Ma pizzát ettem és utána egy jégkrémet. Ami miatt majd le haraptak a fejem hogy szoptatos anyuka kent én ezt hogy is képzelem teleg artotam ezel a babámnak? El alvás előtt nyoszorgott egy kicsit most meg békésen alszik.
Alapból bármit ehetsz. Vannak ilyen régi berögződések, pl hogy a k betűs zöldségektől fájni fog a baba hasa. Ez hülyeség, a babák többsége nem érzékeny rá.
De: figyeld a babád, és úgy nagyjából tartsd fejben, mit ettél. Mert könnyen lehet, hogy egy-két dologra érzékeny. Valamennyi fehérje átjut a bélfalon, és van baba, aki erre az ici-pici mennyiségre reagál.
Gyakori, hogy a tehéntejre érzékenyek a babák (az enyém az volt, ha véletlen ettem egy kocka tejcsokit, másnapra pöttyös lett a gyerek). Ezen kívül vannak még kevésbé gyakoriak, az én babám például a gombát, szóját, halat, és a lencsét, zöldborsót nem bírta, de utóbbiakat csak nagyobb mennyiségben nem (tehát zöldborsólevest ehettem, de lencsefőzeléket nem). Erre nincs más mód, ki kell tapasztalni, hogy a te babád mire érzékeny.
Az fontos, hogy minél változatosabb étrendet kövess - na meg, hogy ne halj éhen, a szoptatás több száz kalóriát felhasznál pluszban. Amit eszel, annak az íze átmegy az anyatejbe, így ha pl. sokféle zöldséget eszel, akkor a hozzátáplálásnál ezek már ismerősek lesznek a babádnak és könnyebben megszereti őket.
A lényeg, hogy semmit ne higgyj el, hogy nem eheted, amíg te magad nem tapasztalod, hogy tünete lesz tőle a babádnak. És akkor is érdemes 1-2x letesztelni, hogy tényleg az okozza pl a hasfájást, vagy véletlen egybeesés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!