Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Testvérem szándékosan apasztja...

Testvérem szándékosan apasztja el a tejét és engem néz hülyének hogy minek szoptatok, ha egyszer a tápszeres babák jobban alszanak... mit kezdjek a helyzettel?

Figyelt kérdés
Rosszul esik már maga ez a tény is, hiszen nekem nehezen jött meg a tejem, de az hogy szerinte "hülyeség" a szoptatás csak még rosszabbul esik...
2023. okt. 3. 12:00
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
18%

És neked nincs szád?

Mond meg szerinted meg hülye az aki fizet azért (táp) ami ingyen is mehet, melegítgeti éjjel.

Vagy siman szerinted az a hülyeség ha van tej, de tápot ad.

2023. okt. 3. 12:46
 12/37 anonim ***** válasza:
92%

Miért ne tudná a testvérét elkerülni?

Gondolom nem egy lakásban laknak.

Nem megy hozzájuk, nem hívja magához, nem telefonál neki.

Aki ilyeneket mond, azzal semmi értelme tartanod a kapcsolatot.

Lehet, hogy pár hónap alatt rájön, hogy nem kéne bunkózni, aztán akkor már közös családi eseményeken el lehet viselni.

2023. okt. 3. 12:54
 13/37 anonim ***** válasza:
77%

Amúgy nálunk bejött ez a jobban alvás. 5 hónapig szoptattam, utána mikor éjjel elkezdett 6x ébredni sírva, hogy cicizne, akkor váltottunk tápszer. Második gyerek a fiam, így már nem akartam éjjel az egész családdal kicseszni, hogy állandóan felsír és akkor mocorogjunk, etessem stb. Tápszer óta gyönyörűen alszik, most lesz 1 éves.

Az első gyereket szoptattam 9 hónapig, vele keltünk sokat éjjel, de ott megengedhettem magamnak, hogy zombi legyek, mert nem volt másik gyerek akit közben el is kellett volna látni.

Amúgy drága a tápszer, de nekem ennyit megér havonta a nyugodt alvás.

2023. okt. 3. 13:00
 14/37 anonim ***** válasza:
94%
Tessék felnőni és elkezdeni anyaként viselkedni. Felnőtt nő, anyaként létedre miért érdekel mit dumál más?! Ő így akarja, te máshogy. Ezt neki is megmondhatod. Valószínű őt is frusztrálja ez a szoptatás dolog, lehet nincs teje, és borzasztóan bántja a dolog, ezért irigységből téged szekál. Egyáltalán nem biztos hogy úgy van ahogy neked előadja. De ha úgy is van, akkor is mit foglalkozol vele?! Amúgy 3. gyerekemet szoptatom es eddig mindegyik pár hetes kora óta átalussza az éjszakát. Ez nem tápszer-anyatej kérdése.
2023. okt. 3. 13:04
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg neki, hogy "ne haragudj Mari, de nekem ez a téma rosszul esik"

Vagy pontosan mit értesz azon, hogy mihez kezdj a helyzettel? Te nem tudsz szoptatni, ő meg nem akar, el kell fogadni és kész. Miért nem mindegy amúgy neked, hogy ő elapasztja e a tejét?

2023. okt. 3. 13:24
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenkinek a saját döntése. Nekem hamar elment a tejem sajnos (1 hónapos koráig volt anyatejes teljesen).

Ha neked megy a szoptatás és szereted szard le. Sokkal praktikusabb és olcsóbb is. Mindent megadtam volna ha tudok tovább szoptatni.

Lehet frusztrálja hogy neked megy.

2023. okt. 3. 13:45
 17/37 anonim ***** válasza:
75%
Hát, figyelj. Sz.rd le amit mond. Ami egyébként hülyeség is, mert nem a táplálás módján múlik, hogy alszik a gyerek. Nekem anyatejesként pár hetes korától csak egyszer kelt éjjel. Mikor betegség után egy darabig két óránként zargatott, akkor egyszercsak megmakacsoltam magam, és nem kapott csak egyszer, slussz-passz. Utána megint elég volt neki 1x kelni éjszaka. Hét hónapos korától meg konkrétan 1x sem kel éjjel, csak ha nagyon zavarja a foga, az is csak mostanában fordul elő. (Két éves lesz, az utolsó 4 fogat várjuk.) Barátnőm anyatejes gyereke is jól alszik, testvéremék tápszerese is, viszont egy másik barátnőm tápszerese meg nem. Nem csak, illetve nem feltétlenül ezen múlik.
2023. okt. 3. 14:14
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

En is a fel karomat odaadtam volna, ha tudtam volna szoptatni tovabb, sajnos csak 4 honapig sikerult.

Bar hozzatennem, hogy amint tapszert kapott a kisfiam, mar aznap ataludta az ejszakat. Addig legalabb otszor kelt, szoval ez nalunk is bejott.

De en inkabb szoptattam volna megis, ha sikerult volna :(

2023. okt. 3. 14:21
 19/37 anonim ***** válasza:
86%
Semmi előnyét nem látom a szoptatásnak, de van szád, mondd meg neki, hogy téged ez bánt. Mi zavar igazából? Piszkál téged vagy csak elmondta, hogy szerinte hülyeség? Az is zavar , hogy ő abbahagyja?
2023. okt. 3. 14:55
 20/37 anonim ***** válasza:
82%

Babám fél éves koráig volt kizárólag anyatejes, mégis gyönyörűen aludt mindig.

Onnantól, hogy végre nem kellett a sárgaság miatt ébreszteni 3 óránként, aludt éjszaka nagyokat, egyre hosszabbakat, szóval gyakorlatilag 2-3 hónaposan már rendes éjszakai alvás volt, ébredés nélkül.

Én is megszenvedtem a tejért, de én így akartam, és úgysem foglalkoztam volna mással.

Ha neked így jó, és a baba is elégedett, akkor ne zavarjon semmi.

Ráadásul akárhol utánaolvasol, mindenhol azt fogod találni, hogy LEGJOBB AZ ANYATEJ. Ha neked van, akkor örülj neki, és csak így tovább! :)

2023. okt. 3. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!