Aki egy éves kora után is szoptat, az mikor szoptatja a gyerkőcöt? Gondolok olyanokra, akik másfél-2 éves korukig tudnak szoptatni.
Én 8 hós korától 11 hósig még minden szilárd után szoptattam (is) mert nem ivott mást máshogy csak pohárból de úgy meg nagyon keveset.
Utána 14 hós koráig már csak reggel-este volt cici, és egyik napról a másikra elhagyta sajnos. Én még szerettem volna szoptatni, de ha ő már nem kérte, nem volt mit tenni.:)
14 hónapos, kb. napi 4-6x, amikor kér. Hajnal, reggel, este az fix, általában még ébredés után, aztán néha meg csak úgy odajön, és kéri...
Elsőm ilyenkor már csak reggel-este kapott 1x. (Mármint 14 hónaposan)
Nálunk így volt/van:
1 évesen még napi 4-5x szopiztunk, aztán ahogy az alvásidő kitolódott, nemsokára átálltunk a 4-re. Reggel, alvás előtt, délután és este.
Emlékszem, 15 hónapos volt a lányom, amikor megpróbáltam elhagyni a délutánit (ekkor mentünk mindig esti hűvös nyári sétára), de nem nagyon ment, úgyhogy halasztottunk.
18 hós volt, amikorra maradt a reggeli, alvás előtti és az esti.
Ez egészen 25 hós koráig maradt, amikor elhagytuk a délutánit.
Most 32 hós és még napi 2x szopik. Ezt még szeretném tartani 3 évesig, de majd meglátjuk.
Az éjjeleket 11 hós kora óta alussza át, de lehetett volna korábban is, ha hamarabb észbe kapok és beiktatom a +1 délutáni szopit. Azóta éjjel csak akkor szopizik, ha beteg volt, fogzott vagy oltást kapott, "rendesen" nem.
2. vagyok
Azt hiszem, inkább nasi, mert gyakran van úgy, hogy szopi után közvetlenül inni kér. :o)
Viszont néha nagyon intenzíven tud szopni, akkor meg azt érzem, hogy "fogyaszt belőlem" rendesen :o) Szóval változó. Ha kimerült vagyok, úgy érzem, hogy alig van tejecske, de azért cuppog akkor is intenzíven.
Sajnos nálunk 10 hónapos korában kórházi kezelésre szorultam, napi 6-7 órára eltűntem az életéből 3 hétig, ezalatt megcsappant az állomány kicsit, de ln így is elégedett vagyok. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!