Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Borral főtt ételt ettem, baja...

Borral főtt ételt ettem, baja lehet tőle a babámnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A faluban főztek és ettem egy nagy tál levest. Utána pont nagyon éhes volt a babám és megetettem.

Utólag jutott eszembe, hogy hisz egy csomó bort öntöttek bele az tuti.. meg utólag ha belegondolok érezni is lehetett az ízén. Délután 2-től este 7-ig főtt.

A babám még csak 2 és fél hónapos. :(

Szörnyen bűntudatom van.

ápr. 20. 20:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az anytejben ugyanannyi arányában az alkohol, mint a véredben. A véralkohol nagyon kicsi arány, azért mérjük ezrelékben. Egyébként pl. a kenyérben is van alkohol. Egyszer kiszámítottam, hogy egy pohár sör után ha minden pechesen jön össze, pont a legrosszabbkor szoptatsz, jól bekajál a baba, akkor kb. egytizede lesz a gyerekbe kerülő alkohol mennyisége egy szelet kenyér természetes alkoholtartalmához képest. Vagyis elenyésző mennyiség.

Szoptatással foglalkozó szakportálok szerint ha olyan magas a véralkoholod, hogy a tej ártana a babának, akkor már annyira részeg lennél hogy inkább az lenne veszélyes rá.

Röviden: semmi baj nem történt, nyugodj meg. Nem hibáztál.

ápr. 21. 17:53
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Az én babám általában 8-9 között szokott elaludni. A párom focizik a falusi csapatban, meccsen volt, ami 7-kor fejeződött be. 2-kor már elkezdték főzni, hogy kész legyen biztosan 7-re. A párom hozott nekem egy jó nagy edénnyel és ezért ettem olyan későn belőle. Addig a párom ringatta a babát, amíg én ettem és utána pancsi, ami kb. 10 perc..., majd szoptattam a nagy alvás előtt és aztán csucsu. A víz nagyon jól elnyomja. Ragaszkodom a mindennapos fürdéshez most már.

Mi úgy szoktuk fürdetni, hogy nem konkrét időpontban, hanem amikor már kezd nyűgös lenni és tudom, hogy ezután, ha eszik már biztosan fog mélyen aludni, mert sajnos tapasztaltam mikor próbáltuk hamarabb pl. 7-kor megfürdetni, akkor utána még fel volt és borzasztóan nyűgös volt, cicin se tudott elaludni felpörgött, kapálózott. Tudom kicsit későn alszik el, én se örülók ennek a 8-9-nek..., mert szerintem is sok kicsit egy közel 3 hós babának, de fejem tetejére is állhatok nem alszik el hamarabb.

Amúgy jól aludt, nem lett baj, köszi a válaszokat!!:) most már fogom tudni.

ápr. 24. 13:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Mért magyarázkodsz egy gonosz idegennek, kérdező?! Nem tartozol magyarázattal! Akkor eszel és akkor fürdetsz, amikor akarsz! Senkinek nincs köze hozzá!!!! A kérdésedre kértél választ, ezt betűvel se többet!
ápr. 24. 14:21
 14/14 A kérdező kommentje:

Ugyanígy vagyok vele. Sajnos ma már nagyon rossz használni a gyakori kérdést. Szívesen használnám pl. Az asszonysutyorgót pl. Facebookon, mert sokkal több ember van ott, tehát többen használják és a facebookról az ilyen kommentelőket, akik nem a kérdésre válaszolnak, hanem csak belekötnek pl. helyes írásba vagy bármibe ami a kérdezővel kapcsolatos alapból tiltják. Sajnos a gyk nem tart ott és soha nem is fog, hogy az ilyen életúnt embereket kiszelektálja innen, hogy többet ne válaszolhassanak.

Csak hát az asszonysutyorgón sajnos bármikor próbáltam nem tudtam anonim kèrdést feltenni. Ott meg aztán a főnökömtől kezdve mindenki van.

És bizony nem szívesen tennék névvel kérdést, mert pl. Már erre a kérdésemre is olyan válaszok érkeztek, hogy ennyire tanulatlan vagyok, hogy nem tudom, hogy kifő az alkohol, ahelyett, hogy ne aggódj kifő az alkohol. :)

Viszont cserébe ott ilyen kommentek, hogy tanulatlan vagyok vagy kéretlen kommentek, hogy miért akkor fürdetek, eszek, illetve olyan kommentek mely szerint hazudok és nem is valós a kérdés ki se megy.

Szerintem itt a gyk-n sajnos eszméletlen sok a paraszt!! Tanulatlan ember, akinek nulla érzelmi inteligenciája van. Most úgy őszintén másért miért kötnének bele jó szívvel a másikba...

ápr. 26. 04:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!