Más is volt ilyen helyzetben?
Szerintem sokkal jobb ilyen esetben átállni tápszerre, a babának eleve az elsö hónap a lényeg egészségügyi szempontból.
Neked meg ha tényleg nincs elég tejed, fölösleges magadat stersszelni, nyugodt lelkiismerettel adj neki tápszert, a babának sokkal jobb, ha ezt kap, és az anyja nyugodt, laza, mintha eröszakosan próbál szoptatni, és folyamatosan feszült, ideges.
Az elején nekem nagyon nehezen indult meg a tej. Illetve nagyon sebes volt. Őrülten fájt ha szopizott emiatt én abbahagytam a szoptatását és csak fejtem. Plusz tápszer volt.
Olyan fele-fele arányban tudtam etetni vagy úgy hogy jóval kevesebb volt a tej mint a táp. Olyan 200/500 arányban volt.
Cumiból evett. Meggyógyult a mellem. Vettem tápszondát. Azon keresztül adtam neki a tápot és ha fejtem akkor a tejet is úgy hogy közben a cicizett. Hogy el tudd képzelni ez úgy néz ki hogy a cicid a szájában van szopizza és a cicid mellett el van vezetve egy nagyon vékony kis cső.
Minden cumit elvettem tőle és ezen keresztül evett. Kb 2 napig csináltuk ezt teljesen beindult a tejem. Rengeteg van (virtuálisan is lekopogom, mert még csak 5 hónapos.) Tehát szerintem neked sem lehetetlen visszahozni. Csak sokat tedd cicire. A cumival kapcsolatban pedig ne engedj. Ha annyira nem akar cicizni akkor vagy kanalazd vagy svédpohárból add neki.
Én is egy hónap után csináltam ezt meg. Talán neked is sikerül.
Én nagyon akartam szoptatni, meg így nekem utólag is sokkal egyszerűbb is.
(3)
Szerintem egyénfüggő, hogy fennmarad-e így a tejtermelés. Simán lehet, hogy igen.
Ha úgy érzed, lelkifurdalás nélkül elhagyhatod a fejést. Nagyon jó, hogy csinálod, de ha a bűntudat hajt, amiatt nem kell.
Ha meg szeretnél szoptatni, akkor itt van részletes leírás ahhoz, amit a 3-as írt:
A leírt készüléket ujjetetőként is használhatod (rövid körmű tiszta ujjadra teszed a csövet, körömmel lefelé adod a baba szájába, elvileg jobban hasonlít a mellre és jobb technikával szívják). Ugyanezen az oldalon érdemes böngészni, van még pár hasznos tipp a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!