Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy tároljam és használjam...

Hogy tároljam és használjam fel újra a lefejt anyatejet?

Figyelt kérdés

- ha csak a hűtőben tárolom

- ha fagyiban tárolom

- hogyan és miben melegítem fel újra

- meddig rakhatok hozzá a már a hűtőben lévő lefejt tejhez ha nincs tele a pohár

- meddig tárolhatom hűtőbn, fagyiban

2009. jan. 7. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Szia! Hűtőben tárolva csak pár napig hagyd.

fagyóban tárolva 6hónapig van szavija. bár amikor 1hós volt a babád és akkor fejted le,szinte biztos hogy nem fogja 6hósan elfogadni!!

Melegítés:pl:vedd ki a fagyóbólés rakd a tároló edényt meleg vagy inkább forró vízbe.

A 4 pontodra nem tudok válaszolni.

Később felhasználhatod főzelékbe,fűrdővízébe.

2009. jan. 7. 10:31
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

tej tárolására csak steril tartály alkalmas. Anyatejgyűjtó zacskóba csak saját, időre született babádnak szánt tejet fagyassz le. Koraszülött, beteg baba esetében kerüld a gyakori, felesleges öntögetést. Lehetőleg abban add oda a tejet, amibe lefejted.

A fagyasztott, tisztán lefejt anyatej -20 Celsius fokon egy évig áll el.

Normál hűtőben 2 nap.

2009. jan. 7. 10:32
 3/7 A kérdező kommentje:

aventos poharakat használok

köszönöm válaszaitokat

2009. jan. 7. 10:37
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

- hűtőben 72 óra ha nem fagyasztod, fagyasztásra szánt tejnél 24 óra

- fagyiban 6 hónap

- tedd át a sima hűtőbe vagy állítsd meleg vízbe

- 24 óra ha fagyasztod

- erre már válaszoltam :)

Én is aventes poharakat használok. Most már főzeléket fagyasztok benne.

2009. jan. 7. 10:46
 5/7 A kérdező kommentje:

ha felolvasztom és beledugom az ujjam és mondjuk elég melegnek érzem, úgy adhatom a picinek?

kb. min a teánál. azt is kicsit melegen adom oda ha kell.

köszi a választ

2009. jan. 7. 10:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! en egy napig tarolom max a tejet a hutoben, aztan mar szerintem nem jo, legalabbis ha megkostolom, elegge mas, rossz az ize. Ha nem telt meg az uveg, akor meg ontok hozza, de csak miutan kihult jol a hozza ontendo tej, ezt egy napnal kevesebb ideig tarolhatod. A fagyasztoba en muanyag poharakban tarolom a tejet, max 1 evig hallottam hogy fel lehet hasznalni. Felmelegiteni a hutoben levo tejet ugy szoktam, hogy mikroban melegitek fel vizet egy poharban, aztan beleteszem az uveget amiben a tej van, es a csuklomon ellenorzom, hogy eleg meleg-e a babanak. A fagyasztoban tarolt anyatejet fokozatosan kell felmelegiteni, mivel megromolhat. Eloszor kiolvadasig ki kell venni, es csak aztan szabad felmelegiteni.
2009. jan. 7. 11:27
 7/7 anonim ***** válasza:
igen
2009. jan. 7. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!