Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy tudnám visszahozni a...

Hogy tudnám visszahozni a majdnem elapadt tejemet?

Figyelt kérdés
A babám nem szopozik, mindig lefejve kapja meg. A lefejt mennyiség egyre kevesebb, kb 20-30 ml, előtte viszont volt amikor 60-80 mlt is tudtam neki fejni
2023. júl. 10. 06:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szaporító fejés, vagy szoptatási tanácsadó
2023. júl. 10. 07:03
 2/7 anonim ***** válasza:
73%

Két óránként 30-40 perc fejés (cicinként), ahogy egyes írja, szaporító fejés napi 1-2 alkalommal (20-10-10-10-10 perc fejés-pihi-fejés).

Éjszaka minimum 3 óránként fejés, sajnos átaludt éjszakával apad.

Egyél és igyál rendesen, a tej a kalóriadeficitet sem szereti, ellenben szinte túl kell hidratálnod magad (napi min. 4-5 liter folyadék ebben a melegben).

Mennyi idős a baba? Ciklusod van? Ezek is befolyásolnak.

Szoptatási tanácsadót szoptatáshoz javaslok, ha van bármi remény és akarat rá. Fejéshez nem értenek, tapasztalat.

2023. júl. 10. 07:26
 3/7 A kérdező kommentje:
4 hetes a baba
2023. júl. 10. 07:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor simán mehet. Ha valamennyit tud szopizni, akkor érdemes cicire rakni, az is segít. Én az elején csináltam hogy egyik cicin baba, másikon elektromos mellszívó. Ki kell tapasztalni hogyan tudod kiváltani a tejleadó reflexet.

Mivel fejsz? Gépi szívás után még érdemes kicsit kézzel is fejni.

2023. júl. 10. 08:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

1 hónapos volt amikor mindent letettem és azt mondtam na most szopizni fog.

Ne adj neki cumisüveget, cumit.

Rakd a cicire minél többet. Az elején lehet hogy nem fog neki tetszeni, mert ugye a cumiból (gondolom abból adtad) könnyebben jön. Ha nagyon sír nyugtasd meg és próbáld újra.

Aztán használj tápszondát a pótlásra, Esetleg svéd poharat. A tápszondát azért tartom jobb ötletnek mert aközben ingerli a cicidet a tejtermelésre.

Tehát lényeg hogy minél többet legyen cicin.

A bimbóvédőt nem ajánlom. Az kb olyan mintha cumit adnál neki.

Az is jó amit az egyik válaszoló ír, hogy egyiken baba másikon szívó. De én ezt is csak az elején javaslom, mert túl tud termelődni a tej is.

Sok-sok víz (bár bevallom én nem ittam sokat)

Karamalz esetleg. (Nem tudom hogy segített e én ittam mellette)

Tejszaporító teát is érdemes inni.

2023. júl. 10. 08:33
 6/7 A kérdező kommentje:
A szaporító fejésnek mikor lehet érezni a hatását kb?
2023. júl. 10. 12:58
 7/7 anonim ***** válasza:
1 hét.
2023. júl. 10. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!