Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet/érdemes elapasztani...

Hogy lehet/érdemes elapasztani a tejet?

Figyelt kérdés

Egy hónapja szültem, és hát nagyon nagyon kis mennyiségben termelődik csak tej, napi egyszer tudok csak egy keveset lefejt formában adni a babámnak, mert ő meg nem dolgozik "feleslegesen" azért a pár kortyért. Szoptatási tanácsadáson is voltunk, de hiába, semmitől nem lesz több a tejem. Ami le tudok fejni az a baba étel adagjànak épphogy a negyede, és ezt napi egyszer csak, mert nem jön több tej. Ellenben hőemelkedés és láz váltogatja egymást mióta belövellt a tej, de bármit próbálok ki, nem segít, hogy érdemi mennyiséget tudjak produkálni. A babám ezen oknál fogva tápszeres természetesen. Már nagyon rossz ez az egy hónapja tartó hőemelkedéses, betegség érzetes állapot, amire lázcsillapítót kell szednem, de hát a végtelenségig azt sem lehet. Az orvosom szerint el kellene így apasztani a tejet, ha ennyire rosszul vagyok és ennyi küzdelem árán sincs mennyiségi változás. De módszert, praktikát nem kaptam.

Félreértés ne essék, nem a magam kényelme érdekében hoztam meg ezt a döntést, de nem látom értelmét ennek az értelmetlen küzdelemnek és így, hogy folyton hőemelkedésem van, nagyon nehezek a hétköznapok.

Aki ítélkezni szeretne, az kérem ne itt tegye, az én testem és szeretnék 100%-osan teljesíteni a gyerekem mellett, de folytonos "betegséggel" nem lehet.

Van valakinek valami ötlete, ami lehetőleg nem gyógyszeres ,hanem természetes megoldás?

febr. 13. 02:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a császáros baba nem szopik, az nettó f_szság. Az orvos meg a szoptatási tanácsadó is el kellett mondja neked, mert ha nem, akkor idiótákat fogtál ki.
febr. 13. 09:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönök minden tanácsot. Szép napot mindenkinek!
febr. 13. 09:33
 13/17 anonim ***** válasza:
40%

Ricinus communis CH15-ből napi 3×5

Ez egy homeopátiás bogyó, elvileg pont erre van.

febr. 13. 10:51
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

Annyit kell csak fejni, hogy ne feszüljön a melled és hideg vizes ruhával borogasd be gyakran. El fog apadni.

A károgókkal meg ne foglalkozz.

febr. 13. 15:37
 15/17 anonim ***** válasza:
74%

5-ös vagyok: nem mondtam, hogy szoptass, de a makacs tényekkel nehéz vitatkozni. És az tény, hogy a "nincsenen, nincs mit apasztani".

Akinek olyan kevés, annak se megkönnyítő fejésre, se gyógyszerre nincs szüksége. Problémát, tübetet nem okozva felszívódik az a kevés. Ott kell apasztani, ahol van mit.

febr. 13. 17:05
 16/17 anonim ***** válasza:
72%

Ne fejj. A fiamnak gótikus szájpadja, sárgasága, hypotón izomzata stb volt. Tehát folyton elaludt a mellemen alig szopott. És ha szopott egyszerűen nem tudott jól szopni. Voltunk tanacsadónál nem is egynél gyakori fejést javasoltak plusz gyakoroltatni a babát szopni. Még tornára is hordtuk. Szenvedtünk honapokig baromira kevés volt amit fejtem és ő nem tudott jobban szopni akármit csináltunk.

Ha nem fejsz el fog apadni. Ha nagyon fáj csak annyit fej le amikor érzed megkönnyebbülsz de ne többet. Vizes ruhával borogasd ha fáj. Nekem ezt a védőnő javasolta. Nekem egy napot fájt utána már nem is. Kitartást! Átérzem min mész keresztül

febr. 13. 17:06
 17/17 anonim ***** válasza:
54%
Semmit nem csinaltam, csak abbahagytam a szoptatast. Nekem nem fajt, nem feszult a mellem egy percig se, igaz, szoptattam 6 honapig, de olyan gyorsan elapadt, mintha nem is lett volna soha.
febr. 13. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!