Ha az ujjszopás is okozhat cumizavart, nem mindegy, hogy adok-e neki cumit?
Én pont ezért adtam neki cumit,mert tudtam, hogy az ujját nem lehet elvenni tőle.Vannak olyan ujjszopós gyerekek(családunkban is van,még 9 évesen is kínlódtak vele,bármi stressz/bántás/kudarc érte a gyereket, elbújt ujjszopizni) akik még suliba is csinálják.
Nekem kb 5 hónapos korig cumizott,kizárólag a babakocsiba ha aludt,itthon teljesen elutasította a cumit,és ez volt a félelmem, hogy nehogy szopja az ujjt.Szerencsére nem.Én a helyedben próbálkoznék cumival,bár szerintem már esélytelen.És jön 3-7 év ujjszopizás.
1-es, en meg cumiztam 2,5 evig, aztan meg szoptam az ujjam 8 eves koromig. BARMIKOR megtalalhatja az ujjat, nem ezen mulik, hogy adsz cumit vagy sem.
Bocsi kerdezo, a kerdesre nem tudom a valaszt, csak ezen megakadt a szemem.
Nálunk is így kezdte, 3 hónaposan fedezi fel a kezèt, ujjait. Normális hogy a szájába szeretné venni.
Amit tenni tudsz, hogy ha látod hogy szopizza az ujjait akkor megkínálod cicivel.
Nekem most lesz 7 hónapos, nem hagyta még el ugyan de már csak akkor csinálja ha éhes vagy álmos, meg most a fogai jönnek és fájdogál az ínye neki. Egyéb esetben jobban leköti most a mozgásfejlődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!