Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mindenféle tejtermék bánthatja...

Mindenféle tejtermék bánthatja a babát vagy csak a tej?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olvastam sok ajánlást,hogy mit együnk és mit ne. 9 napos a babám és úgy veszem észre,hogy fáj a pocija. Széklete még csak kétszer volt mióta hazajöttünk a kórházból, de a pisis pelusok száma rendben van. Mindenféle tejterméket kerülni kell? Gondolok itt tejföl, túró, főzőtejszín,sajtokra vagy ezek mehetnek csak maga a tejivás maga nem jó? A babám tiszta kiütés így is az anyatejtől de az orvos szerint majd elmúlik.🫤

nov. 9. 18:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
73%
Nekem mindenki azt mondta bármit ehetek, a babánál nem okoz gondot. Nem jött be, ha olyat fogyasztottam amibe tejfehérje vagy paradicsom volt akkor egész napos sírás, pukizás, görcsök jelentkeztek a babánál.
nov. 10. 09:41
 12/14 anonim ***** válasza:
49%
A tejfehérje eleve hetek alatt ürül ki a TE szervezetedből. Felesleges diétázni, amíg SZAKorvos nem ítéli úgy.
nov. 10. 10:05
 13/14 anonim ***** válasza:
Az én babám is kiütéses volt az első 3hétben holott tápszeres volt. Teljes tejmentes diétát kell tartani, de szerintem 9 naposan ez korai erre ráfogni hogy a tej a baj. 90% ban mindegyik baba hasfájós,kólikás. Biogaia , infacol segíthet.
nov. 11. 14:22
 14/14 anonim ***** válasza:
Igazándiból a teljes tejmentességre kell törekedni ilyenkor. Tehát a feldolgozott élelmiszer sem tartalmazhat semmilyen tejszármazékot, pl tejsavót sem. Eleinte nehéz összerendezi a már megszokott ételekkel mert minden kész élelmiszernek az összetevőlistáját vásárlásnál át kell olvasni de nem lehetetlen. Mi, vagyis én szeptember vége óta vagyok teljes tejmentes diétán. Megszokható, vannak olyan növényi készítmények amikkel ügyesen lehet pótolni a tejes dolgokat. Pl.: vegajó tejföl - nagyon hasonló mint a rendes tejföl, rizstejszín- semleges ízű bármibe bele lehet keverni, vénusz sütőmargarin - tej és tejcukormentes, joy növényi joghurtok- van meggyes és ananászos, nagyon finomak. Vannak növényi sajtok is de én amúgy sem vagyok nagy sajtevő úgyhogy ritkán szoktam venni, viszont ezeknek semmilyen szinten sincs sajt íze.
nov. 29. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!