Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon sok a tejem, mit...

Nagyon sok a tejem, mit csinaljak?

Figyelt kérdés
2 hetes a babam,igeny szerint szoptatom,amikor egyik cicimbol szopizik,a masikbol azonnal elkezd folyni a tej,egyik kezemben Ot tartom,masikban a tejszivot,megis minden csupa tejes mire jollakik.Reggelre mindenem tejes,pedig ejjel is szopizik,melltartot hasznalok betettel,de hiaba...naponta tobbszor ruhat cserelek,mikor alszik lefejem neha a tejet,de akkor ugye megtobb termelodik.Mit csinaljak?Orulok,hogy van tejem,csak nagyon kellemetlen,mikor pl.ferjem megjegyzi mosolyogva,hogy "vigyazz csopogsz :))".
2010. okt. 28. 14:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Kezdetnek jó lenne, ha abbahagynád a fejést, mert az baromira szaporítja. Előbb utóbb beáll majd egy normál állapot, amikor csak annyi tejed lesz, amennyi a babának kell. Addigra a csöpögés is általában alábbhagy.
2010. okt. 28. 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Amikor én szoptattam a picit ugyan ez volt.Mondjuk, ha nem fejed le akkor meg bi is gyulladhat.Bekeményedik?

Én a hajadben leszedném.NÉn ezt tettem és utána is normálisan beáll.Hiszen majd egy vagy két vagy 3 hósan nem ennyit eszik.Egyre több lesz az igénye.Én lefagyasztottam.És mikor dolgom volt akkor is ihatta az anyatejet.

2010. okt. 28. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy írtó kellemetlen, de hidd el, be fog állni. Én is úgy szoptattam, hogy közben a másik mellem alá tettem egy törölközőt, hogy feligya a csurgó tejet. Éjjel pedig én melltartóval nem is bajlódtam, hanem félmeztelenül feküdtem le, a felsőtestem alá tettem triplán hajtott vastag nagytörölközőt. Reggel törölköző és ágyneműmosás... eltartott jó pár hétig. Ráadásul nekem annyira erősen jött a tej a mellemből, pláne reggeli első szopinál, hogy muszáj voltam előtte lefejni egy kicsit, különben megfulladt volna a baba, nem győzte nyelni.

Az éjszakai gondokra nem tudok megoldást, én sem találtam annó. Nappalra viszont a melltartó és melltartóbetét nekem működött, csak az volt rossz, amikor a zuhányzás végére a meleg hatására beindult a tej és sprickolt mindenfelé...:) Szopizások alatt pedig az Avent tejgyűjtőkagylót használtam. Nagyon praktikus, mert nem csöpög mindenfelé a tej hanem összegyűlik, le lehet fagyasztani, jól jön később.

Én nem fejtem (kivéve reggel) pont azért, mert akkor még annál is több lett volna. Cseréld gyakrabban a melltartóbetétet, ennek működnie kellene. Ja, és ha eljön a szopi ideje a melleid szerint, de a baba alszik, akkor szintén be lehet tenni a tejgyűjtőkagylót. Hadd csöpögjön bele a felesleg és mehet a fagyóba.

Kitartás!

2010. okt. 28. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Jaj de jó neked!!!Ha rendesen fejnél ,lehetnél tejleadó is, ha jól tudom literje 1800Ft.Ha anyagilag nem is nagyon vagy motivált, én sírtam volna örömömben ha egy megbízható anyukától kaphatott volna a babám tejet!Sajna nekem nem volt...
2010. okt. 28. 17:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Hat en is orulok,hogy van,pedig a melleim...hat nem valami nagyok :(,de latom itt nem ez a lenyeg :),meg jo :).Remelem minel hamarabb be fog allni,koszonom a valaszokat!
2010. okt. 28. 18:02
 6/8 anonim ***** válasza:

be fog állni, az első hetek ilyenek, hogy minden csöpög.

Javaslom, szerezz be tejgyűjtő kagylót, Aventnek és Medelának is van. hasznos találmány. Szopi közben tedd a másik melledhez a melltartóba, nem kell tartani, ez felfogja a tejet, és nem a betétben köt ki, és te sem ázol el. A fejést meg hagyd abba, mert irtóra sok tejet csinál.

Bár ha akarod, lehetsz tejadó is. Literjéért 1800 Ft-ot adnak, és ez adómentes jövedelem. Nekem ebből havi 60 ezer jön össze, ami nem kis pénz, és jó a tudat, hogy pici babákon segítek vele. Mondjuk én kényszerből kezdtem fejni, mert a babám nem szopik sajnos.

2010. okt. 29. 02:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A sok tej is tud okozni egy csomó gondot, nem csak a kevés. Diószegi Eszter oldalán találtam egy módszert, amivel esetleg csökkenteni tudod a túlzott tejtermelést (bár esetedben lehet, hogy csak a tejleadó reflex túl erős, ami idővel majd beáll)

Van egy módszer a túl sok tejcsi optimális mennyiségre szorításához. Ilyenkor közvetlenül szoptatás előtt le kell fejni mindkét mellet amennyire csak lehet, vagyis amíg már nem jön több tej belőle. Aztán mindkét mellből megszoptatni a babát (mivel a tej nagyrésze szopi közben termelődik, így fog találni tejcsit a mellben). Utána felosztani a napot 3órás periódusokra, és egy-egy periódusban mindig csak az egyik mellet kínálni, akárhányszor is kér a baba (vagyis ha pl. 3-6-ig 5x kér, akkor 5x kap, de mindig csak mondjuk a jobb mellből). Közben nem baj, ha a másik picit feszül.

Általában egy ilyen kör elég is, hogy megoldja a gondot. Ha megint nagyon túltelítődnél, és sok lenne a tej, akkor az egész procedúrát előlről kell ismételni, de fontos, hogy tényleg csak akkor, ha nagyon sok lesz megint a tejcsi.

remélem, sikerül javulást elérnetek!

[link]

Ezen kívül javaslom még, hogyha bármilyen szoptatással kapcsolat gondod van, akkor szoptatási tanácsadót keress meg.

2010. okt. 29. 08:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat :)
2010. okt. 29. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!