Hány fok az ideális a babának? Amiben nem fáznak?
nálunk átlagban 24 fok szokott lenni.sajnos én fázok 20 fokban, főleg ezekben a napokban mikor ilyen hideg van. köszi a válaszokat!
2 és fél hetes baba anyukája!!
első vagyok
ha valóban fázik jellemző tünet még a körmök kékülése de ezt ne várjátok meg mert akkor már valóban nagyon fázik.
Ha a baba dundi nem valószínü hogy fázna 24 C -on de ha kis vékony akkor még nincs elég zsír rajta érdemes egy kis pulóvert adni rá.
Az én babámnak 24 fok már sok lenne. Még csak hat hetes, de mi 20-21 fokra lőttük be a lakást még a baba megszületése előtt és az első itthon töltött naptól kezdve ezt szokta meg. Sohasem vettem még észre azt, hogy fázott volna, én is a tarkójánál ellenőrzöm, hogy jó-e a hőmérséklet, sohasem hideg, nem márványos a bőre. Előfordul, hogy a keze hideg, de a doki azt mondta, hogy arra ne építsek, mert a vérkeringésük még nem az igazi, főleg, hogy fekszik egész nap, emiatt előfordulhat, hogy a keze, lába hideg, de mégsem fázik.
Fürdetésre felfűtjük a szobát 25 fokra és az már túl meleg neki, mert ahogy a szoba melegszik le kell öltöztetnem, különben sír és olyankor fel is forrósodik a nyaka, valamint fürdetés után is nyűgös, ha nem hűl le a szoba elég gyorsan, elaltatni sem tudom olyankor.
De ettől függetlenül ha a te babád a 24 fokot szokja meg, akkor lehet, hogy nem bírná a hűvösebbet. Én a bölcsőhalállal kapcsolatos tanácsok miatt lőttem be ezt a fokot, először nekem is hűvösnek tűnt, de már mi is megszoktuk.
Ugyanakkor meg eszembe jut az, hogy néhány évvel ezelőtt is általánosságban elmondható volt, hogy hihetetlen melegben tartották a babákat, legalábbis a babalátogatásokból a legmaradandóbb emlékem az, hogy bugyiig leizzadva hagytuk el a babás házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!