Mit egyek,ha fogyni akarok szoptatás mellett?
Ha a válaszra nem tudom tudsz válaszolni,menj tovább!
Nem kiiktatást kérek, hogy milyen szar anya vagyok,mert nem akarom elhanyagolni a testem és a saját egészségemet.
Jövőhéten lesz 4 hónapos a kislányom.
Azért kérdezem, mert hasfájós volt, hiába vontam meg magamtól minden szeleset, tejterméket.
Úgy néz ki most egy ideje nem nagyon fáj neki, és elkezdtem tejtermékek is fogyasztani.
Mellette számolom a kalóriát.
Fogytam már 30kgot szülés előtti időszakban, tehát nem a fogyókúrázásra vagyok kíváncsi,hanem hogy mit tudnék enni, amiben kevesebb a kalória, de neki sem okoz hasfájást.
Figyelj. Én konkrétan zabáltam a 2 év szoptatás alatt. Minden nap csoki, kalács, nullás sör, kenyér, nagy adag főtt étel.
Mégis fogytam folyamatosan. 2 év alatt 13 kilót. A végén emiatt kellett elválasztani a lányom, mert már túl sovány voltam.
Nem a táplálkozáson múlik.
De ha számolod a kalóriát és ennyire görcsölsz, nem eszel rendesen,abból nem lesz hosszú távú szoptatás.
Ez csak jótanács.
Döntsd el,mi a fontosabb. A baba, vagy te.
Azért mert valaki fogy szoptatás mellett, nem azt jelenti, hogy a másik is fogyni fog :D
Én pl az első szoptatás alatt normálisan étkeztem, fogytam. A másik mellett kb fényen éltem és mégis rohantak fel a kilók.
Hogy válasz is jöjjön a kérdésre:
a cukros kajákat, nasit, csokit, stb minimalizáld, hagyd el.
Mindenhez is egyél sok zöldséget, gyümölcsöt.
Nem biztos, hogy a babád hasa még most is fájni fog, illetve hogy a kajád miatt fáj.
Próbálkozz. Egyél bármit és figyeld a babád.
Az én fiam pl tökjól elvolt, ha babot, borsót, káposztát, hasonlókat ettem. Neki pl akkor fájt a hasa, ha egymás után 2x ettem krumplit.
Ugyan úgy étkezz, mint amikor lefogytad azt a sokat. Csak figyeld a babád reakcióit.
Emellett mozogj. Sétálj vele sokat. Vagy pl tornázz, vele. Használd őt súlyzónak. Én ezt tök imádtam. Ót emelgettem, vagy a lábamnak támasztottam úgy felüléseztem, fekvőnél magam alá tettem. Jó buli volt.
En fogytam szoptatas alatt, semmi gond nem volt vele. Nekem kokemeny munkam volt benne, en nem tartoztam azok koze, akiket fogyasztott volna a szoptatas :D
Elso 3 honapban fajt a hasa mindentol is a babamnak, de utana mar nem, nyilvan ez elettani volt nalunk.
Nem figyeltem, ettem mindent.
5-os vagyok, marmint ugy fogytam, hogy szamoltam a kaloriakat. Annyit csinaltam csak, hogy nem hagytam tul nagy deficitet, mert akkor azonnal kevesebb lett a tejem, ezt ki kell kiserletezni. En alapbol amugy 1600 kaloriaval fogyok (alacsony vagyok, masoknak ez nem mervado) de erre ra kellett szoptatas alatt meg dobnom 250-et, szoval 1850 korul ettem es fogytam. Aztan ahogy csokkent a szopi, ugy csokkent a kaloria is :D
Ez is mindenkinek egyeni, kiserletezni kell.
Ez nagyon egyéni dolog.
Én például szoptatás alatt híztam többet, mint a terhesség alatt, mert ha nem ettem szénhidrátot nem volt tejem. Én meg minden az anyatej nem akarok szaranya lenni érzéssel akkor ettem a szénhidrátot, hogy tudjam táplálni a gyereket. 3 hónap alatt 15 kiló plusz. Akkor hagytam abba, mert ennyit nem ért az anyatej. Amint átálltam vissza a normális táplálkozásra elapadt a tejem. Onannatól tápszeres lett a baba.
Még mindig küzdök a leadással úgy, hogy régen 35 kilót fogytam. Valahogy most sokkal nehezebb szóval én teljesen megértelek, hogy mennyire nehéz az egész.
Egyik barátnőm meg mint egy kismadár annyit eszik és tejleadó, mert rengeteg teje van.
Próbálkozz, hogy sok fehérje zöldségek gyümölcs. Ha szerencséd van a tejed is megmarad.
Az pedig, hogy mitől fáj a baba hasa szintén tapasztalat kérdese. Például az én fiamnak semmi baja nem volt a tejtől a káposztától sem. Sőt hüvelyeseket is ettem attól sem, de egyik barátnőm mesélte ő semmi tejet nem ihatott még 8 hónaposan is ha próbálkozott a baba rosszul volt. Szóval ez is babafüggő.
Én 1 hónap alatt fogytam le a terhesség előtti sulyomra szoptatós mellett, úgy hogy az apalanyagcserémnek megfelelő kalóriát számoltam. Magyarul nem mentem deficitbe de olyan sokat fogyasztott a testem a szoptatás miatt, hogy minden lement. Olyan 4 honappal a szülés után kezdtem. Mikor elértem a kívánt súlyt nem számoltam tovább de addigra kb beállt az agyamban mennyi az annyi így utána sem hiztam vissza.
1800 kcal körül ettem ha jól rémlik.
Most várom a másodikat, 4-5 hónapos korában újra így tervezek lefogyni.
Az én fiamnak szerencsére mindegy volt, hogy mit eszek, viszont ha csökkentettem a szénhidrátot, akkor egyből csökkent a tej is... Mivel sokat szenvedtünk a szoptatással, úgy gondoltam, hogy annyit nem ér az a kis túlsúly, hogy azért veszélybe sodorjam a tejet.
Szerencsére bőséges evés mellett is stagnált a súlyom, aztán közel másfél éves korában már úgy voltam vele, hogy túléljük, ha elapad a tej, hisz már csak reggel-este szopott "hobbiból" 😀
Kicsit visszavettem a szédhidrátból és elkezdtem futni, amivel kb. azt a 3 kilót le is adtam, ami a cél lett volna. 🙂
Továbbra is szopcsizik reggel-este a fiam, a mennyiségeket nem tudom előtte és utána sem, de a lényeg, hogy teljesen biztos nem apadt el.
(Most amúgy ott tartok, hogy emeltem a távokat futásnál, és annyira beindult a fogyás, hogy egész nap tömöm magamba a szénhidrátot, és így is fogyok lassan... 🙃)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!