Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha nem szopizik a baba, csak...

Ha nem szopizik a baba, csak fejem a tejcsit mellszívóval elapad a tejem?

Figyelt kérdés
Sziasztok anyukák! 3 hetes a kisfiam, de már az első pillanattól nem ment a cicizés, befordult mellbimbok stb. 1 hetet szopizott amikor rajottunk,hogy éhezik.. Azóta lefejem az anyatejet, és pótlást is kap üvegből.. azóta is nagyon kevés tejcsit tudok lefejni 20-40ml között.. valaki volt hasonló helyzetben? Hogy nem ciciztetett csak fejt? Van tapasztalatotok?
2024. máj. 24. 18:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
19%
9es mert amúgy ha a 2 éves gyereked reggeltől estig csokit akar majd enni az is úgy lesz ahogy ő akarja? Érdekes, egész eddig felnőttek úgy gyerekek, hogy meg volt szabva milyen időközönként eszik, most meg gondolunk egyet és mindent meg kell reformálni
2024. máj. 24. 22:31
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

Újszülött evési szükségletét egy nagyobb gyerek csokifogyasztásához mérni.🤦‍♀️

Igen, mert egy 3 hetestől ugyanaz elvárható, mint egy iskolás gyerektől. Tisztába ne rakja magát, mert különben megszokja, hogy más törli ki a fenekét? Esetleg éjjel is aludjon, nehogy már az anyja közelségét akarja. Hát elkanászodik a gyerek...

2024. máj. 25. 07:47
 13/17 anonim ***** válasza:
13%
12es mert amúgy az újszülött jobban tudja, hogy neki mennyit kell ennie, mint a szakemberek? És ha egyáltalán nem akar enni az is rendben van meg ha egész nap cicizik aztán fél évesen már gurul a gyerek az is? Kicsit érdekes felfogás nem?
2024. máj. 25. 08:15
 14/17 anonim ***** válasza:
70%

Igen, az újszülött jobban tudja, mennyit és milyen gyakran eszik. Mert tudod, minden gyerek más, más igényekkel. Ezért van az, hogy nem az számít, mit mond a tankönyv, hogy márpedig egyen meg a baba 120 ml anyatejet/tápszert, ha ő csak 90-t iszik.

Egy anyatejest meg pláne nem tudsz túletetni. Az anyatejet pedig gyorsan megemészti, ezért is kellhet gyakrabban.

Láthatóan semmit nem tudsz a csecsemők emésztéséről sem.

2024. máj. 25. 08:29
 15/17 anonim ***** válasza:
24%

Te amúgy szoptattál egyáltalán, vagy tápszeres volt a gyereked, az igényeit leszartad, csak óramű pontossággal etetted a szakemberek által előírt adaggal? Mert ahogy írsz, abból nem az jön le, mintha valaha is tápláltál volna anyatejesen babát. Bár ez sem mentség, mert utána lehet olvasni.

2024. máj. 25. 08:31
 16/17 anonim ***** válasza:
72%
Fu, hagyjatok, fingja nincs az egeszrol. Gyanitom gyereket se latott meg kozelrol eleteben, vagy ha igen, sajnalom azokat is.
2024. máj. 25. 09:35
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon babafüggő, nekem például a lányom spontán időre evett. Újszülöttkènt persze volt hogy ezek az idők kb összértek, de viszonylag hamar spontán lett egy rendszere. Hatékonyan és sokat evett és kitartott neki sokáig.

A fiam viszont tényleg fél óránként vagy random kért, még másfél évesen is volt hogy kint kellett etetni (én ennek amúgy nem vagyok híve, de így alakult). Bőven volt tejem, 3 hónapos korra súlyt duplázott, szóval nem ez volt a baj. De a mai napig, 3 évesen is gyakrabban de kevesebb ételt kér.

Ha csak az első gyerekem lett volna talán én is azt gondolnám, hogy nem lehetetlen aq rendszer.

2024. máj. 25. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!