Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Már nem kellene éjszaka ennie?

Már nem kellene éjszaka ennie?

Figyelt kérdés
Anyós már szóvà tette hogy a babámnak nem kellene éjszaka ennie. 10 hónapos, gyakran ébred, 3-12 alkalommal. A 12 front, fogzás időszakban. Valamikor a bújás, cumi elég, de gyakran csak a cici nyugtatja meg. A nagy súlya miatt tette szóvá. 12 kg és 85 cm. Nem tömöm állandóan cicivel, szilárdat csak kóstolgat még. Nem akarom hogy később gond legyen a súlyával, még csak próbàlkozik a mászással. Nincs ötletem mit tehetnék az éjszakai kelésekkel, nem akarnám még elválasztani.
2024. aug. 4. 16:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%
Anyósodnak nincs igaza. Ennyi idős gyereknek kell az èjjeli szoptatàs. Rakj anyòs szàjàba cumit, hogy ne tudjon beszélni /s
2024. aug. 4. 16:48
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Úgy csináld, ahogy a babának jó, ne úgy, ahogy más mondja. Ezt így kellene úgy kellene stb azért mert valakinek ez így jó nem biztos, hogy neked is.
2024. aug. 4. 17:05
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
Ha még igényli, akkor had egyen. Nekem kb 2 éves korukig keltek enni a tápszeres gyerekeim. Ha majd beindulnak a nagy mozgások, sok plusz lemegy róla, kár ezen aggódni.
2024. aug. 4. 17:16
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Mivel teljesen anyatejes, és amiatt hízik annyit mert neki annyi esik jól, akkor nem lesz baja, had egyen. Majd ha kisgyerekként lesz elhízott akkor már tényleg a túltáplálás lesz a baj, de az odébb van és attól hogy mskt sok anyatejet igényel és jól is gyarapszik, nem jelenti azt hogy kisgyerekként is ducibb lesz, mert akkor máshogy tudsz majd odafigyelni mit és mennyit eszik
2024. aug. 4. 17:20
 5/13 anonim ***** válasza:
74%

Anyós biztos jobban ismeri a babátokat, mint te, aztán csak lehet, hogy van egy univerzális baba használati útmutatója, hogy ezt így ki meri jelenteni ;). A viccet félretéve: lehet, hogy egy 10 hónapos nap közben általában(!) már eleget eszik ahhoz, hogy éjszaka ne legyen éhes, de távolról nem lehet megmondani a tutit. Az anyatejről azt mondják, hogy viszonylag gyorsan megemészti a baba és azt írod, hogy szilárdat még csak kóstolgat, ami ennyi idősen nem baj, minden baba más ütemben halad ezzel.

Számomra nem az a kemény, hogy 85 centihez 12 kiló (a hossza is elég szép ennyi idősen!), hanem hogy egy éjjel 3-12 alkalommal ébred. Kitartást hozzá! Ha adott esetben csak a cici nyugtatja meg, akkor az és ha ezen múlik, hogy aznap fél órával többet tudjatok aludni, akkor ne anyósod véleményén idegeskedj! Én próbálom/próbáltam elkerülni, hogy éjjel olyankor is etessek, amikor nem az éhség a baja, de ha durva éjszakája van a kicsinek, akkor nem érdekel, a túlélésre játszunk. Az enyémek egyébként ennyi idősen már nem ettek éjjel (ellenben nappal szilárdból már jó sokat), de egy barátnőm gyereke 2 évesen hagyta csak el.

2024. aug. 4. 17:39
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
Semmit nem kell tenned. Anyósod elavult dolgokat akar erőltetni
2024. aug. 4. 17:52
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A masfel evesem is eszik meg ejjel 1x. Lesz@rom ki szerint nem kene amig o igenyli. Ha en megeheznek ejszaka, ugyanugy ott allnek a huto elott.
2024. aug. 4. 18:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Úgy csináld ahogy a babádnak jó. Amúgy nem kevés a 12 kg de a 85 cm sem átlagos.
2024. aug. 4. 20:09
 9/13 anonim ***** válasza:
48%

Orvos mit mond a méreteire? Sem a súlya sem a hossza nem átlagos, ilyenkor azért szokták őket vizsgálni

Egyik gyerekem sem született kis súllyal, sőta második 4,5 kilóval...de azért 10 hónaposan 12 kg és éjjel 12 ébredés baromi sok. Mikor alszik?

2024. aug. 4. 20:26
 10/13 anonim ***** válasza:
58%
Nem tudom miért van lepontozva a 9-es. Ezek egy másfél-két éves gyerek méretei. Ami nem baj, mert vannak nagy babák (a családomban is van és semmi baja), de nekem azt ne magyarázza meg senki, hogy egy ennyi idős és ekkora gyereknek éjjel még ennie kell, pláne többször. Valószínűleg csak megszokásból kéri. Én már csak vizet adnék neki éjszaka. Azért az is sokatmondó, hogy 10 hónaposan nem mászik még...bár ha kúszni kúszik, akkor még nem gáz.
2024. aug. 5. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!