Szoptatás alatt fogamzásgátló? Bővebben lent.
Szoptatás alatt fogamzásgátló? Sose szedtem tablettát 2 gyerkőc után most úgy érzem, hogy "eljött" az ideje. Azt hittem, hogy szülés/császár után én is abban a táborban leszek, akiknek kevesebb mennyiségre a vérzés. Hát nem, kiszámíthatatlan lett és sok. Szoptatok még, így ezért gondoltam arra, hogy esetleg a tabi kicsit rendbe tenné a dolgokat. A gyerkőc 6 hónapos múlt. Az elsőnél pont 6 hétre jött meg, a másodiknal most 8 hétre. Esetleg van tapasztalatok, hogy 1 vagy 2 gyerek utan bő és kiszámíthatatlan ciklust a tabi javított a dolgokon?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Sziaamit szopi alatt lehet szedni nekem nem jött be.
Állandóan megjött. Én inkább nem választanám hanem máshogy védekeznek. Rendeződni fog csak idő kell. 15 hós a kislányom és már kb 5 hónapja totál szépen beállt a ciklusom.
A szoptatás alatt szedhető tablettának nem túl jó a cikluskontrollja, szóval kifejezetten azért szedni, hogy rendben legyen a vérzés, nem igazán van értelme.
A hormonos spirál jó ötlet, de annak is kell idő, míg elvékonyítja a nyálkahártyát és nem lesz egyáltalán vérzés.
Míg egy kombinált fogamzásgátlót úgy kell szedni, hogy 21napig szeded, 7 nap szünetet tartasz és az idő alatt van a megvonásos vérzés, addig a szoptatás mellett szedhető gyógyszert folyamatosan szeded, szünet nélkül. Így itt hivatalosan nincs megvonásos vérzés.
Hivatalosan....
Én szülés után 3x váltottam a szoptatás melletti fogamzásgátlót.
Az egyiknél az első 4levél alatt megállás nélkül véreztem.
A másodiknál beállt, hogy 1 hét szünet, 2 hét vérzés.
A harmadikkal csak 2 levéllel szedtem be, az alatt pedig össze vissza jött meg.
így doki javaslatára tetettem fel a mirénát.
3 hónapig ott is 0-24ben véreztem, majd egyszercsak kidobta a szervezetem. Én meg 80ezret a kukába.
így inkább mikor abbahagytam a szoptatást, akkor újrakezdtem a régi, szoptatás mellett nem szedhető fogamzásgátlómat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!