Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem szaporodik a tejem?

Miért nem szaporodik a tejem?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, látom, hogy az 1 hónapos lányom tejigénye 500-600ml között van. Van, hogy elég tejem van, de van, hogy kevés. A bal mellem főleg az utóbbi napokban nagyon keveset termel. Egy mai példa: 7 óra alvás, cicipihi:) után jobb mell 90, bal 60-egy csepp sem maradt benne. Rá 3 órára, jobb:50, bal: 50, utána jobb 50, bal: 10, és innentől indul a kálvária minden nap. tegnap kijött a 3. szopinál is 50-50, sőt, utána még este is. Bár ez a ma reggeli 150 általában 100 szokott lenni, nem is értettem, azt meg pláne, hogy honnan volt ennyi.

Onnan tudom, h kevés neki mondjuk 70, hogy nem alszik el cicin, és akkor vég nélkül sír. Ha meg nem jön ciciből, bemérgeli magát, tépi, húzza, rúg-kapál. De mikor reggel jól lakott, elaludt cicin, és aludt 3 órát simán.

Fejem a maradékot. Amikor kevés volt a balban, általában valóban kevés is, mert fejővel sem jön ki csak kb. 5ml. Nem tudom mitévő legyek. Gondoltam arra, hogy fejem magam, és azt megkapja cumisüvegből, és akkor nem kínoznám azzal, hogy ha nem elég, még várnia kell, h kapjon pluszt. A plusz szerencsére anyatej, mert tudok szerezni, nem tápszer. Vagy a 3. etetést kihagyom, és a 4-re biztos lesz elég tejem.De ha így teszek egy hónap múlva már ez is kevés lesz.Tudom, h a cumisüveg nem jó, de már 5 hét alatt odajutottam, h alig várom, hogy vége legyen a szoptatásnak. Pedig mindent megtettem, hogy legyen tejem.

2010. okt. 26. 14:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Huh. Hát először is nyugodj meg.

Ha a babád sír szopi után, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy éhes maradt. Lehet, hogy böfi, vagy puki nyomja, és azért.

Aztán írod, hogy 7 órán át nem szopott. No ez éppen azt jelenti, hogy csökken a tej, mert nem érte inger a melledet.

Az, hogy nem tudsz fejni, nem azt jelenti, hogy nincs tejed, mert sok anya kizárólag szoptat úgy, hogy soha egy cseppet sem tudott fejni, van ilyen.

Azt jó látod, hogy nem kellene cumisüvegezni, főleg nem egy hónaposan, ilyenkor még a szopitechnika (még ha tökéletes is!), sokszor ingatag, ha rászokik az üvegre, amivel sokkal kevesebbet kell dolgoznia, lehet, hogy elutasítja majd a melledet.

Attól, hogy minél több időt vársz az etetések között, nem lesz több a tej.

A mellek telítettsége csalóka, mert a legtöbb tej szopás közben termelődik.

Ezért a megoldás a gyakoribb mellre tétel.

Próbáld ki két napig, hogy két óránként cicire teszed, ha ébren van, ha alszik (ekkora babák, sőt nagyobbak is) alvás közben is tudnak szopizni.

MInden szoptatás alkalmával tedd mindkét mellre.

És próbálj meg lazulni, és ne méricskéld, hogy mennyit eszik a babád. Figyeld inkább a pisis pelusok számát, ha napi 4-6 megvan, akkor van ott elég tejecske...

Bővebben itt olvashatsz erről még:

[link]

Kitartás, minden szoptató anyukának vannak ilyen krízisei, de ez normális, menni fog az Nektek!

2010. okt. 26. 14:53
 2/6 A kérdező kommentje:

A 7 órát annyiban félre értetted, hogy ennyit alszik a lány éjszaka. 10-től 4ig, vagy 5ig. Ilyenkor ha felkel, mindig elég a tejem. Nekem úgy tűnt, mintha nekem nem szaporodna olyan gyorsan, ezért a 3 óránkénti etetések nehezen sikerülnek. De kipróbálom 2 óránként az etetést. Bár, ha alszik, eddig még sosem sikerült úgy felébresztenem, hogy foglalkozzon a cicimmel:(

Olyankor is sír, ha már volt böfi, és a pocija tutira nem fáj.

2010. okt. 26. 15:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Mintha magamat hallanám! Első gyerek, mindenhonnan más infók, így csináld, úgy csináld.. kevés, nem kevés.. aztán az anyuka kikészül és közlik vele, hogy adjon tápszert, aztán alig bírsz visszaállni a rendes szopira.

Szóval én így jártam.

Az első és a legfontosabb, hogy nem idegesítsd magad, a tejed elég!! Figyelj az étkezésre (tartalmas ennivaló!!!!!!!!!!!!) és az elegendő ivásra! Ha mégis azt éreznéd, hogy kevéske, akkor ott van még egy csomó minden amit szedhetsz. pl. homeopátiás bogyó, vagy more milk kapszula (ez drága, de nekem bevált.. inkább ezért fizettem, mint hogy a gyerek végleg tápszeres legyen)esetleg a tejserkentő tea. Ja.. és pihenj, amikor csak tudsz.. napközben is!!!!!!!!!!!!!!

2010. okt. 26. 15:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha 7 órát alszik éjszaka, nem hiszem, hogy kevés lenne neki a tej... Hidd el, felkelne éjjel is többször szopizni, ha éhes lenne. Az is normális, hogy estére a tej mennyisége csökken. Az enyém (5 hónapos) pl. reggel 300-at eszik, este pedig csak 100-at. Amikor 1 hónapos volt, kb. ő is annyit evett, mint a tied. Ha tejet akarsz szaporítani, tényleg jó ötlet, hogy 2 óránként tedd mellre napközben. Én is ezt csináltam, soha nem fejtem. És szerintem felesleges külön mérni a jobb, bal mellet, tortúra a kicsinek szopi közben. Átaludt éjszaka+elég pisis, kakis pelus+testsúlyának megfelelő napi tejmennyiség= jóllakott baba.
2010. okt. 26. 15:51
 5/6 anonim ***** válasza:

15:51-es vagyok.

Lehet, hogy szeretne már többet ébren lenni, azért nem akar a cicin elaludni napközben?

Egyébként alvás alatt termelődik a lgtöbb tej, napközben is próbálj meg pihenni.

2010. okt. 26. 16:05
 6/6 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát. A more milket kipróbálom. Pénz nem számít:)

Homeopátia, laktoherb, Mecsek már megvolt.

Valóban alszik, de nyűgösen alszik el. Kézben imád lenni, de ezt ugye mindig nem lehet...Ott megnyugszik, ágyban nem. Nem szeretném felkapatni.(Tudom egyesek szerint ezt ilyen idősen nem lehet még) Most még bírom fogni, de 2 hónap múlva már nem biztos:)

2010. okt. 26. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!