Masoknak hogy fer bele a napi tobbszori fejes?
Igaza van az 1-esnek. Egyébként egyre megy. Kizárólagos fejéssel is ugyanaz lesz a vége, csak némiképp lassabban és nagyobb kínlódással. 🤷
Fejéssel nem tudod lekövetni a gyerek igényeit, plusz a sztrájk mellé cunizavaros is lesz.
De nehogy hallgass a tapasztaltabbakra. ;)
Nekem melltartóba rakható, elektromos mellszívóm van. Szóval tudok használat közben létezni.
Amúgy erre az időszakra javaslom, hogy ne cumisüvegből etessétek, ha erre van lehetőségetek.
És mit jelent pontosan a szopási sztrájk? Nem fogadja el a melledet? Nekem túl erős volt a leadóm, emiatt egy ideig alig akarta elfogadni, csak nagy sírások közepette, végül a sokadszori kínálás, az éhség, meg a pozícióváltás segített. Plusz a porszívó zajára meg tudott annyira nyugodni, hogy akkor is elfogadta.
Sehogy. 2 hónapig kínlódtam fejéssel, miközben a gyerekre alig maradt időm. A lefejt mennyiség meg exponenciálisan csökkent, a tápszeré meg nőtt. Így engedtem el 4,5 hónapos korában az anyatejes táplálást. Addig bírtam hogy üvölt a mellembe és sugárban bukja vissza a tejet.
Nem szabad belemenni a spirálba. Egy-két napnál többet eltölt "mellen kívül", és zéróhoz közelít az esélye, hogy visszaszoktatod.
Második gyereket 3,5 évig szoptattam sikeresen, egy sztrájk se "gyűrt le".
Vegyél egy mellre rakható mellszívót, pl babyono twinny.
Én szaporítás miatt fejtem etetések között, még kicsi volt szóval aludt napközben, de én semmi mást nem csináltam egész nap csak etettem, fejtem, sterilizáltam. Katasztrófa volt és végül nem is járt sikerrel, ha nem fejtem két etetés között nem lett több tejem etetésre.
#8 Azért a nők többsége 10-11 órát egyedül viszi a gyereket heti 5x, amíg a férj vásárol, ügyet intéz, munkába jár esetleg túlórázik is.
Nekem a férjem este 6:30-7:00-ra ér haza 9-kor fekszik a baba. Reggel 8-ig két óránként kel. A férjem 7-kor indul.
Kb. Napi 2-2,5 órát vannak együtt, ebből kb. fél órát én etetem (hozzátáplálás). Nem nagyon vagyunk rá ketten ezt leszámítva 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!