Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A leszoktatás/leválasztás...

A leszoktatás/leválasztás fáj? Hogyan élted meg ezt a folyamatot? Hogy viselte a kicsi?

Figyelt kérdés

13 hónapos a babám. Még nem szeretném leválasztani, de érdekel mire számíthatok.

Ez jár valamilyen fájdalommal/kellemetlenséggel? Hogy viseltétek? Milyen praktika tette könnyebbé?

Köszönöm, ha válaszol! Bocsi, ha butaságot kérdeztem. :)

nov. 29. 20:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem magától választotta el magát,pont 13 hónaposan. Ilyenkor már csak este kellett neki,lefekvés előtt. Ő maga szabályozta be szépen. Nekem már nagyon teher volt addigra a szoptatás,lévén hogy csak anyatejes volt a babám,hét hónapig teljesen,majd mikor elkezdett normál mennyiséget enni a hozzataplalalsnal,úgy szépen lassan egyre kevesebbszer igényelte a szopit.
nov. 29. 21:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Fájdalommal amúgy nem járt, a tejem is szépen magától elapadt,nem volt akkor már mellfeszules sem. Nagyon sokáig,egy éves koráig éjjel is legalább kétszer kelt szopizni.

Egyébként miután már nem szopott,éjszaka evett,puret,ilyet. Kb fél év volt,míg leszokott róla,de nagy ritkán még most is felkel éjjel enni,ha nappal nem eszik eleget (fejre állhatok,ha nem akar enni,nem eszik). #1

nov. 29. 21:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen,most 21 honapos.
nov. 29. 21:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Igény szerint szoptattam, 1,5 éves koráig elég aktívan. (1 éves volt mire az első étkezést ki tudtam teljesen váltani). 2 évesen már csak az esti alváshoz kérte, 2,5 éves korában hagyta abba ezt az egyszeri alkalmat is. Nem fáj egyáltalán ha fokozatosan abbahagyod, 1-2 óra mellfeszülés van csak amikor épp kevesebb fogy, de beáll a kisebb termelésre hamar a szervezeted. Miután teljesen abbahagytam, még kellett kb 1 hónap kb mire végleg elapadt, időnként volt 1-2 pillanatnyi mellfeszülés érzés, de semmi extra. Nálam ilyen volt, a fokozatos, igény szerinti abbahagyás. Leszoktatás lehet más, amikor egy viszonylag magas fogyasztás hirtelen csökken nullára.
nov. 30. 01:24
 5/9 anonim válasza:
Minnél előbb probáld meg leválasztani,a későbbiekbe nehéz lesz, ha mar nagyon hozzá szokik. Az en fiam 17 honapos,en is ezzel kuzkodok hogy leválasszam. Ha vissza tudnám forditani minnél hamarabb le választottam volna.
nov. 30. 19:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Az enyém most 1 éves, benne vagyunk a folyamatban. Van hogy este szív egy párat, van, hogy reggel szívja egy pár percig. Volt már olyan nap is, hogy nem cicizett, de másnap belázasodott és akkor megint nagyon rácuppant.

Fura dolog, hogy az elején szenved vele az ember, hogy legyen teje (Legalábbis én szenvedtem) most a végén meg egy napig nem szopik, van hogy csak kettőt szív, aztán utána mégis van még... (Amikor lecsatlakozott kifolyt egy kicsi még a ciciből, szóval láttam, hogy van)

Amúgy nem fáj ha nem cicizik, az se ha igen, semmi ilyen tünet nincs. Fura ez a folyamat. Szerintem pár nap és befejezzük. Csak olyan nehéz kimondani, hogy ennek a korszaknak vége...

nov. 30. 23:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálunk elég jól ment a hozzá táplálás,így kb.10 hónap körül elkezdtem fokozatosan csökkenteni a nappali cicizést,este volt még és éjszaka.Az első szülinapján már este sem kapott csak éjjel kellett, 1-2 alkalommal ébredt.De már ekkor sem tudtam eldönteni hogy valóban éhes/szomjas lenne vagy csak komfort szopizik és azzal alszik vissza,mert addigra nagyon minimális mennyiség lehetett.(Már nem csöpögött,nem éreztem hogy elindulna) és 13 hónaposan jött egy náthás, megfázásos betegség amikor éjjel fél és óránként ébredt akkor tudtam hogy nem azért mert éhes/szomjas lenne így nem adtam oda és következő éjszaka is ugyanez volt. Ezzel pedig el is maradt és nem is kereste "szerencsére"... ha valamennyi volt is benne elapadt mer nem volt gond belőle.
dec. 1. 00:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Két éves korig szoptattam kb. Az egyik gyerek magát választotta le, a másiknál nekem lett sok. Utóbbinál nem lett jobb az alvása tőle... Nem fájt, talán párszor picit fejtem, amikor feszített, de épphogy csak, hogy ne gyulladjon be. De kellett azért vagy 3 hónap, hogy nyomásra se jöjjön belőle (nőgyógyász szerint ez így normális). A többi felszívódik.
dec. 15. 18:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
dec. 17. 12:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!