Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » I.sz.sz. esetén lehet hasfájás...

I.sz.sz. esetén lehet hasfájása a babának a "sok" szopizástól?

Figyelt kérdés

Megörjít az anyósom, hogy biztosan azért fáj a gyerekem hasa (4 hetes), mert túl sokat cicil, csak 2-3 óránként kellene. Ezt támasztotta alá a védőnő is, nekem meg a kórházban is azt mondták, igény szerint szoptassam a picit. Halistennek van tejem, szeret komfortszopizni is, így úgy tűnik kívülről, mintha állandóan csak enne. Férjem mivel 2 irányból kapta ezt a megerősítést, sokszor kérdezi hogy miért teszem gyakrabban cicire mint 2 óra, de most ha ordít a gyerek hogy éhes, hagyjam 1 órán át ordítani csak mert nincs meg a 2 óra?!

Bocsi a kirohanásért, de elég mérges vagyok. Tud ezzel kapcsolatban valaki infót adni?

dec. 11. 21:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#10 ott a pont.

Az én gyerekem is iszisz volt, és nem minden nyekkre tettem mellre, hanem csak amikor már más nem segített a nyugossegen.

A legjobb az volt amikor anyámék látogatóban voltak nálunk.

Három óra alatt kétszer volt mellen a fiam, anyám meg megjelent a szobában egy üveg tápszerrel, hogy hozta, mert tuti nincs tejem azért kéri sokat a cicit(volt itthon tápszer, biztonság kedvéért)

dec. 12. 11:03
 12/14 anonim ***** válasza:
2 iszsz babám volt, én nem tudom, hogy gondolják mások, akik nem iszsz szoptatnak, hogy akkor is a gyerek szájába tömködöm a mellem valahogy erőszakkal, ha a gyereknek amúgy peluscserére lenne szüksége, vagy csak unatkozik? :D Ha a baba nem akarta, nem tudtam volna megszoptatni, akármennyire is az lett volna a kényelmesebb megoldás- számomra. Szóval igazából a mellem csak akkor került bármelyik gyerekem szájába, ha ő azt akarta, vagyis: igényelte. Nem én kényszerítettem rájuk egyszer sem. Ez nem tudom, hogy él mások fejében, vagy lehet, csak az én gyerekeim ilyenek, de ha nem akartak valamit, akkor ugyanúgy nem tudtam őket meggyőzni az ellenkezőjéről, mint most, 2 és 4 évesen sem :D
dec. 12. 11:11
 13/14 anonim ***** válasza:
#12! Én nem pont így gondolom, de szerintem azért, mert mindenki a saját gyerekéből indul ki. Az én fiam szerint például nincs az a probléma, amire a kaja nem megoldás😂A hasfájását is azzal kezelné, pedig pont az az egyik kiváltó oka. Így el nem tudom képzelni, hogy egy baba elfordul a cicitől vagy kiköpi, mert az enyém soha életében nem csinált olyat. Tehát nem azt képzelem az iszsz babák anyukáiról, hogy "tömködik a gyerek szájába", mert ugye az én fiamnak nem lehetne, azonnal ugrana rá. Hanem hogy nem keresik a probléma forrását, hanem nyekkenésre mellre rakják, amitől a gyerek megnyugszik, de maga a probléma ismeretlen marad. (Pl.a probléma teli pelus volt, de a gyereket cicin már nem érdekli.)
dec. 12. 11:24
 14/14 anonim ***** válasza:

#13 Ha nagy probléma van, azt úgyis észreveszi az ember, ha meg mondjuk fáj a pocakja, és amiatt szopival nyugtatja magát, az nem baj. Ellazítja, biztonságot ad, fájdalomcsillapító hatású. Az ilyen kis mini problémákra tök jó jolly joker (mert sokszor ténylegesen kezeli a problémát akkor is, ha az nem éhség volt), ha meg kakis és az a baj, akkor azt úgyis észreveszed.

#10 Hála istennek, hogy jött a mama megmenteni a napot, különben éhenpusztult volna az a szegény gyerek. :D

dec. 12. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!