Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy oldjátok meg tesó mellett...

Hogy oldjátok meg tesó mellett az igény szerinti szoptatást?

Figyelt kérdés
Nekem egyszerűen nem megy, a férjem dolgozik szóval egyedül vagyok a két gyerekkel. A pici folyton rajtam lógna és akár 1 órán át is. Közben a házimunka teljesen háttérbe szorul,valamelyik nap nem is tudtam főzni sem.
máj. 20. 09:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
67%
3 lányom van, a legkisebb most 11 hetes. A legnagyobb napközben oviban van, a középső 2 és fél éves velem otthon. Mindhárom gyerkőc igény szerint van/volt szoptatva. Sokszor egyik kezembe a baba, úgy szoptatok, másik kezemmel pedig a másikkal foglalkozok. Főzni az elején nem főztem, most már igyekszem egyszerű, gyors kajákat csinálni, amíg a pici elvan a játszószőnyegen. A házimunkát elengedtem, épp csak a minimumot csinálom amikor tudom, szerencsére a férjem is kiveszi belőle a részét, ha otthon van. A pici áltában kendőben alszik rajtam, egyedül letéve nem nagyon. Szerencsére a nagyszülők is közel vannak, ők is sokat segitenek. Nem mondom,hogy egyszerű, sokszor én is inkabb feladnám, de aztán átlendülok rajta. Az eleje mindig húzós, mikor a pici non stop cicizne, de most már sokkal könnyebb. Mondjuk nekem szerencsém van a harmadikkal, mert nagyon nyugodt, nem hasfajós baba.
máj. 20. 17:50
 12/17 anonim ***** válasza:
41%

Engem az erdekelne, hogyan lehet nem igeny szerint szoptatni? En ha magamtol elvalasztottam x ido utan, azonnal uvoltott. Csak akkor volt nyugi, ha o maga csatlakozott le.

Ilyenkor, akik ezt irjak, hagyjak sirni a babat? Nekem arra nincs szivem, cumit nem fogadta el.

Azt gondolom, hogy csak akkor lehet idore szoptatni ujszulottet sirni hagyas nelkul, ha ebben a baba is partner. De cafoljatok meg, tenyleg erdekel.

máj. 20. 18:00
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

Általában együtt bújtunk. 2 év 4 hónap van a lányok között, a kicsi cicire csatlakozva, a naggyal addig a kanapén bújtunk, mesét olvastunk, böngészőztünk, a plüssöket beszéltetve báboztunk. Ha nem a kanapén, akkor a szőnyegen ültem, baba a cicimen, naggyal legóztunk, építőztünk, szintén báboztunk, kisautókat lökdöstünk, stb. Játszótérre a babát magamra kötöttem, olyankor jó volt neki cici nélkül is, de ha tovább voltunk kint, akkor 2-3 hónapos kora után már volt olyan erős, hogy kicsit lejjebb engedtem (rugalmas kendőt használtunk akkoriban még), és akkor menet közben is tudott cicizni.

Na meg igen, azért az valóban kihívás volt, amikor a nagy szobatisztult, a kicsi meg még mindig nonstop mellen, szóval amikor menni kell segíteni a nagynak, akkor nincs mese, menni kell, és hát nálunk is volt párszor olyan, hogy töröltem a fenekét, amíg a baba mellen csüngött. Vagy szendvicset is készítettem fél kézzel, de ez már szóra sem érdemes, tök nagy rutinom volt benne, mert a nagyobb gyerkőc is valódi cicimatrica volt, én már tök profin tudok úgy vécére menni, hogy egy újszülött baba lóg a mellemen, szóval nekem ez már nem volt kihívás, mire a kicsi született :D

Amúgy engem is érdekel, hogy ezt hogy lehet másképp csinálni, nálunk a cumit egyik sem fogadta el, cumisüveg-és alternatívái nem jöttek be, még lefejt tejjel sem, nemhogy tápszerrel, szóval hiába nem volt tervben, a nagyot is 2 éves koráig szoptattam, a kicsi meg még 1,5 éves csak, de elképzelésem sincs, mikor köszönünk el a cicitől, megközelítőleg sem nyitott rá, hiába eszik már mindent szépen. Amikor meg a mell az egyedüli megnyugvást jelentő dolog, hiába próbálkozik az apuka, a nagymama, az akárki, ha nincs cici, nincs csend és béke és nyugalom. Ami főleg úgy egyáltalán nem mindegy, hogy van egy nagyobb testvér, akinek délutáni alvásideje van, vagy legalább már ő átalussza az éjszakát. Szóval engem is érdekel, hogy ezt hogy lehet nem sírva-zajongva csinálni.

máj. 20. 18:12
 14/17 anonim ***** válasza:
49%

12-es.

Nekem 4 gyerekem van es mind a 4 , szuletesuktol fogva 2 es fel , vagy 3 orankent evett.

Soha nem hagytam magamon logni oket , amig par hetesek voltak , volt hogy 1 ora hosszan at ettek joooo lassan. De utana ugyan ugy 3 ora mulva lettek mellre rakva .

Nekem amugy furcsa ez az igenyszerinti szoptatas, meg is orulnek tole ha rajtam logna a gyerek napi 24ben.

Most varom az 5. Babamat.🙂

Persze, aki teheti , meg ha igenyli a baba az csinalja igy. Nekem nem menne.. es eddig nem igenyelte semelyik.😃

máj. 20. 22:33
 15/17 anonim ***** válasza:
48%

14, te is igény szerint szoptattál, akkor mégis mit nem értesz rajta?

Az iszsz nem arról szól, hogy az anyuka 0/24 tömi a mellét a gyerek szájába akár akarja a baba, akár nem.

Hanem azt, hogy annyiszor teszi mellre és olyan hosszan, ahogy a gyerek akarja, nem pedig időre etet.

Ha a gyerek ritkán kéri és így is elég a tej, azt úgy hívják, MÁK.

Ez viszont keveseknek adatik meg az első időszakban.

máj. 20. 23:02
 16/17 anonim ***** válasza:
34%
Csak akkor lett mellre teve amikor ehes volt ! Nem amikor a gyerek akarta , vagy nyavicskolt es csak ugy ra lett rakva. Idore etettem 3 orankent pontosan.
máj. 20. 23:20
 17/17 anonim ***** válasza:

15# Amúgy nálatok akkor ha egy óráig ment a szoptatás, soha nem is aludt be, hogy esetleg le lehessen tenni?Végig aktívan evett? Nekem mákom volt, olyan jó lenne majd most is. Evett, igény szerint, magától 2,5-3 óránként kérte, beállt erre már a kórházban is, később ez nőtt is, és evett elengedte aludt, sosem volt komfortszoptatás, ha ő aludt volna vagy nem volt éhes, de jött a tej, üvöltött, de az már nem is evés igazából, cumi. Így én is pihentem, ő is. Lehet így érti a válaszoló is, aki írta, hogy azért komfortszoptatásra, vagy is cumizásra nem volt idő.

Aztán lehet most meg olyan lesz a második, hogy folyamatosan igényli majd, akkor viszont nagyon kell gondolkoznom, fél kézzel nem ment a mostaninál sem, sajnos, sem hordozóba.

máj. 21. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!