Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A kisfiam 15 hónapos. Próbálun...

A kisfiam 15 hónapos. Próbálunk leszokni a szopiról, mert a második babával (2009) feb 24-re vagyok kiírva. Attól tartok, a melleim most nem tudnak rendesen felkészülni a szoptatásra. Ha iszok naponta 1-2 csésze laktoherb teát az segíthet?

Figyelt kérdés
2009. jan. 7. 15:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Én is végig szoptattam/szoptatok a 9 hónap alatt. 3 hét múlva szülök. Semmi problémám nem volt. Sőt, edzésben tartja a mellbimbómat, így tuti nem fog kisebesedni.

Nem lett volna szívem elválasztani a gyermekemet, pedig ő már 21 hónapos múlt.

2009. jan. 7. 16:18
 2/18 anonim ***** válasza:

hagy kérdezzem meg, mert 1 ismerősöm is így van, hogy most a tejed eléggé erős lehet, egy újszülött babának pedig nem ilyenre van szüksége. Ahogy megszülsz, megváltozik a tejed a baba igényeihez mérten? ezt sohasem tudtam még megmondani neki, pedig annyiszor kérdezte már. Én nem voltam ilyen szerencsés, nem sokáig szoptattam.

2 gyerekes.

2009. jan. 7. 16:21
 3/18 anonim ***** válasza:
De akkor milyen tejet fog szopizni az újszülött? "Neki valót"? Mert ugye a tej összetétele változik a szoptatás során. Tehát szülés után más mint most neked. Ez most hogy lesz? Erről tudsz valamit?
2009. jan. 7. 16:23
 4/18 anonim ***** válasza:

Tévedés azt hinni, hogy a nagyobbik baba olyan óriási mennyiséget fogyaszt anyatejből. Igazából már csak megszokásból és vigaszból szopizik.

Van úgy, hogy eltelik egy nap és nem is igényli.

A szülés után ugyanúgy történik az anyatejtermelés, mintha előről kezdődne minden.

Pár nap alatt belövelés...

2009. jan. 7. 16:29
 5/18 anonim ***** válasza:

sziasztok..

Na ez a téma most engem is nagyon érdekel..

Én sem tudom, és nem is akarom elválasztani a 17 hónapos csajszimat. Június 13-ra vagyok kiírva a tesóval.

Azt már én is észrevettem, hogy csak nyugiból jön cicilni, meg azért mert fáj az ínyecskéje a fogzás miatt.

Remélem én is hogy a kicsinek rendes tápértékű tejecskéje lesz.

2009. jan. 7. 17:23
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Érdekes mások véleményét is meghallgatni néha.Úgy veszem észre hogy a tejem már elôtej,olyan ami az újszülöttnek kell,de Eriknek nincs ellene kifogása!Jelenleg csak reggelente kap cicit,de ha kimarad,az sem zavarja,már csak megszokásból szopizik.Ha folytatnám,akkor az csak az én kedvemért lenne,mert hogy én nagyon szeretem azt a rövid kis idôt,mikor hozzám bújik még félálomban...Nem akarom a mellrôl leszoktatni még,de mostanában fájdalmas méhösszehúzódásaim vannak s a szopi okozza ;(...
2009. jan. 7. 18:50
 7/18 anonim ***** válasza:

jujjjuj...

akkor viszont abba kell hagynod a szopiztatást.

Mert sajnos koraszülést okozhat. Akárhogy is még több mint 4 hetek van hátra..azt még bent kellene tölteni a picinek.

2009. jan. 7. 18:54
 8/18 A kérdező kommentje:
Igen, éppen ez a dilemmám...mindkettônek a legjobbat szeretném. Úgyhogy megnézzük mit szól hozzá a Kisherceg ha a cicit nem kínálom neki.
2009. jan. 7. 19:09
 9/18 anonim ***** válasza:
Ha én nem kínálnám neki, már nem tépné le rólam a pólómat, mint régen.
2009. jan. 7. 19:26
 10/18 anonim ***** válasza:

Szia! Én úgy tudom, hogy ha végig szoptatsz, akkor a szülés után átáll a cici a kicsi igényeire. De ha összehúzódásaid vannak, mindenképp hagyd abba! Én is ezen gondolkodok most, hogy hogy kellene, mert az én kisfiam 14 hónapos(szopizik)és most lett volna tesó, csak 8 hetesen elment. Nem keresek okokat, hogy miért, de a doki le akar állítani. (ki is írtam már a kérdést :) )

Szóval szerintem válaszd el, mondd meg neki, hogy ha akar, majd megint szopizhat a tesóval, csak addig nem szabad...

2009. jan. 8. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!