Hogy van ez a szoptatás?
Első baba, elég távol áll a dolog, részletes szájba rágós segítség kellene.
Szóval pl a kórházi listában fel van írva hogy vigyek/legyen kézi mellszívó. Ehhez kell gondolom egy cumisüveg is, igaz?
De ezzel ellentétben azt is olvasom, aki szoptat, az ne használjon cumisüveget. Most akkor kell kézi mellszívó és cumisüveg vagy nem kell?
Ha kell, akkor hányat szerezzek be?
Akkor most lehet szoptatni is meg üvegbe is fejni és abból is etetni vagy most akkor hogy van ez?
Ha szoptatni akarsz, akkor úgy érdemes készülni, hogy az első 6-8 hétben semmi mást nem fogsz csinálni, csak szoptatsz
Ez sem feltétlenül igaz. Nekem az első 6 hétben mindkét gyereknél több tejem volt mint amire a babának szüksége volt és azért fejtem, hogy ne gyulladjon be a mellem. Pont ezért nem is szoptattam folyamatosan, mégsem kellett pótlás.
Nem vittem volt "ipari" melszivo bent 🤣 hangos kattogo de bravurosan lefejt 5 perc alatt 2dl tejet is. Mondjuk nekem mar szules elotti honapokban is foly mint az istennyila, szules alatt full elaztattam mindent tejjel. Es eleg volt a gyereknek racuppanni es omlott. Szoval nekem inkabb a sok tejjel volt a gondom. Minden gyerekem kisse fulladozott tole 😅 Mar a korhazban masodik naptol fertotlenitettek es uj fejtek le es vittek a PIC re a tejet. Elotte persze megkerdeztek lehet e. Mindkettovel volt tejtesverunk es adtam le tejet is. Erdekes mert mellgyulladasom nem volt egyiknel sem.
Hmmm
Masodik gyerek fixen 3orankent ebredt az elso perctolt kezdve. 2 honaposan ejjelre mar 6-7 orat egybe aludt.
Elso gyerek osszevissza evett az elso 3 honapban majd beallitottam egy rendszert.
Am osszecsippented a bimbo alatt az udvart ket ujjal (mutato es kozepso) es ugy konyebben jobban raharap a baba. Ugy csippentsd ahogy a szaja vonala all. Ha nem jo a melled az a szaja koze csusztasd be az ujjadd el elenged a vakuum es le tudod venni mellrol. Kell par alkalom h raerezz h jo. Akkor jo ha nem faj es dorzsol kellemes erzest okoz vagy semelgest. Ha faj durzsol akkor leveszed es ujra probalod.
Ha vegzett ne torold le a melled sot picit ki is nyomhatsz meg. Kend szet es hagy rajta.
Szopi elott is erdemes picit megnyomni par csep tejert, sokkal konyebben csuszik a melled ugy a szajaba a jo pozicioba.
Am tanulj meg kezzel fejni. 1 mert tudni fogod hogyan mennyire jo ha racsuppan a baba. Masik eletmento lehet ha nincs nalad a fejo.
Én azt ajánlom, hogy beszélj egy szoptatási tanácsadóval. Ők kifejezetten a szoptatással foglalkoznak, mindent tudnak a témáról. Sok kórházban is van ilyen szakember, akik tartanak felskészítőt a szülés előtt.
A mellszívó tartozéka egy cumisüveg is, de nem muszáj abból adni a tejet, vannak szoptatásbarát eszközök is.
Elküldtem fèlbehagyva.
Tehàt rögtön ràm tettèk a gyereket, vègig velem volt a kòrhàzban. Rengeteget tettem mellre, ès szerencsère jòl kapott mellre, nem volt a nyelve sem lenőve. Ìgy minden feltètel megvolt a tejtermelődès beindulàsàhoz.
Ideális esetben a szoptatáshoz csak te kellesz meg a baba. Szoptatós melltartó, szoptatós felső praktikus, de nem kötelező.
Viszont van a nem annyira ideális eset. Lassan indul be a tej, koraszülött a baba, besárgul, begyullad a melled stb. Ezekhez jól jöhet a fejőgép (ha tényleg kell, mondjuk korababánál, akkor inkább gépi), valamilyen etetőeszköz, esetleg bimbóvédő, és még van pár cucc, ami akkor kell, ha valami speckó probléma van. Ezeknél nem tudhatod előre, mi kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!