Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Legalizálnád, hogy a kispapák...

Legalizálnád, hogy a kispapák kaphassanak prolaktin injekciókat, hogy ők is szoptathassák a gyereküket, vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés

A férfiak testében is működőképes emlő és mellbimbó van, csak nekik nincsen olyan fokozott prolaktin termelésük, mint az anyáknak, ezért általában nem termelnek tejet, de pl. sok újszülött kisfiú mellbimbójából folyik egy kis tej az anyjuktól a köldökön át kapott nagy mennyiségű prolaktintól.

Azonban, ha egy felnőtt férfinek adunk be intravénásan prolaktint, ő is elkezd tejet termelni, mint egy anyuka. Támogatnátok azt, hogy az apukák kaphassanak TB-re ilyen prolaktin injekciókat, hogy ők is szoptathassák a gyereküket, mint az anyukák, vagy nem? Miért?

okt. 14. 23:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Hormonháztartásról, illetve az abba való beavatkozás onkológiai következményeiről még soha sem hallottál, igaz?
okt. 15. 06:09
 12/27 anonim ***** válasza:
90%
Aztakuva…
okt. 15. 06:44
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Egyfelől biztos vagyok benne, hogy az egész szervezetét felborítaná (az enyémet is megborította nőként) és lehet még szeretnénk gyereket. Másfelől önző vagyok és én szerettem újszülöttként hogy ezek a mi kis perceink (később amúgy utáltam szoptatni). Aztán meg ha a férjem lenne hónapokig a gyerekkel az én fizumból éhenhalnánk.
okt. 15. 06:54
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Persze,tök jó buli szétcseszni valaki hormonrendszerét 😅. Mert nem csak annyi lesz, hogy beindul a tejtermelés. Ha egy férfiban sok a női hormon annak elég komoly egészségügyi kockázatai vannak (létező betegség). A hormonrendszer egy elég érzékeny dolog, ha kibillen az egyensúly annak komoly szövődményei lesznek. Hozzáteszem csak úgy mellékesen, a magas prolaktin szint brutális mellfájdalmakat okoz, hányingert és sok mást (tapasztalat, nekem volt ilyen problémám, jah és emellé járt az, hogy amíg ez volt, nem lehetett gyerekemm pedig nő vagyok, egy férfinak, akinél ez ennyire sem természetes mégnagyobb bajt okoz)... a tejbelövelés is pokolian tud fájni.
okt. 15. 06:59
 15/27 anonim ***** válasza:
65%

"Persze,tök jó buli szétcseszni valaki hormonrendszerét 😅"

Érdekes, a fogamzásgátlót meg tök természetesnek tartja mindenki kb, pedig pont ezt teszi az is.

Amúgy nem, nem legalizálnám.

Csomó nő sem tud szoptatni, mégis megoldják a táplálást.

De mondjuk a szülési fájdalmat valahogy átélhetnék, hogy tisztában legyenek vele, milyen is.

okt. 15. 08:37
 16/27 anonim ***** válasza:
88%
14 vagyok. Én azt sem tartom természetesnek. Sőt! Rengeteg mellékhatása van, sokan nem is szedhetnék, de írják fel mint a cukorkát (én se szedhetnék, ha akarnék sem. Mert hajlamom van trombózisra). Művileg leállítja a ciklust, elfed egy csomó problémát (pl felírják menstruációs zavarokra, szépen elfedi. De amint abbahagyja kezdődik elölről, mert az alap probléma nem múlik el). Kicsit off: a férfi fogamzásgátló tablettának hasonló mellékhatásai voltak, mint a nőinek. Nem engedték forgalomba hozni, mert "kockázatos", de bármelyik nőnek simán kiírja a legtöbb orvos, mindenféle vizsgálatok nélkül, hogy egyáltalán szedheti-e 🤷🏼‍♀️. Manapság már egyre többször beszélnek erről, hogy nem jó ötlet belekavarni a női hormonháztartásba sem! Hogyha valaki mégis ezt választaná, akkor ragaszkodjon a vérvételhez elötte, hogy egyáltalán szedheti-e, hogy nem igaz, hogy cikluszavarra, erős fájdalmas menstruációra ez a megoldás. Nem megoldás, csak elfedés. De egyszerűbb kiírni, mint kivizsgálni 🤷🏼‍♀️
okt. 15. 09:21
 17/27 anonim ***** válasza:
81%

"Érdekes, a fogamzásgátlót meg tök természetesnek tartja mindenki kb, pedig pont ezt teszi az is."

Nem mindenki. Én, és számos nőtársam az ismeretségi körömben sem tartjuk annak. Sőt, vannak férfi ismerőseim is, akik úgymond ellenzik, és nem azért mert nem értenek egyet azzal, hogy valahogy védekezni kellene. Szóval nem mindenki hormonális fogamzásgátlás hívő :)

A kérdésre válaszolva:

Egyébként én sem támogatnám a fenti baromságot, és nem azért, hogy megóvjam az agymosott férfiak (mert más úgysem vállalná) hormonális egészségét, hanem mert a lóf@sznak is van vége. Milyen beteg ötlet ez már megint? Ráadásul az adófizetők kontójára, mert nyilván csilliárdokat kérnének ezért a profithajhász gyógyszergyárak. Mondjuk a retardáltakat használják is ki nyugodtan. Mivel már van két gyerekem, előre félek, hogy néhány generáció múlva milyen korcs emberek fognak élni ezen a bolygón. Belegondolva nem is igazán attól, hanem hogy hogyan lesz leigázva ez az elpuhult, elkorcsosult generáció (sajnos a normális egyedekkel együtt) olyan népek által, akikben még maradt túlélési ösztön. Mert ilyen szintem szembemenni a természet törvényeivel körülbelül egyenlő az öngyilkossággal. Hosszútávon. Miért nehéz felfogni, hogy a természet ritkán téved ekkorát? És én vagyok keresztény, még papíron sem, ezzel kár is megvádolni.

okt. 15. 09:23
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Hamarabb támogatnám azt, hogy tb-re járjon alanyi jogon szoptatási tanácsadó és ha kell nekik ilyen injekció. Mert abszurd, hogy egy örökbefogadónak aki akar szoptatni azonnal adják, de pl: nekem ahol volt hormonális elégtelenség, fel se merült.
okt. 15. 10:13
 19/27 anonim ***** válasza:
72%

#15 vagyok.

Örülök azért akkor, hogy vagyunk egy páran, akik ezt átlátjuk. Én 1x kipróbáltam, elég volt ahhoz, hogy soha többet.

Na de nem offolok tovább, mert ez más téma.

okt. 15. 10:14
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
18-as: plusz az anyatejgyűjtő allomások bővítése, a szállítás megoldása stb. Itt vagyok én, vidéken élünk, annyi tejem volt, hogy szó szerint 2 másik babát is etethettem volna. Azzal küzdöttem, hogy ne legyen ennyi... Minden szűrésem negatív, nem dohányzom stb. Szívesen adtam volna (akár ingyen is, fizetnek érte, de ha valaki azt mondja neki kell ingyen adtam volna) olyannak, aki akármilyen okból nem tud anyatejet adni a babájának, de szeretne. Ott akadt el ez, hogy nekem kellett volna bevinni (khm... Persze, mert olyan biztonságos lenne tárolás szempontjából is autókáztatni a tejet, minden felszerelés nélkül. Na meg se időm, se energiám nem volt még utazgatni ezért, pici babával), nem volt aki elvigye a tejet, hogy oda adják olyannak, aki kell.
okt. 15. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!