Ha a szoptatásra nem kelményedik be a mell, akkor kevés tej van?
Nem kevés a tejed. Ha puha az csak azt jelenti, hogy beállt a kereslet kínálat. Ha szaporítani szeretnéd, két dolgot tehetsz: vagy fejsz, vagy annyit cicizteted a kicsit, amennyit hajlandó rá.
Mivel a tej legnagyobb részben szoptatás ALATT termelődik, így teljesen felesleges megvárni, amíg egy mell megtelik. Ha azt várod, hogy megteljen, csak azt éred el, hogy a szervezeted azt hiszi, a termelt mennyiség elég, és nem termel többet.
Én végigjártam ezt a kálváriát, és tudom, hogy nehéz elhinni, de ha nem görcsölsz, simán megy majd!
A két mellből szoptatástól meg ne egy nap alatt várj csodát, hiszen a szervezetnek idő kell, hogy alkalmazkodjon, Nekem 3 nap volt, mire átállt, onnantól mindig két mellből szoptattam, mindig elég is volt a tej.
És nem kell ész nélküli mennyiségeket meginni a szoptatós teából! Amennyit iszol, az pont elég.
Próbáld újra a két mellből szoptatást, szoptass gyakrabban, és mindig azzal a melleddel kezdd, amelyikkel az előző szopit befejezted. Ha kell, pótolj lefejt tejet, és ha van időd, akkor szopik után fejj is, így gyorsabban termelődik.
Bízz magadban, jövő hétre már minden megy mint a karikacsapás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!