Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány fok az ideális a babának?...

Hány fok az ideális a babának? Amiben nem fáznak?

Figyelt kérdés

nálunk átlagban 24 fok szokott lenni.sajnos én fázok 20 fokban, főleg ezekben a napokban mikor ilyen hideg van. köszi a válaszokat!

2 és fél hetes baba anyukája!!

2009. jan. 8. 07:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés már csak azért is mert a pocakodban 37 fok van a szülészeten és a gyermekágyon is sokszor nagyon meleg van. Így a baba a meleget szereti de otthon 23-24 foknál nem kell hogy több legyen viszont ez is sok mindentől függ más 24 fok egy társasházban és más egy lakótelepi lakásban ahol alul felül és oldalt is védve vagytok mert fütenek minden lakásban amelyikkel körül vagytok véve. Más a hőérzet. Ha fázik sírni fog de a legegyszerübben úgy tudod megállapítani hogy fázik -e hogy nem a kezét, lábát nézed hanem a homlokát és a nyakát a hátánál ott ha hideg és nyügös akkor fázik. jól jöhet egy sapka vagy egy puha plédbe göngyölni.
2009. jan. 8. 07:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, jol irta az elso valaszolo, a tarkojat kell nezni, ha az hideg, akkor fazik, ha forro, akkor melege van (vagy lazas). Ha a bor a karjan, laban marvanyos, akkor fazik. 21 fokban jol erzik magukat, alvashoz 18-21 fok kozott legyen a szoba homerseklete. a 24 fok meg OK, de ettol ne legyen melegebb.
2009. jan. 8. 08:04
 3/7 anonim ***** válasza:

első vagyok

ha valóban fázik jellemző tünet még a körmök kékülése de ezt ne várjátok meg mert akkor már valóban nagyon fázik.

Ha a baba dundi nem valószínü hogy fázna 24 C -on de ha kis vékony akkor még nincs elég zsír rajta érdemes egy kis pulóvert adni rá.

2009. jan. 8. 08:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Jól írták előttem, hogyan nézd, hogy fázik-e a pici. Az, hogy hány fok kell neki, attól függ, mihez szoktatod. Nálunk pl. kb. 20-21 fok van és nem fázik. Ezt szokta meg.
2009. jan. 8. 08:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én babámnak 24 fok már sok lenne. Még csak hat hetes, de mi 20-21 fokra lőttük be a lakást még a baba megszületése előtt és az első itthon töltött naptól kezdve ezt szokta meg. Sohasem vettem még észre azt, hogy fázott volna, én is a tarkójánál ellenőrzöm, hogy jó-e a hőmérséklet, sohasem hideg, nem márványos a bőre. Előfordul, hogy a keze hideg, de a doki azt mondta, hogy arra ne építsek, mert a vérkeringésük még nem az igazi, főleg, hogy fekszik egész nap, emiatt előfordulhat, hogy a keze, lába hideg, de mégsem fázik.

Fürdetésre felfűtjük a szobát 25 fokra és az már túl meleg neki, mert ahogy a szoba melegszik le kell öltöztetnem, különben sír és olyankor fel is forrósodik a nyaka, valamint fürdetés után is nyűgös, ha nem hűl le a szoba elég gyorsan, elaltatni sem tudom olyankor.

De ettől függetlenül ha a te babád a 24 fokot szokja meg, akkor lehet, hogy nem bírná a hűvösebbet. Én a bölcsőhalállal kapcsolatos tanácsok miatt lőttem be ezt a fokot, először nekem is hűvösnek tűnt, de már mi is megszoktuk.

Ugyanakkor meg eszembe jut az, hogy néhány évvel ezelőtt is általánosságban elmondható volt, hogy hihetetlen melegben tartották a babákat, legalábbis a babalátogatásokból a legmaradandóbb emlékem az, hogy bugyiig leizzadva hagytuk el a babás házat.

2009. jan. 8. 09:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat sokat segitettek! Igyekszem minnél hamarabb átálni a 21-22 fokra én is, mert szerintem is az lenne az ideális! Majd minden nap egy fokkal csökkentem a hőmérsékletet.csak nekünk elég nehéz beállitani mert galériás a lakásunk (egy szoba van) és fent alszunk a babával mert itt melegebb van mint lent.
2009. jan. 8. 11:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is 24 fok volt egy hónappal ezelőttig. Éjjel mindig melege volt a babának, felkelt, szomjas volt és szörcsögött is. Levettük 22 fokra, azóta nincs melege, nem szomjas annyiszor és nem szörcsög. Szóval csak nekünk esett jól a 24 fok, a babónak nem.
2009. jan. 8. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!