Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Masoknak hogy fer bele a napi...

Masoknak hogy fer bele a napi tobbszori fejes?

Figyelt kérdés
Epp egy szopasi sztrajk alatt vagyunk, a laktacios tanacsado csak jovo heten tud jonni. Addig fejek, de sokszor vannak rosszabb napok, amikor nem tudok napkozben tobbszor idot raszanni 30 perces fejesre, mert sir nagyon, vigasztalni kell, fel kell venni vagy csak szeretnek en is megebedelni, amig alszik vagy kicsit elvezni a "semmit". Sajnos sokszor van, hogy csak 20-40f/ percet alszik. 30 perc meg kell, hogy etetesnyi mennyiseg osszejojjon nekem.
2024. febr. 27. 18:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

8#-as Nálatok ezek szerint apuci munkanélküli? Úgy persze van segítsége az embernek. :) Nálunk aztán rugalmasba dolgozik a férjem és hamarabb hazaér,mint az átlag,de attól még ő is dolgozik.

Aki pedig itt nem érti mi a szopási sztrájk,az gondolom sosem volt benne... Nálunk a 6. hétre megjött, attól kezdve minden egyes menstruáció óramű pontossággal jött és vagy 6-7 napig tartott és ilyenkor nem akart egyáltalán mellen lenni,üvöltött rajta,tömködhettem én..hányásig üvöltött kb,vagy hogy kell elképzelni,hogy ilyenkor is legyen mellen? :D Az első ilyennél kihívtam szoptatási tanácsadót is úgy 3.-ra. :D Sokra nem mentünk. Utána visszatért ugyanúgy,de mivel nekem alapjáraton kevés tejem volt én így kínlódtam minden egyes etetés után a fejéssel/hajnalba is,szaporító fejés,stb. Hát azok a hetek amúgy brutálisak voltak...én se tudtam,esélytelen,üvöltött, pihenőszékbe is,mindenbe is ha fent volt,nyilván nem a fejést választottam a gyerek helyett. 6 hónapig küszködtem így,de ott az utolsó menstruáció után nem volt hajlandó visszaállni,de az is igaz,hogy hiába fejtem folyamatosan,nem jött le semmi,el is apadt. De azelőtt is minden alkalommal mikor megjött konkrétan a korábbi normális fejések mellé lejött 2 ml talán/etetésre. Attól kezdve indult egy boldog babakorszak neki és nekem is. :) Kiegyensúlyozott családdá váltunk és amikor aludt éjjel,én is végre aludtam. Egyébként van aki tud fejni,van ismerősöm,aki volt tejleadó, fél literek simán lejöttek hónapokig,utána már nála sem. El nem tudom képzelni hogy csinálják ott,ahol 6 hét után visszamegy külföldön a nő dolgozni,de mondjuk fejéssel 0 jön le.

Kitartást kérdező! Átérzem.

2024. febr. 28. 07:45
 12/20 anonim ***** válasza:
38%
8as vagyok, vállalkozó, 90%ban itthon dolgozik. De van más segítségem is, Anyukámékkal egy udvarban lakunk
2024. febr. 28. 07:48
 13/20 anonim ***** válasza:
12# Így nyilván más. Nálunk ketten vagyunk a férjemmel,barátnők dolgoznak,rokonok pedig több száz km-re,szintén dolgoznak. Nem mindenkinek van ennyi közvetlen segítsége,ezt be kell látni. 11# voltam.
2024. febr. 28. 07:51
 14/20 anonim ***** válasza:
72%

5-ös vagyok. Engedd el 11-es.

Ha valakinek nem úgy dolgozik a férje mindjárt jön valaki miért nem segít. Nekem reggeltől estig dolgozik és amikor otthon van ugyanúgy kiveszi a részét. Etet, pelenkáz, altat mindent csinál, de attól még egyedül vagyok vele egész nap.

Én is le lettem pontozva mert meg mertem írni, hogy nekem elapadt a fejés nem volt elég.

Nem mindenki teste ugyanolyan. Barátnőm egy szoptatás után 1-2 decit lazán lefejt és tele pakolta a fagyasztót. Nekem jobb napon is egész nap jött ennyi. A menszeszem totál megborult és egymás után többször jött meg egy két hét szünettel. Ilyenkor nem szopott, ha fejre álltam se és a tej se kellett neki cumisüvegből. Eleve kevés volt a tejem nem is tudtuk visszahozni tanácsadóval sem és akkor hagytam fel a szoptatással. Nem érte meg, hogy éjjel nappal is fejtem, hogy hátha lesz több.

Utólag nem bántam meg akkor bántotz csak kicsit. Sokkal nyugodtabb lett a baba és én is.

2024. febr. 28. 08:05
 15/20 anonim ***** válasza:
19%

"nem érti mi a szopási sztrájk,az gondolom sosem volt benne"

Dehogynem volt benne. Elsővel belebuktam, másodikkal túllendültem, mert így is lehet. Az Fb-s támogató csoport rengeteg jó tippet adott. A fejés a legrosszabb tipp

2024. febr. 28. 10:08
 16/20 anonim ***** válasza:
57%
15# Akkor örülök. 5x túllendültünk,6.-ra nem. Ez nem belebukás volt számomra,de nem fogom a torkán lenyomni a mellem a gyereknek mikor hányásig üvölt akárhányszor szoptatod,mert köpködi az íze miatt és visít. Nálam a menstruáció volt a gond. Igen,benne vagyok én is ott és szoptatási tanácsadót is kihívtam. Csodákra azért ők se képesek bármit is hisz 1-2 anyuka itt a gyakorin. Miért,te ezen hogy léptél túl? Toltad hányásig a szájába vagy hogy? Őszintén érdekel,megfogadom most a másodiknál a hasznos tanácsod akkor,ha lesz ilyen probléma. :) Mert nálam nem arról volt szó, hogy napi 1x azért elfogadta vagy csak éjjel álmába-sokan ezt hívják sztrájknak,ez semmi,hanem semmilyen formában 1 hétig,utána újra. Álmába is próbáltam,stb.,sehogy. Szó szerint sehogy,pedig éhes volt.
2024. febr. 28. 10:16
 17/20 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként kérdező szerintem fejéssel fenn tudod még tartani addig. Utána segít a tanácsadó jövőhéten. Sokan koraszülött mellett hónapokig csak fejnek. Nálunk testvérem 29 hétre jött,hónapokig kézzel fejt anya,mire mellre lehetett tenni meg hazavinni tesóm,utána otthon már csak szoptatta,3 évig sikerült. 16# voltam.
2024. febr. 28. 10:22
 18/20 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem meg tömködni a melled az üvöltő, traumatizált gyerek szájába a legrosszabb. Próbáld meg félálomban szoptatni, sokaknak működik szopisztrájk alatt is. Bőrkontaktusozzatok, hagy mell közelben lenni, de nem feltétlen szoptatni, hogy pozitív emlékeket kössön hozzá. Az enyém egy nátha miatt lett szopi sztrájkos, 3 napig csak alvás közben evett, azok kívül ha a fejem tetejére álltam sem. Nem gondolom, hogy ezért 3 napig éheztetni kellett volna. Svéd pohárral vagy fecsivel add vissza neki a tejet, akkor nem lesz cumizavaros sem. Mondjuk egy nagyobb baba cumisüvegtől sem lesz az.
2024. febr. 28. 12:00
 19/20 anonim ***** válasza:
64%

"Szerintem meg tömködni a melled az üvöltő, traumatizált gyerek szájába a legrosszabb."

És ki javasolta azt? 😱

2024. febr. 28. 15:23
 20/20 anonim ***** válasza:
79%

"Minden fejéssel távolabb kerülsz attól, hogy visszaszoktasd a melledre..."

Ha nem szopizik, akkor mit csináljon az ember?

2024. febr. 28. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!