1 éves babám már alig szopizik, kell neki valamit adnom így pluszban?
Az anyatej mindenek felett! Amíg van, amíg elfogadja, add neki.
Védettséget ad.
2 éves korig napi fél liter tejterméket kell fogyasztania.
Ez lehet anyatej, tehéntej, tápszer. Ha nincs eleg anyatej az utóbbi 2 közül lehet választani, vagy adsz neki fél liternyi tehéntejet/abból készült tejterméket vagy adsz neki reggel vagy este tápszert.
5!
Most aki 2 évig szoptat,az honnan a pikulából fogja tudni, hogy szopott-e az a gyerek egy nap alatt fél litert?
Komolyan! Nem fogja mérlegelni, mikor mindent eszik már...
Nem tudom honnan jön ez a "tej egeszseges" dolog. Mármint az anyatejen kívül. Fél liter ráadásul marha sok. Azt sem mondom hogy egészsegtelen, de túl van hájpolva rendesen. Főleg ezekkel a cukrozott, "művitaminos", gyakran ízesített tejitalnak nevezett szörnyűségekkel. A sima tej meg könnyen allergizal ebben a korban.
Én a savanyított tejtermékekre szavazok.
#7 Onnan, hogy rengeteg kálciumra van szüksége egy ekkora gyereknek, mert nőnek a fogai, nőnek a csontjai, amit valahonnan a szervezetnek be kell szereznie. Biztos lehetne kálcium port is szórni a gyümölcs pürébe ha valakinek az esik jól, de valószínűleg az nem szívódna fel és nem hasznosulna ugyanolyan módon, mintha természetes módon, azaz tejjel vinné be.
Ha nem szopik eleget akkor valahonnan pótolni kell, ha nem akarjuk, hogy a gyereknek később törjenek a fogai meg minden esésre törjenek a csontjai.
8!
De honnan tudod,hogy szopik-e eleget egy 1.5 éves? Honnan? Grammra? Milliliterre?
Én 2 evig szoptattam a beteg gyerekemet. Rengeteg tejem volt,persze 1 éves kora után voltak hullámvölgyek a betegségéből adódóan.
De mérnem itthon sose kellett. Nem is volt mérlegünk. A védőnő mérte csak.
Sosem tudtam még csak nagyjából sem,hogy mennyit szopott.
Jóllakott,elengedte,ennyi volt. De hogy hány gramm vagy deci volt az...Ki tudja?
Igen, a kalcium fontos. Tejfeherje allergia miatt tapasztaltam is, hogy a nulla tejtermek gondot okozhat egy kisgyereknel. De amint ehetett sajtot, kefirt, tejfölt (nem kilókat, csak ahogy kijött a lépés), sima tej nélkul is azonnal megoldódtak a problemak. Tovabbra is azt tartom, hogy literszam adni tejet, meg ilyen kicsiknek szant vizezni való fehér porokat, felesleges, es nem is tartom egeszsegesnek. Amugy sok mas kalcium forras is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!