Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt akinek valamitől...

Van itt akinek valamitől elapadt a teje? Tudom nem kéne, de félek.

Figyelt kérdés
Sokminden van a neten, de talasztalatok érdekelnek.
2023. aug. 15. 20:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Pl. a szorongástól, hogy elapad a tejed...

Összeolvasol minden hülyeséget a neten és szorongsz ilyeneken.

2023. aug. 15. 20:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az újabb terhességtől. De azt is csak így félidő tájékán. Nem volt para, már 2 éves volt addigra a nagyobb gyerkőc, szóval akkor már el is választottam, ha már így adott volt a lehetőség :D
2023. aug. 15. 20:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem szorongok. Az aggódásom oka az, hogy minden nyáron van egyfajta bőrallergiám, ezt senki nem tudja mitől van és teljesen logikátlan - szóval ebbe ne menjünk bele. Az allergia kiütésekkel, viszketéssel, fájdalommal jár. Még nem jött ki rajtam, de fel akarok készülni lelkileg ha esetleg ez is összeköttetesben lehet a tejtermeléssel.
2023. aug. 15. 20:53
 4/10 anonim válasza:
21%
mar a korhazban elapadt.. nem tudott normalisan cicizni a gyerek, a korhazban pedig nem segitettek, csak tomtek a gyerekbe a tapszert. hazaengedtek ugy, hogy nem tudtam szoptatni, nem mondtak hogy tapszerezzem. hazamentem, probaltam etetni. nem ment. egesz ejszaka fel-fel kelt sirt, gondolom ehes volt,de akkor nem tudtam. reggel egybol hivtuk a vedonot, kijott es mondta hogy elapadt a tejem.irt fel tapszert. estere bedagadt az egesz mellem es lazam lett. begyulladt a tej vagymicsoda.mert tiszta csomo is volt a mellem, még a korhazban elkezdett becsomosodni. JAVASLATOM: Maszirozgasd a melled, fejd is ha sok van (nekem gyerek elott is megindulgatott) ha mar megvan a bébi akkor is. korhazban pedig ha a csecsemosok nem segitenek, kerdezd a szobatarsad ha mar tobb gyerekes. nekem o segitgetett. pl a pelenkazast is o mutatta rendesen. en csaszaros voltam, senki nem segitett lefurdeni. labra alig tudtam allni egyedul. a mutet utani veresen vitt haza parom es otthon o segitett:D korhazo fertozesem is lett a katetertol, ezt pedig a vedono mondta es javasolt gyogyszert ra. ez a 10keruleti korhaz, nem irom le a nevet B-vel kezdodik.... ja, meg szules kozben senki nem jott be hozzam megnezni mi van velem. majdnem elajultam a fajdalomtol,ha parom nincs ott es nem pofozgat fel, el is ajulok. ezutan lettem csaszaros:) figyeljetek oda, harcold ki a figyelmet ami jar, ha nagyon faj, szoljatok es ha kell tobbszor is.. sok erot kivanok. csak ez az egynap szivas, utana eletre szolo orom es cukisag :))
2023. aug. 15. 21:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én ellenpéldát írok,ha nem haragszol kérdező!

Extrém stressz, születése után súlyosan megbetegedő és állandóan kórházban lévő babámat 2 évig szoptattam. Elválasztás után még 3 évig volt tejem.

Szóval nem apad az el olyan könnyen. (Tudom,embere válogatja)

2023. aug. 15. 21:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kar elore aggodni a semmin. Az is lehet, hogy pont nem a tej elapadasa miatt nem tudsz szoptatni, sajnos annyifele oka lehet, ha valamiert nem sikerul.

Nekem pl tejem az volt, de a babam gyengebb arcizommal es feszes nyakkal szuletett. 2 honapig azert ugy-ahogy sikerult szoptatni, de a vegere mar mindenfele torna ellenere se tudta kiszivni a tejet, csak aludt cicin, stagnalt a sulya majd fogyott is.

Igy aztan egy darabig fejtem es cumisuvegbol kapta, aztan meg feladtam, mert maceras volt (ahhoz, hogy legyen eleg tejem, nekem napi tizszer kellett fejnem, ez iszonyu sok ido) es inkabb tapszeres lett.

Szoval nem eri meg aggodni, raersz akkor, ha tenyleg problema van.

Azert boven benne van a pakliban az is, hogy minden jo lesz es siman fog menni :)

Vedd fel a kapcsolatot egy szoptatasi tanacsadoval, aki megfelelo informaciokkal lat el es segit, ha kell, legyel felkeszult, de ennel tobbet nem kell tenni.

2023. aug. 15. 22:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

3-ra:

De miért lenne összeköttetésben egy nyaranta megjelenő bőr-allergia a tejtermeléssel? Én a helyedben, ha valamitől aggódnék, az inkább az lenne, hogy a babámnak is baja lesz a bőrével (ami persze szintén nem törvényszerű, de mégiscsak elképzelhetőbb).

2023. aug. 15. 22:26
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen ezen is gondolkodtam, de ezt valamiért nem tartom valószínűnek.

Egyébként már szültem, és habár az elején nehezen indult be, most van elég tejem.

2023. aug. 15. 22:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem első szülés után 4 hónappal jött meg a menstruációm és azzal egyidőben nem volt több tejem. Egy csepp sem, pedig szoptattam addig. Másodszorra is ugyanúgy jártam, csak akkor 3 hónapra szülés után.
2023. aug. 15. 23:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem egy migréntől csappant meg, de úgy,hogy bármit csinaltam 2-3 heten belült el is apadt.
2023. aug. 16. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!