Hogy szoktassam le az ujjszopásról?
5 éves kisfiam időszakosan alváskor szopja még mindig az ujját. El tud aludni nélküle, de alvás közben mindig rátalál a szája az ujjára.
Megpróbáltuk a keserű körömlakkot, de nem vált be, simán szopja úgy is az ujját. Legutóbb sebtapaszt tettem az ujjára, erre elkezdte a másik keze hüvelykujját szopni...
Természetesen elmondtuk, hogy a fogazatváltozásokat, sebes már az ujja, csúnya a körme, Mikulás és cumi viszonyáról is beszéltünk (kap ajandékot a Mikulástól, ha leszokik), és még számtalan megbeszélés megtörtént már.
Most ragasszam be mindkét ujját?
(Természetesen nem érte trauma. 3 évesen elhagyta napközbenre, azóta nem szekáltuk vele, úgyhogy arra sem tudom fogni, hogy rástresszeltük...)

Sajnos ezt, ha ő nem akarja te nem sok mindent tehetsz,. Én 20 évesen 2 gyerek mellett hagytam abba mikor hárman cumiztunk az ágyban, gondoltam hogy mondjam majd, hogy ne tegyék ha én is ezt teszem. A kicsi cumit kapott, 5 lesz tavasszal, elhagyta én meg nem vettem többet,sajnos a kezünk hozzánk nőtt
A nagyok olyan 5-6 évesen hagyták abba, a lányom a fogszabitól nem tudta szopni, a fiam ovisan hagyta el.

Az ujjszopás így, ebben a formában és korban nem káros szokás: [link]
Le fog szokni magától ha eljön az ideje, ne stresszeld ezzel, kontraproduktív.

Leszokik magától. Én 8 éves voltam kb. Most mit csinálsz, bekened paprikakrémmel? :D
Hagyd már. Éjjel úgyis a szájába veszi, ez nem olyan, amiről "le lehet" szoktatni.

A 14 éves lányom is szopja az ujját sajnos.
Semmivel nem tudtam leszoktatni. A húga meg az öccse nem csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!