Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan kell sterilizálni? Jó...

Hogyan kell sterilizálni? Jó ha így csinálom?

Figyelt kérdés
Elmosom a cumisüveget, mellszívót mosószeres vízben, jó alaposan leöblítem, majd forró vízbe teszem, és benne hagyom pár percig. Jó ez így? Vagy vegyek sterilizálót?
2010. okt. 25. 11:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Tökéletes így is, bár hozzá teszem engem csak az zavart, hogy a kifőzött dolgokon egy fehér réteg marad száradás után, ennyiből jobb a sterilizáló. Amúgy a célnak megfelel. :)
2010. okt. 25. 11:17
 2/8 anonim ***** válasza:
A forró víz nem sterilizál, de nem is kell agyonsterilizálni mindent. kétnaponta kifőztem a mellszívót. forráskor beleraktam, 5 perc után kivettem.
2010. okt. 25. 11:18
 3/8 anonim ***** válasza:

a forró vizben való áztatás nem elég lábosban ki kell főzni bugyogó lobogva forró vizben kell hagyni 10 percig.

a csak forró viz főzés nélkül nem pusztitja el a kórokozókat a bacikat.

ne vegyél sterilizálót főleg egy anyatejes baba és kb. 1-2 cumisüveg meg a mellszivó mellé nem kell..

Csak napi 8-10 cumisüveg és folyamatos mellszivó használat mellé persze vennék.

2010. okt. 25. 11:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Én úgy csináltam, hogy alaposan elmostam, majd forró vízbe tettem, felforraltam, és forrástól számítva pár percig "főztem".
2010. okt. 25. 11:20
 5/8 anonim ***** válasza:
a "főzővízbe" vegyél citromsavat, akkor nem marad rajta a vízkő.
2010. okt. 25. 11:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én leadtam az anyatejet régebben, és az anyatejgyűjtőből kaptam egy füzetet, amiben le van írva, hogyan kell sterilizálni. Meg kell várni, amíg felforr a víz, és onnantól számítva 30 percig kell a forrásban lévő vízben lennie a mellszívónak, cumisüvegnek, stb. Mert csak ennyi idő alatt pusztul el minden baktérium!

Én ezért használtam inkább a mikrósterilizátort! Azt csak 5 percre kellett mikróba tenni!

2010. okt. 25. 13:51
 7/8 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondoltam hogy forrásban lévő vízbe teszem.

Gondolkodom a mikrós sterilizálón. Azt úgy kell használni, hogy ugyanúgy elmosom, majd leöblítem a dolgokat, és utána teszem a mikrós sterilizálóba?

2010. okt. 25. 14:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, a mosogatást nem szabad elhagyni semmiképp. Az ételmaradékokat el kell távolítani sterilizálás előtt.
2010. okt. 25. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!