Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek is ez már túlzás?

Szerintetek is ez már túlzás?

Figyelt kérdés
Van a faluban egy új család és az anyuka a 2 éves gyerekét szoptatja. Ezzel nem is lenne gond, de nyilvánosan csinálja. Pl. tegnap a strandon a medence szélén kezdte el szoptatni, nem is ment odébb egy nyugodtabb helyre. Ha már egy kicsit elkezd sírni egyből szoptatja. Múltkor a játszótéren beszélgettem kicsit vele és elkezdi közben szoptatni a gyerekét, mert egy kicsit sírt. Nekem ez nagyon kellemetlen volt, pedig én is szoptattam a lányomat 10 hónapos koráig, de eszemben sem volt így. Ráadásul ott markolássza a mellét meg mondja is, hogy cici cici..

#Szoptatás, nyilvános szoptatás,
jún. 21. 13:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
44%
Nem, szerintem ez a magánügye. Neked nem kell szoptatnod a tiédet. Más kérdés, hogy alapvetően az ember ilyenkor eltakarja magát
jún. 21. 13:55
 2/22 anonim ***** válasza:
84%
Ha mások arcába tolja, akkor már nem igazán magánügy, főleg hogy itt egy 2 éves gyerekről van szó, akinek ez már nem az elsődleges táplálék.
jún. 21. 13:58
 3/22 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nagyon gáz.
jún. 21. 14:00
 4/22 anonim ***** válasza:
75%
Miért nem lehet felfogni, hogy az embereket ez zavarhatja? Nem egy mell látványa, hanem úgy egyben az egész. Ez egy intim esemény és baromira nem akarok a részese lenni min. 10 méteres körzetben, ha le van takarva, ha nem.
jún. 21. 14:04
 5/22 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem rendben van hogy szoptatja, mert alapvetően a cici nem csak ennivaló nekik. DE azért én már ennyi idős korban inkább előbb máshogy próbálnám megnyugtatni. Ha mindenképp a cici kell akkor pedig minimum letakarnám, de ez kisebb korban is így van. Bár én máshol ha nem muszáj nem szoptatok, ha igen akkor nem tömegben és letakarva.

Most mondanám hogy az ő dolga, de azért illik letakarni. Pedig én alapvetően elfogadó vagyok ilyen téren is.

jún. 21. 14:05
 6/22 A kérdező kommentje:
Le sem takarja semmivel. Nekem már ez majdnem, hogy gusztustalan ilyen nagy gyereket szoptatni mindenki előtt.
jún. 21. 14:07
 7/22 anonim ***** válasza:
83%

Én nem szoptatok nyilvánosan, legrosszabb esetben a kocsiban szoktam. De én bena vagyok a takargatasban és nem akarom kozszemlere tenni a mellemet. Hiába abból eszik a gyerekem, mégiscsak a mellem.

Az szerintem rendben van, ha egy kisbabát meg kell etetni nyilvánosan és anyuka diszkréten elintezi, de egy 2 éves gyereknek már nem kéne mindig cicit adni minden miatt. Az, meg, hogy a másik arcába tolja a mellet, az egész kellemetlen. Szóval gáz, igen.

jún. 21. 14:13
 8/22 anonim ***** válasza:
28%
Soha nem szoptatnék nyilvánosan hogy mások lássák, ettől függetlenül van bennem annyi tolerancia, hogy ha más ezt csinálja engem nem zavar. Ha nem tetszik, nem nézek oda. A büfében az emberek nyilvánosan esznek, isznak, az nem gusztustalan számodra? A gyermeknek ez ugyanazt jelenti. Számomra elkeserítő, hogy egyik anya a másikat ilyen miatt elítéli, leszólja. Ez a világ legtermészetesebb dolga. Sajnálom hogy ilyenek a mai anyák.
jún. 21. 14:16
 9/22 anonim ***** válasza:
32%

Nem, szerintem nem túlzás.

Sokkal jobban zavar, amikor szoptatás nélkül kint van valakinek mindene. Vagy amikor egymás szájában van két ember és annyira egymásba bújnak, hogy konkrétan az aktust is lezavarhatnák.

A trágárság és a szemetelés is jobban zavar.

Mediterrán tengerparton sokkal toleránsabbak az emberek. Ott arra is csak mosolyt kap az ember, ha a 3 feletti gyerekét szoptatja. Senki se utálkozik.

jún. 21. 14:46
 10/22 anonim ***** válasza:
67%
#8 Ha a büfében is egymás intimebb testrészeiről ennék le az emberek a kaját, akkor igen, elég gáz lenne. Egy 2 évesről beszélünk, nem egy csecsemőről, akinek anyatej van és más semmi. Ha éhes a gyerek, adjon neki normális kaját, ha meg elvette tőle a Pistike a homokozólapátot és azért sír, akkor amúgy se a cici a megoldás. Otthon szoptathatja, kidobott mellekkel is akár, amennyit csak akarja.
jún. 21. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!