Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elvalasztassal kapcsolatban...

Elvalasztassal kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?

Figyelt kérdés

Lassan 22 hónapos a kislányom, de alváshoz, illetve éjszaka (1-3 alkalommal) igényli a szopizast.

Viszont úgy néz ki kisbabát várok és valószínűleg emiatt de borzasztó érzékeny a mellbimbom, egyszerűen nem tudom elviselni, hogy szopizza és csak síkideg leszek közben.

Tegnap este langyos tejet adtam neki, inditottam altató zenét , osszebujtunk és viszonylag könnyen el is aludt. Aztán kb 15 perc múlva felkelt és kért még tejet, megkapta, de csak kicsit ivott belőle, és visszaaludt gyakorlatilag rajtam fekve.

Éjjel egyszer kelt, simiztem, nyugtattam, de kb 1 óra volt, mire rendesen visszaaludt.

Reggel fél 7kor is szeretett volna még szopizni, de akkor is tejet melegítettem neki. Így elvolt. Leragasztottam a mellem, mikor mutogatta, hogy cicizni szeretne, mutattam neki, hogy nem tudom odaadni.

Nem tudom ,hogy így jó ez az egész, kicsit azért rosszul érzem magam, de azt mondják ,csak az első pár nap, 1 hét a nehéz .

Nálatok hogy volt? Mennyi időbe telt? Befolyásolta az éjszakai alvást?

2023. júl. 26. 07:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nálunk is kb két éves volt a gyerek mikor terhes lettem. Én a 12.hétig húztam a határt, ameddig engedtem de csak este alváshoz igényelte, éjszaka már 4-5hónapja nem adtam oda neki. Elmondtam, hogy fáj a cici ha szopizik, maximum simogathatja. Kb 1hét volt vészes, mára eljutottunk odáig, hogy úgy is elalszik ha csak az ágy mellett ülök és éneklek/dúdolok. Ez olyan 2hónapos időszak volt. Azóta napközben jobban igényli a bújást, amit nem is bánok :)
2023. júl. 26. 09:15
 12/13 anonim ***** válasza:
62%
Őszintén szólva én a fiamra bíztam. Ő is kb. ennyi idős volt, mint nálad, amikor terhes lettem. Az első trimeszterben még napi négyszer szopott, a 3. hónapban lement ez kettőre, majd a 4. hónapban teljesen abbahagyta. Pedig addigra a mellfájás is elmúlt.
2023. júl. 26. 14:11
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én fiam 21 hónapos, úgy tűnik most már el tudta engedni. Én sokszor kértem az apját, hogy ő altassa, és ugyanúgy altattam, ahogy ő szokta. Az lett az új általános rutin.
2023. júl. 26. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!