figyeld a babád,próbálj hozzátáplálni,és ha elfogadja,nem hiszem,hogy probléma lenne ritkítani a szoptatást.Az ellenanyagokat,így is megkapja.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!