Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ma pizzát ettem és utána egy...

Ma pizzát ettem és utána egy jégkrémet. Ami miatt majd le haraptak a fejem hogy szoptatos anyuka kent én ezt hogy is képzelem teleg artotam ezel a babámnak? El alvás előtt nyoszorgott egy kicsit most meg békésen alszik.

Figyelt kérdés
Miotta szoptatok vagyis 4 hete a kicsi születése otta folyton ehesnek érzem magam. De akárminek olvasok utána azt írja hgy árt a babának mar azt semm tudom mit ehetnek az nélkül hogy feljek nehogy bajt csinaljak imádom hogy anya tejes a babám de kezdem meg bánni hogy szoptatok ha ezel artok neki….minden kajanak utána nezek éves előtt vagy inkább nem is eszem Kísé kezd ez mar sok lenni…
2023. aug. 26. 14:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
92%
Ki mondta ezt? Mi köze hozzá bárkinek, hogy mit eszel? És te miért nem küldted el a p.csába?
2023. aug. 26. 17:08
 12/13 anonim ***** válasza:
88%
Bármit ehetsz,max figyelsz mire reagál rosszul. Enyém tejet nem bírta,de ő mint kiderült tejfehérje érzékeny.
2023. aug. 26. 22:07
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Alapból bármit ehetsz. Vannak ilyen régi berögződések, pl hogy a k betűs zöldségektől fájni fog a baba hasa. Ez hülyeség, a babák többsége nem érzékeny rá.

De: figyeld a babád, és úgy nagyjából tartsd fejben, mit ettél. Mert könnyen lehet, hogy egy-két dologra érzékeny. Valamennyi fehérje átjut a bélfalon, és van baba, aki erre az ici-pici mennyiségre reagál.

Gyakori, hogy a tehéntejre érzékenyek a babák (az enyém az volt, ha véletlen ettem egy kocka tejcsokit, másnapra pöttyös lett a gyerek). Ezen kívül vannak még kevésbé gyakoriak, az én babám például a gombát, szóját, halat, és a lencsét, zöldborsót nem bírta, de utóbbiakat csak nagyobb mennyiségben nem (tehát zöldborsólevest ehettem, de lencsefőzeléket nem). Erre nincs más mód, ki kell tapasztalni, hogy a te babád mire érzékeny.

Az fontos, hogy minél változatosabb étrendet kövess - na meg, hogy ne halj éhen, a szoptatás több száz kalóriát felhasznál pluszban. Amit eszel, annak az íze átmegy az anyatejbe, így ha pl. sokféle zöldséget eszel, akkor a hozzátáplálásnál ezek már ismerősek lesznek a babádnak és könnyebben megszereti őket.

A lényeg, hogy semmit ne higgyj el, hogy nem eheted, amíg te magad nem tapasztalod, hogy tünete lesz tőle a babádnak. És akkor is érdemes 1-2x letesztelni, hogy tényleg az okozza pl a hasfájást, vagy véletlen egybeesés volt.

2023. aug. 28. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!