Honnan tudhatom, hogy kiürült a mell?
Én sem tudtam igazán sohasem, hogy teljesen üres-e. Épp ezért szoptattam váltott mellből. Így a kicsi hozzájutott a zsírosabb tejhez is én pedig nem törtem az agyamat azon, hogy vajon kiürítette-e a mellemet.
22 hónaposan választottam el.
Köszi a válaszokat!
Én is váltott mellből szoptatok,(védőnő tanácsára)csak attól tartottam,hogy esetleg ha nem üríti teljesen ki a baba,akkor:
1.nem jut a zsírdús táplálo tejhez
2.nem fog annyi tejet termelni a mell!
így cicinként fél órát is rajta hagyom!
+ esetleg ki tudod tapintani a mirigyállományt is (nagyon pici bogyócskák).
Ha fejsz, akkor a lefejt adagot, a tejleadó-reflexek számát és a melled állapotát figyelve pontosabb képet kaphatsz. (Utóbbi kettő a fontos, mert a mennyiséget szopásnál -remélem- nem méred ill. a baba mindig többet szopik ki, mint amennyit te kifejsz.)
ha kiürült, plötty lesz :)
én ugyan így voltam, + aggódtam, hogy ha kevesebbet eszik, akkor a kereslet-kínálatban azt hiszi a cicim, hogy csökkent a kereslet :)
Végül a védőnőm tanácsára redukáltam a szopit 20-20, majd 15-15 perc/cicire. És ugyan olyan szépen fejlődik a babám!
Már 8 hónapos, és még mindig szopik, van elég tejecske :)
Igen,van olyan,hogy "plötty" lesz,de akkor még a baba kiszív belőle akár 50-et!!
Sőt valamikor napközben nem is lesz már kemény:-S mégis van benne.Szóval ezért nem tudtam eldönteni hogy van benne,vagy már üres???
Próbáltam kézel fejni,de ugy nem jön ki csak pár csepp:-S
persze nem bírom ki,hogy ne mérjem a babát!!
utolsó:megpróbálom én is lecsökkenteni az időt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!