Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptat valaki mindenféle...

Szoptat valaki mindenféle rásegítés nélkül?

Figyelt kérdés

Két hónapos a fiam, iszom a tejszaporító teát, homeopátiás bogyók, alk. mentes sör, küzdünk a tejjel.

Vajon 50, 100 vagy akár 1000 éve hogy csinálták a nők? Akkor még nem volt tápszer, nem voltak tejszaporító csodaszerek. Plána az ősemberek idején.

A terhesség alatt fel sem merült bennem, hogy utána olvassak a tejszaporításnak, annyira egyértelműnek tűnt, hogy szoptatom a gyerekem, és fel sem merült, hogy van olyan hogy kevés a tej. A születése óta iszom a teát (a kórházban javasolták), szedem a homeopátiás golyókat. Vajon ha nem használnék semmit elég tejem lenne? Kísérletezni már nem merek, mert így is időnként pótolni kell, de érdekelne, hogy van-e manapság olyan anyuka, aki mindenféle rásegítés nélkül szoptat, tejmennyiség probléma nélkül.

2009. jan. 12. 08:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
81%

Szia! Regen a babakat mar jo hamar megetettek rendes kajakkal, kerdezz csak meg idos szemelyeket, biztos egyik sem mondja, hogy szoptattak a babakat 3-4 honapig. De ma mar ez maskeppen van, szerencsere. Ma mar mindenki tudja, hogy nem szabad hamar etetni a babakat rendes etellel, hanem az a legfontosabb, hogy minnel tovabb anyatejet, vagy hat ha nincs, akor tejport kapjanak.

Nekem az elso kb 2 hetben a baba mindig a cicin logott, ettol lett tejem, es ami nekem nagy segitsget jelentett, az az, hogy anyukam az elso 6 hetben rendszeresen jart hozzank segiteni. Csaszaral szultem, lehet ez az oka annak, hogy nekem tenyleg 6 het, a gyermekagyas idoszak kellett ahhoz, hogy kipihenjem magam, es edesanyam segitsegenek koszonhetoen tenyleg minden idomet a babval tolthettem, es azzal, hogy a tejtermelesemre koncentraljak. Ez az en esetem, masnak lehet mas jott be. Ezen kivul rengeteg folyadekot iszom, napi legalabb 4 liter vizet, rendesen kell enni, mert ez nem csak abban segit, hogy rendesen legyen tejem, hanem zsiros is, eros a tejem, a babam pedig szepen fejlodik, jol hizik. A nyugalom is nagyon fontos. Nekem , erdekes, de pl. a tejserkento teaval pedig szinte a visszajat erem el, szoval nekem nem hat eggyaltalan, csak ha sok vizet iszom. Nem is igazan hiszek az ilyen fajta rasegito "gyogyszerekben", szerintem ezeknek inkabb auto-szuggesztiv hatasuk van, de ez is biztos mindenkinel maskeppen hat, nekem meg igy. Rendszeresen fejek, nekem ez is segit. Hal'Istennek a babam (egyelore) eleg jo baba, mostmar segitseg nelkul is el tudom vegezni a hazimunkakat is.

Sok egeszseget es tejet kivanok nektek!

2009. jan. 12. 09:26
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Meg annyit szeretnek hozzafuzni, hogy mindig nagyon meg kellett kuzdenem azert, hogy legyen minden etesre elegendo tejem, de szerencsere nem hagytam magam sohasem, es meg eddig sikerult, remelem, meg fog is egy jo ideig. Senki nem hitt bennem, hogy en szoptatni fogom a babamat, nem tudom miert, de mindenki nagyon csodalkozik, lehet azert, mert kicsik a melleim (bar azt mar tudjuk, hogy ettol nem fugg a szoptatas sikere), mert mindig sovanyka voltam (mostmar nem, de ez most nem is nagyon erdekel, majd lesz idom dietazni mikor mar nem szoptatok), vagy nem tudom, miert.

Boldog vagyok, hogy belolem taplalkozik a kisbabam, es kivanom, hogy mindenkinek sikeruljon ez!

2009. jan. 12. 09:35
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik gyermekemet szoptatom "rásegítés" nélkül.

Mindegyik 6 hós koráig kizárólag csak azopizott, most a legkisebb két éves és még napi 3x cicizik, még mindig képes lenne jól lakni a tejemmel, ha rendes kaja előtt adnám.

A szülés pillanatától kezdve igény szerint szopizott akkor mikor Ő akart és addig míg jól esett Neki. A kórházban nekem is mindig kisebesedett a cicim, mert a bimbónak szokatlan a strapa. Otthon egy hétig bimbóvédővel szoptattam és a cicim is megszokta a "kiképzést", utána már nem volt ilyen problémám. A sok folyadékra figyelni kell, hogy a napi 3 liter meglegyen, mindent (pl levest) is beleszámolva. Sok gyümölcs, zöldség, hús.

A tej a baba igényeinek megfelelően termelődik. Ha kevésnek érzed, szopi után fejhetsz is. Én még életemben nem fejtem, de hallottam, hogy az is segíthet.

Szerintem fontos hogy bízz magadban és a babádban, talán ez a legfontosabb. És ne veszítsd el a hited, mert akkor aggódni fogsz, ami stresszhelyzet és attól is kevesebb lesz a tejed.

A baba hasfájósságán pedig a saját étkezéseddel tudsz segíteni, ezt már leírtam a szoptatás kérdések között egy kedves kérdezőnek.

Remélem megoldódik a probléma és nyugodj meg, mert ezzel segítesz a legtöbbet magatokon.

Még valami: valaki írta, hogy mennyi mindent kell csinálni otthon egy anyának. Az én férjem sosem pelenkázta, etette, fürdette meg egy gyerekünket sem. Nem takarít, nem mos, nem vasal. De én egyiket sem várom el Tőle, nekem elég ha a munkahelyén maximálisan teljesít és anyagilag megadja nekünk a hátteret, és az otthoni nyugalommal, békével pedig én adom meg Neki a hátteret a jó munkavégzéséhez. Ez egy kör, ami minden nap ugyanúgy pereg. Jó időbeosztással három gyereket és a háztartást is megfelelően el lehet látni. Nem kell kapkodni, mindennek eljön az ideje. Ha valamelyik gyerekre több figyelmet kell egy nap fordítani, akkor nyugodtan elcsúszhat a porszívózás, a fürdőszoba takarítás is megvár egy napot, főzéskor lehet egyszerre 15 liternyi levest is főzni és családi adagokban lefagyasztani. Ha nyűgös nap alakul ki vagy csak nincs idő főzni, előveszek egy adag ételt és azt melegítem meg. Mert a gyerekek mindennél fontosabbak. Nálunk nincs a gyerekszobában és a mi szobánkban sem nagy rend, tele a szoba játékokkal. De annak elpakolása is megvár, csak por ne legyen. Minden napra van valami házimunka feladat. Egy nap porszívózás, egy nap fürdőszoba takarítás, egy nap főzés (2-3 napra előre), stb... Egy gyerekkel ezeket nem nehéz megoldani. A lényeg, hogy semmi miatt ne izgasd magad, nyugodt és boldog legyél, hiszen van egy szép gyermeked és egy szerető férjed. Mi baj lehet akkor? (tudom ez így ki van sarkítva, csak éreztetni szeretném a mondandóm lényegét)

Nem biztos, hogy ez a sok kütyü amit a tejtermelés érdekében fogyasztasz, tényleg jó vagy nem módosítják egymás hatását.

Én azt ajánlom figyelj az étkezésedre, sokszor keveset és tápláló, tartalmas ételeket fogyassz, figyelj a vízfogyasztásodra, ne idegeskedj, bízz magadban és a babádban és ha úgy érzed, beszélj egy szoptatási tanácsadóval, mert rengeteg bizalmat, önmegerősítést tud adni (ebben biztos vagyok, bár én nem beszéltem ilyen szakemberrel, de hiszem, hogy segít).

Sok boldogságot!

2009. jan. 12. 10:09
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek a 10.09-es válaszolóval! Ugye hoy lehet 3 gyerekkel is kiegyensúlyozottan, szépen? Nekem csak egy van, de ha leírom, hogy nálunk bizony rend van, főtt kaja és sok-sok odafigyelés a kicsire segítség nélkül is, mindenki lepontoz és azt hiszik, hazudok.:-( De úgy látszik, mégsem csak én vagyok "különleges kacsatojás".:-)
2009. jan. 12. 11:09
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én császárral szültem a fiamat a 35.héten.Sajnos 4 napig lélegeztető gépen volt és nem bíztattak semmivel.Gondolom mindenki el tudja képzelni milyen lelki állapotban voltam.Minden orvos azt mondta,hogy jó lenne ha lenne tejem...A negyedik nap után a kisfiam jobban lett és lehetett szondával etetni.3 óránként kézzel fejtem és minél több tejem lett.Nagyon sokan nem gondolták,hogy sikerülni fog,de 3 hét után tehettem először a mellemre és elkezdte szopni.Azóta igény szerint szoptatok.Amilyen gyakran akarja mellre teszem,rengeteget iszom,nagyon sokat eszem.Lassan 8 hónapos a babám,de még mindig csak szopik(2790gr-al született és most 9600gr.).Próbálgatom a gyümiket és a zöldségeket,de még csak a szopi kell neki.Remélem más is erőt merít a történetemből és azt,hogy minél több anyukának sikerülni fog a szoptatás,mert tényleg csodálatos dolog.
2009. jan. 12. 14:10
 16/16 anonim ***** válasza:
40%
Szia én is szerencsésnek tartom magam,mert az első kicsit 20 hónapig szopiztattam,és soha nem szettem semmit,és nem ittam teákat.De sajnos különbözőek vagyunk,és minden tiszteletem az olyan anyukáknak akik próbálkoznak a további szoptatással és nem adják fel.Van egy 7 hónapos kisleányom is és még őt is szoptatom,igaz csak 2 alkalommal,mert már eszik mindent.Miota keveset szopizik azóta nagyon kevés a tejem.Mi már nagyocskák vagyunk és igy ha nem lessz tejem nem akkorra gond mind egy 2 hós babánál.Nekem nagyon bevált a 1 pohár fehér bor,rendessen kell inni,enni.Szerintem nem a sör csinálja sok tejet,hanem az alkohol ami benne van.Nyugottan megihatsz egy pohárka alkoholos sört is,kicsinek nem lessz tőle semmi baja.Meg az is segít ha meleg zuhany alatt megmaszírozod a melleidet.Én csak ezeket a természetes dolgokat próbáltam semmi mást.Meg annyi hogy nekem 2 gyerekem van és itthon mindig rend van,és a mindenapi ebéd is kész.Segítségem nincs.2 gyerek mellet is minden megoldható,csak ügyessen kell csinálni.További jó babázást!!!
2009. jan. 12. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!