3 hónapos a pici és egyre kevesebb a tejem. Van a facebookon egy olyan csoport hogy anyatej adok veszek. Már írtak is hogy a lakóhelyemhez közel lenne ingyen is és fizetős is. Mit csináljak szerintetek,?
Nem, csak ha a túlélés függ tőle. Ma már ez extrém ritka szerencsére.
2024. jan. 6. 10:09
13/25 anonim válasza:
Akkor inkább tápszer.
2024. jan. 6. 10:27
14/25 A kérdező kommentje:
Hát én is az felé hajlok hogy nem. Nehéz ez. Én a fertőzéstől is félek. Sokmindentől. De a picitől se vonnám meg. Gyerekorvos nem írjatja fel az anyatejet amit anyatej gyűjtő állomásról lehet hozni?
2024. jan. 6. 11:23
15/25 anonim válasza:
14: nincs elég leadott tej, csak keveset és indokolt esetben írnak, koraszülötteknek vagy nagyon kicsiknek.
Egyébként a fertőzés szerintem kevésbé probléma, nem hiszem hogy sok hepatitises vagy HIVes anya ad le tejet, de a tárolás már lehet rizikós. Nagynéném megbízható helyről hozta, de így is egyértelmű volt, hogy fagyasztott, megmaradt tejet kapott - értelemszerűen, hiszen a sajátját szoptatta elsősorban az anyuka. Én sem látom hogy mi előnyt hordozna egy idegen nő teje...
2024. jan. 6. 12:27
16/25 anonim válasza:
Szerintem ingyen se viszik. Nem vagyok hivatalos tejdonor, csak rengeteg tejem volt, a saját babámnak fejtem és fagyasztottam, abszolút sterilen. Ingyen felajánlottam pár csoportban, hátha valakinek kéne, de nem is érdeklődtek. Kényszerűen végül csak kiöntöttem.
Szerintem én max olyat próbálnék, hogy barátnőtől kérni, ha ismerem. De bármennyire is preferálom az anyatejet, én szerintem inkább csak tápszert vennék, ha kéne.
2024. jan. 6. 13:14
17/25 anonim válasza:
Kérdezd meg a védőnőt hogy nincs e valamelyik kismamájának sok teje mert átvennéd. Nekem is sok volt de nekem nem fért bele a vizsgálat és úgy adjam le hivatalos úton, szerintem ha nem lenne túlbonyolítva sokkal többen adnának hivatalosan.
2024. jan. 6. 13:16
18/25 anonim válasza:
Szerintem még ne add fel a szoptatást, fordulj tanácsadóhoz. Teljes mértékben tapasztalatból mondom. 3 hónapos múlt a babám, mikor egy csúnya mell gyulladás után egyik mellem először elutasította a babám majd teljesen el is apadt. Innentől kezdve egy mellből tudott már csak enni. Bevallom, nem volt egyszerű, de megcsináltuk. Fel sem merült bennem egyébként mástól kérni/venni. Az már számomra sem anyatej.
2024. jan. 6. 13:21
19/25 anonim válasza:
Nem,semmiféleképpen. Ha nem elég a saját,akkor tápszer. Az már nem anyatej amúgy sem.
15#-ös. "nem hiszem hogy sok hepatitises vagy HIVes anya ad le tejet, " Elég közötte csak egy ilyen,akitől pont vesz az ember.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!