Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb ismerősöm 3 hónapig szoptatott és elapadt a teje?

Figyelt kérdés
2024. jan. 1. 11:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

3 hónaposan van egy növekedési ugrás.

Főleg azoknàl akik a védőnő/orvos elavult tanácsára nem igény szerint, hanem időre szoptatnak, gyakori hogy ilyenkorra apad el vagy csökken le a tejmennyiség. Plusz a cumihasznàlat is tudja kedvezőtlenül befolyásolni a szoptatást. Nem feltétlenül, van akinek a babája cumizik és mégis másfél évig anyatejes, van akinek elég pár használat a cumizavarhoz és a következményes tej elégtelen mennyiségéhez.

2024. jan. 2. 21:01
 12/13 Bogica0616 ***** válasza:
50%
Nekem egy hétig sem ment. Császároztak. Első nap semmi nem volt, második nap valami beindult, de este már üvöltött, hogy éhes nem volt hajlandó szopni így a csecsemősok titokban este megetették, hogy az orvos ne tudja meg. Ez ment minden este. A papírra az volt írva, hogy kizárólag anyatejes baba. Pedig bőven kapott pótlást igaz nem tudom ott mennyit. 3 hónap minden anyának jól hangzik, már rég sokan feladták, vagy potoltak, de addig nem merték bevallani, hogy ne legyenek szar anyák.
2024. jan. 6. 10:20
 13/13 anonim ***** válasza:
41%

Az a baj, hogy egy kétségbeesett friss kismama nem akarja elhinni, hogy igenis van ott tej, mert akkor termelődik, csak stimulálni kell minél több szoptatással. Akár egész nap cicin tartva.

Amíg én is hozzátápláltam, mert nem akartam elhinni ezt, nem is lett több tejem. Aztán mivel itt is és mindenhol olvastam, hogy de, hagyjuk csak folyton cicin, és be fog állni, egyszer csak adtam neki esélyt. Pedig a férjem is paráztatott, de mi van, ha éhes marad? 2 nap alatt elhagytuk a tápszer. 1. nap csak estére adtam cici után tápszert, de már a felét sem ette meg, másnap azt is elhagytuk.

2024. jan. 6. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!