Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Segítség! 1 hós babának...

Segítség! 1 hós babának adható e 1,5 bolti tej hígításban?

Figyelt kérdés
A Húgom kisfia nagyon hasfájós.A negyedik féle tápszert próbálják nála, de még mindig nincs rendszeresen, saját magától széklete.Kaptak rá cseppeket, meg vmi gyógyszert, de attól sincs.A széklete csak meglágyul tőle (nem lesz gyurmás), de még így is úgy kell szélcsővel vagy lázmérővel kierőszakolni belőle a kakit.Sajnos emiatt kemény és fáj a hasa.Így alvás sem nagyon van.Egy ismerősöm ajánlotta, hogy rendesen felforrázva az 1,5-s bolti tejet, vízzel hígítva adjunk neki.Az Ő babájuk is annakidején evvel a problámával küzködött és a klinikán a gyerekorvos mondta nekik.Csak amikor Ők elkezdték ezt a lányánál az 3 hós volt.
2010. okt. 27. 11:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem. Tejet csak 1 éves kor fölött kapthat.

Vigyétek vissza az orvoshoz!

2010. okt. 27. 11:43
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

ha már meggyőzted magad hogy a klinikai orvos javasolja, akkor minek kérsz itt tanácsot?

Adjatok neki, de akkor már ne is higítsátok, mert tök felesleges. Menjetek vissza a középkorba és rögtön kezdjétek el hozzátáplálni hússal 1 HÓNAPOSAN!!!

Az meg eszetekbe sem jusson, hogy valamilyen gasztroenterológiai problémája van, mondjuk nem véletlenül hasfájós. Orvosnál voltatok már vele?

2010. okt. 27. 11:44
 3/14 anonim ***** válasza:
úgy értem szakorvosnál.
2010. okt. 27. 11:46
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem szabad! Egy életre tönkre tennéd szegény gyereket! Allergiás lesz és gasztros, bélrendszeri zűrök is lehetnek. Nem tudja még megemészteni a tejet! A tehéntejet természetesen.
2010. okt. 27. 11:46
 5/14 xStefix ***** válasza:

Ne.

Én is gasztroenterológust javaslok és még mellette egy ibclc-t (laktációs szaktanácsadót) is, akik szintén járatosak a témában!

2010. okt. 27. 12:47
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Én már a második tápszer felírása után elvittem volna a gyereket szakorvoshoz.De ez az én véleményem.

Kedves második válaszoló, ne haragudj de nekem nincs még sajnos gyerekem és a Hugomnak is ez az első.Azért kértem itt tanácsot, mert nem akarunk hülyeséget sem csinálni és mert a gyerekorvos nem akar vele foglakozni.Ő szerinte ez normális egy tápszeres gyereknél és hogy a tesóm próbálja meg szoptatni.Hiába mondjuk neki, hogy csak az egyik mellét fogadja el a gyerek, abból meg nem jön jó esetben is csak 30-40 ml.

2010. okt. 27. 13:28
 7/14 anonim ***** válasza:
Ne adjatok még neki bolti tejet,az ismerős huzza le magát aki ezt javasolta...nekunk is igy volt,megtanulja megemészteni,feldolgozni ,kinyomni stb rendesen a baba a kakit,az valamelyest megoldja majd a problémát.Ez még pár hét,aztán utána javitani fog az is ha majd elkezdi a hozzátáplálást a tesód,a sok zöldség,gyümölcs is sokat fog lazitani a székleten.Vegyenek vért a babától,lehet hogy vashiánya van.nálunk is az volt a probléma.
2010. okt. 27. 14:31
 8/14 anonim ***** válasza:
Szia semmi esetre ne adjál neki tehéntejet ilyen pici babánál! mindenképen vidd el további kivizgálásokra ahogy javasolták itt neked többen is. Lehetséges hogy, ott majd vmilyen speciális tápszert irnak majd fel neki.
2010. okt. 27. 14:53
 9/14 anonim ***** válasza:
Ismerősöm anyukája bolti zacsis tejjel itatta őt babakorában szopizás helyett, most 25 éves és olyan betegsége alakult ki (orvosa mondja hogy attól) hogy gyakorlatilag szinte semmilyen állati eredetű dolgot nem ehet, plusz a cukrot is csak módjával. Húst szinte egyáltalán nem, tejtermékek párhetente kicsit.
2010. okt. 27. 18:29
 10/14 anonim ***** válasza:

Meg ne próbáld! Higyj nekem!

Én is kaptam mert anyukámnak elment a teje egyik napról a másikra, és nagyimnak volt ez a "jó" ötlete.

Semmilyen tejterméket nem tudok fogyasztani, még a szagától is hasmenésem van. Továbbá csak a cirke mellehúsát bírom megenni hasonló problémák nélkül, azt is grillezve...

Hiába higítjátok és forraljátok, a laktóz (tejcukor) benne marad, és az a veszélyes nem a tejzsír... bár ki tudja az is lehet.

2010. okt. 27. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!