Alkalmanként mennyi ideig szopizik 3 hó körüli babátok?
Nekem 3 hónaposan ugyanez volt!! 3 óránként 1 óra szopi, 15-15-15-15 percig szopiztattam, tejleadó reflex kb. 5 percenként. Szegény szopizott volna még tovább is, ha hagyom. Hiába mondták, hogy 10 perc alatt kiszívja ami neki kell, mert minden alkalommal mértem, és 60-120 között evett egy óra alatt. (Rövidebb idő alatt kevesebbet!)
Erre meg azt a választ kaptam, hogy az "ő adagja" már 150 kellene, hogy legyen, és pótoljak tápszerrel. Nyilván ha elkezdtem volna pótolni, még kevesebb tejem lett volna, így inkább kitartottam. Egy idő után gyakrabban szoptattam, beiktattam ilyen rövidebb szopikat, hogy több tejcsihez jusson, pl. elalvás előtt. Többször szaporítottam is a tejet görögszénamaggal, ami nem csak a mennyiséget növelte meg, hanem a tejleadó reflexet is meggyorsította. Kb. a 4.-5. szaporításkor, a babám 4,5 hós korában egyszer csak megtörtént a csoda, a tejmennyiségek 120-200 ml-re nőttek, és a szopik 35-40 percesek lettek. Azóta is inkább igény szerint szoptatom, de nem is hajlandó már egy órát szopizni, max. 20 percet. Néha csak 70-et eszik, de már nem foglalkozom vele, 6,5 hós, ő tudja, mit akar...
Bocs, hogy hosszú voltam, csak gondoltam leírom a sztorit; lásd, hogy van remény a változásra, amit én is nagyon vártam annak idején.
A "teljesség kedvéért", az én 32 hónaposom még mindig 20-25 perceket szopik egy alkalommal, reggel és este.
Nem minden az evés... ;)
xStefix: :))) ez aranyos volt!
Köszönöm, hogy írtatok! Nálunk is úgy megy a szopi, hogy kb. 20-20-10-10 perc váltott mellel. Imádom szoptatni a kismanóm, csak néha már sok, hogy ennyit van cicin, és közben alszik, mint a bunda, fel sem ébred, akárhogy piszkálom. Ha lerakom aludni, persze nekiáll sírni. Gondolom mi is hamarabb végeznénk, ha nem lenne ilyen bealvós. :)
De azért tényleg megnyugtat egy kicsit, hogy másnál is tart ennyi ideig egy szopi. :) Mert körülöttem mindenki csak azt hajkurássza,hogy túl sokáig van cicin a gyerek. De hát mit tudok csinálni? Boldog vagyok, hogy elértem, hogy elég a tejcsi neki, és nem kell pótolnom!
Nagyon szépen köszönöm még egyszer a válaszokat!
1 teáskanál megy 2 deci vízhez, azaz kb. 1,5 literhez elég egy zacskóval. Lepkeszegmagnak is hívják. Belerakom a lábasba, rá a víz, majd forrástól számítva 10 percig főzni. 1 hétig napi kettő bögrével, aztán már csak napi 1 bögrével + 1bögre másfajta tejszaporító pl. mecsek, azután 1 hétig már csak a mecsek. Azután előlről az egész, ha szükséges.
És talán először túl gyors lesz a babádnak tempó, mert nem azt szokta meg, hogy dől a tej, emiatt esetleg feszeleghet szopi alatt, vagy hamarabb abbahagyja, olyankor fejd le a felesleget. És nyugodtan tegyél be ilyen rövidebb vigasz szopikat, ha úgy tűnik, hogy kéri, mert sokat segít a mennyiség szempontjából.
Nagyon szépen köszönöm!
:)))) Én is most szopi közben írok. :))) Megpróbálom feltalálni magam. :))))
Én is olvastam anno, ez jó ötlet. :)
Meg a hordozókendő - így szabadon mozoghatsz a babáddal!
És a fekve szoptatás - így ha elalszik, körbepányvázod és ott hagyhatod szunyálni. Így nem kell böfiztetni, emelgetni, macerálni, ergó emiatt már nem kel fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!