Ilyen esetben keltenétek este?
Kicsi súlyú babáról van szó (a normál tartomány alsó 15 percentilise jelenleg). De az én családomban kiegészítő tápszer meg rengeteg tej (pluszba fejve) után sem igazán híztak “normál ütemben” a babák.
Iszsz szoptatjuk és este 6 órát alszik. A védőnő szerint keltenem kellene este 3 óra után. De lefekvés előtt konkrétan óránként teszem mellre, az egész napom pisi-evés 10-45 perc)-szoptatás-altatás 1-2,5 órás körforgásokból áll és még nem én pelenkázok meg csak néha büfiztetek, nem tudom hogyan fogom megoldani, ha a férjem nem lesz itthon.
Ti ilyen esetben keltenétek este 3 óránként a babát?
Ikres vagyok
Ha így stagnál a súlya, akkor kelteném
Vékonyság a családban ide vagy oda..
263 grammot hizott eddig, nem stagnal, csak ez nem volt egyertelmu az elejen.
Az hogy most 50 grammot hizott, oke, de meg csak 2 hetes. Ha nem lesz meg 1 honapos koraig a 400 gramm hizasa, akkor kell majd valami mast kitalalni, de ezt majd az orvos elmondja.
Viszont nyugodtan keresheted kerdezo, a kesobbiekben is szamtalan olyan helyzet lesz, amikor fel kell hivnod vagy be kell vinned hozza a babat.
Gyerekorvos a mérvadó,nem a védőnő. Őt kérdezd meg,hogy hogy látja,szerinte kell-e kelteni. Nyugodtan hívd fel,nem kell a státuszra várni. Nálunk 35+2-re született 2210 grammal. 6 napot voltunk kórházban,be volt sárgulva,de nem került be a fény alá,rezgett a léc,nagyon aluszékony volt,de folyamatosan keltettem enni,így mondták,hogy nem lesz így probléma,nem is lett szerencsére,de még itthon is azért sárga volt picit. Mi keltettük elég sokáig éjszaka,talán 3-3,5 kg-ig vagy hogy 3 óránként,de nekünk a kórházba 2080 gramm volt már és itthon sem akart gyarapodni elsőnek. Szépen összeszedte magát,nem ébresztettük utána már,viszont kelt ő magától mivel éhes volt,mikor nem keltettük. Ettől függetlenül utána ugyanúgy átaludta az éjszakát amíg a mozgásfejlődés és a fogzás be nem indult...ez nem ettől fog függni,ha ettől tartasz. Sok baba elromlik alvásilag utána,sajnos. Azt elhiszem,hogy nehéz napközben,ez sajnos ilyen. :( Növekedési ugráskor konkrétan fel se álltam szinte,sírt egész nap,stb. De túl lesztek rajta és könnyebb lesz. Utána jön más.
A pelenkázás,büfiztetést nem értem,de lehet csak én. :D Mármint,hogy hogyan fogod megoldani?Időben?Pelenkázás 2 perces téma. Vagy mire értve.
Kitartást!
A védőnők semmit sem tudnak, csak olvasni.
Te viszont a gyermeked anyja vagy.
Ezt csak ide szúrom tényként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!